D&R Ürün Değişim Rezaleti

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Arkadaslar merhaba. Ortalama 32 gün önce D&R Bursa mağazalarından bir adet CaseLogic marka bir çanta aldım, bir ay sonunda içindeki yıpranmaları fark ettim->
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Resimlerde kusuru görüyosunuz. Kullanıcı hatası değildir, tırnağımlada kazımaya calıstım fakat olmadı ki iç kısmına hiçbisey koymadım çantayı aldığımdan beri çok kullanmadım. Müşteri hizmetlerini aradığımda fişinizle mağazaya giderseniz ilgileniceklerini söylediler. Fiş ve çanta ile gittim, "değişim hakkımın" olmadığını, ondan önce ürünü servise verip kontrol edilmesi gerektiğini ona göre bir cevap vericeklerini söylediler. Tamam eyvallah ama ne duyayım! 20 gün! Yanlıs okumadınız, çantayı alıcaklar ve 20 gün beklicem. 1-2 gün derim peki kontrol edin ama 20 gün nedir arkadasım. Haftasonu sehir dısına cıkıcam, e nabıcam ben çantasız? Kusurlu ürünlede gidemem.
Konuyu açmaktakı amacım belki bazı kisiler (" @Crowley07 @Ercan @AdexTR @Karamet ") bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiğini veya haklarımın tam olarak ne olduğunu söyleyebilir diye, ve mağazanın bu hos olmayan tavrını görün diye açtım. Tavrım kesinlikle marka veya mağazayı lekelemek değildir, aynı ürün için değişim yapmaktır para iadesi değildir. Kaldıki bu katmanlar ip gibi biraz dokununca açılabiliyor.
Okuduğunuz için teşekkürler yorumlarınızı bekliyorum, gelişme olursa eklerim iyi geceler arkadaslar.

Son düzenleme:

Elfen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Büyük bir firma haliyle acayip bir şekilde uzun bir süre bekletiyorlar başka bir çanta bulman gerek :/

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Hukuki forumda simdi böyle bir madde buldum:
"Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir."
Ben mağaza kasiyerine/yetkilisine ürün daha 1 aylık demistim fişe bile bakmadan direk 20 gün sersis süresini söylediler. Değişim hakkı tanımadılar.

bgencacat

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
"Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir."
Ben mağaza kasiyerine/yetkilisine ürün daha 1 aylık demistim fişe bile bakmadan direk 20 gün sersis süresini söylediler. Değişim hakkı tanımadılar.
"ürünü servise verip kontrol edilmesi gerektiğini ona göre bir cevap vericeklerini söylediler"
Bence cevap çok açık ve senin postunda ama yine de sen bilirsin :p

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Değişim hakkı tanıyorlar işte sana, öncesinde servise gönderiliyor.

Crowley07

Nether Yerlisi
Süper Yönetici
Danışman
Reklam Yöneticisi
En iyi cevaplar
0
Genellikle 20 gün oluyor evet, mahalle esnafının yerini tabii ki bu firmalar tutmaz o yüzden mağazalaşma beraberinde bir takım sıkıntılar da getiriyor. Ben genellikle esnaftan alışveriş yapmayı tercih ediyorum ha bazı konularda mağzalar iyi olabilir (bilgisayar bileşeleri vb ürünlerde) başımdan geçen bir olayı anlatayım
bundan 2 yıl önce türkiyede kitap alanında çok ünlü bir mağzanın şubesine alış veriş yapmaya gittim, fiyat iyiydi kitabı aldım ücreti ödemeye kasaya yöneldim kasiyer sanki parayı kendi cebine alıyormuş gibi milleti tersliyor, yaşlı bir amcanın parası çıkışmadı dediği şeyi burda söylemek gerçekten 2 haftalık ban sebebi, sıra bana geldi adam poşeti fırlatıyor ses tonu gayet sert "koy poşete" dedi aynen bu şekilde, adam paketlemiyor poşeti atıyor, adama baktım dedim ki "ben senin ezdiğin öğrencilere yaşlı amcalara benzemem, gerekirse bu kitabı gider ankaradan alırım sanada 5 kuruş bırakmam" tabii ben böyle deyince sırada bekleyenler adamı dövmek için bahane arıyordu onu da buldular :D adam benden cüsseli ben 1.73 boyundayım 65 kiloyum adam 1.85 var :D yapıştırsa bir tane gözlük felanda var işler karışacak :D aldım kitabı fırlattım kenara "kitaplarınız'ın fiyatı gibi çalışanlarınız'ın karakteri de ucuzmuş" dedim çıktım. Gittim mahalle arasında esnaf bir amcaya o mağzada kitap 45 liraydı amca 52 lira dedi çıkarttım verdim parayı aldım kitabımı çıktım tabii bir daha o malum mağzadan kesinlikle alışveriş yapmadım inşallah yapmamda, esnaf amcayla belirli bir süre sonra samimi olduk anlattım ona da bu olayı (amca emekli edebiyat öğretmeniymiş bu arada) "insanlığın şerefi aklıyla, asaleti diniyle, şahsiyeti ahlâkıyladır. (Hz. Ömer (r.a.))" dedi, bu olaydan çıkartıcağın sonuç şu olsun "belki fiyat ucuzdur,belki ürün sayısı fazladır, ama hiçbir zaman mağza dedikleri yer mahalle esnafının yerini tutamaz"

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Son durum; Bugün yeniden mağazaya gittim ve daha emin bir sekilde kendimi acıkladım. Ürünün daha yeni olduğunu bu yıpranmayı benim bilerek yapmadığımı niyetimin kötü olmadığını söyledim yeni ürünle değiştirdiler. Tekrar başıma aynı olay gelmesin diye ürünü detaylı inceleyip aldım, kısaca sorun çözüldü.
Ek olarak böyle birkaç kere basıma geldi bu tarz olaylar ve fark ettim ki müşteri "haklı olduğu" konuda "diretip hakkını savununca" gercektende olayı çözüyorlar.
Eskidende aldığım bir çantada iç astarın oynadığını görüp m.hizmetlerini aradığımda ürün 3 aylık olduğu icin alamıcaklarını(+çantaları geri almıyolarmıs bu kategoriye özel bisey cok garip) söylemislerdi, daha yetkili birine bağlamalarını rica etmistim faturamda aynı sekilde yoktu bilgisayardan fişi buldurup öyle para iadesi almıstım(aynı üründen olmadığı için).
Bu tarz konularda kesinlikle hakkınızı aramalı ve diretmelisiniz.

Genellikle 20 gün oluyor evet, mahalle esnafının yerini tabii ki bu firmalar tutmaz o yüzden mağazalaşma beraberinde bir takım sıkıntılar da getiriyor. Ben genellikle esnaftan alışveriş yapmayı tercih ediyorum ha bazı konularda mağzalar iyi olabilir (bilgisayar bileşeleri vb ürünlerde) başımdan geçen bir olayı anlatayım
bundan 2 yıl önce türkiyede kitap alanında çok ünlü bir mağzanın şubesine alış veriş yapmaya gittim, fiyat iyiydi kitabı aldım ücreti ödemeye kasaya yöneldim kasiyer sanki parayı kendi cebine alıyormuş gibi milleti tersliyor, yaşlı bir amcanın parası çıkışmadı dediği şeyi burda söylemek gerçekten 2 haftalık ban sebebi, sıra bana geldi adam poşeti fırlatıyor ses tonu gayet sert "koy poşete" dedi aynen bu şekilde, adam paketlemiyor poşeti atıyor, adama baktım dedim ki "ben senin ezdiğin öğrencilere yaşlı amcalara benzemem, gerekirse bu kitabı gider ankaradan alırım sanada 5 kuruş bırakmam" tabii ben böyle deyince sırada bekleyenler adamı dövmek için bahane arıyordu onu da buldular :D adam benden cüsseli ben 1.73 boyundayım 65 kiloyum adam 1.85 var :D yapıştırsa bir tane gözlük felanda var işler karışacak :D aldım kitabı fırlattım kenara "kitaplarınız'ın fiyatı gibi çalışanlarınız'ın karakteri de ucuzmuş" dedim çıktım. Gittim mahalle arasında esnaf bir amcaya o mağzada kitap 45 liraydı amca 52 lira dedi çıkarttım verdim parayı aldım kitabımı çıktım tabii bir daha o malum mağzadan kesinlikle alışveriş yapmadım inşallah yapmamda, esnaf amcayla belirli bir süre sonra samimi olduk anlattım ona da bu olayı (amca emekli edebiyat öğretmeniymiş bu arada) "insanlığın şerefi aklıyla, asaleti diniyle, şahsiyeti ahlâkıyladır. (Hz. Ömer (r.a.))" dedi, bu olaydan çıkartıcağın sonuç şu olsun "belki fiyat ucuzdur,belki ürün sayısı fazladır, ama hiçbir zaman mağza dedikleri yer mahalle esnafının yerini tutamaz"
Evet kötü bir olay iyi ağzının payınıda vermisiniz hocam :D Benimde tam tersi esnafta kötü bir olay basıma gelmisti cok önceden. O yüzden esnaftan alısveris yapmamaya dikkat ediyorum.
Akşam saatleri bir mouse almıstım üründe sorun olursa hallederiz dedi adam gittim eve mouse bildiğin kasıyodu ertesi gün öğleden sonra geri götürdüm daha bir gün olmamıs adam ilk basta iade alamam kasada hic para yok daha siftah yapmadık dedi daha sonra ben bunu senden nasıl alayım sabah adam geldi bu mouselardan sordu yok dedim o müsteriyi kacırdım benide düsün demisti neden değişim yapmadım hatırlamıyorum 2 sene falan oluyo bu olayın olması detayları hatırlamıyorum buda böyle bi anımdır.