Dolandırıldım ne yapmalıyım ?

furkanzyldrm

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Merhaba Bugun Saat 15.20 Saatlerinde Discord üzerinden Sunucu aldım . Fiyatta Anlaştık ücretini ödedim (Kanıtlarım var ) 15 Dakikaya elinde yazdı ve aradan nerdeyse 1 saat geçti yanıt gelmedi . Sunucuyu da teslim etmedi ne yapmalıyım ? Çok büyük bir para değil Allaha şükür ama böyle dolandırıcıların haksız kazanç elde etmesi benim zoruma gidiyor bana yol gösterin ben bu adama dava açmak istiyorum .

Nxymn

Warum diese games? Sei doch einfach Straight.
En iyi cevaplar
2
Adamın tam adını veya discord profilini hala görebiliyorsan bence ip adresini buldur Siber güvenlik var yanii

Onuuk

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Şahsı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına şikayet edebilirsiniz. İninal'dan bulucaklarını düşünüyorum.

BorakanT

ben kimim?
En iyi cevaplar
7
Senin alman ve adamın satması hata. Daha bugün Discord hesap/sunucu satışından birini raporladım. Discorda göre aykırı bu tür şeyler.

erdaltas

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Hocam öncelikle merhaba böyle durumlarda;
İnternet aracılığı ile gerçekleşen dolandırıcılık eylemleri failin tespitinin görece daha zor olduğu suç tipleridir. Bu sebeple IP bilgilerinin sağlıklı olarak tespit edilebilmesi için gönderinin ve ilgili yazışmaların gerçekleştiği saat ve tarih bilgilerinin net olarak tespiti büyük önem taşımaktadır.
İninal sana pek yardımcı olacağını zannetmem paranı geri alma gibi bir durumun malesefki olamaz o yüzden aldığın veya alacağın mağzalara yerlere dikkat ederek araştırarak almanı öneririm.
İyi günler.

Koply

Codexia
En iyi cevaplar
0
Karakola gidiyorsun, dolandırıldım diyerek tutanak tutturuyorsun. Kişinin elinde olan tüm bilgilerini veriyorsun ve dosya savcılığa gidiyor. Savcılık gerekli yerlerden kişiye dair bilgileri alıyor ve ilk duruşmada karşına çıkarılıyor.

erdaltas

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Hocam arkadaşın da dediği gibi fazla bir miktar gitmemiş dava edebilmesi için ve mahkeme için yaşının 18 geçmesi gerek eyer yaşı küçük ise ailesi olaya dahil olabilir fakat kimse uğraşmak istemez bu zamanda avukat paralarını malesef ki bilmiyorsun galiba bu benim öne sürdüğüm fikirdir .
Teşekkürler.

furkanzyldrm

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Senin alman ve adamın satması hata. Daha bugün Discord hesap/sunucu satışından birini raporladım. Discorda göre aykırı bu tür şeyler.
Çoğu kişi yapıyor 60k lık bir sunucu sahibinin durumunda yazıyordu ve adam bot geliştiricisi . hesabını riske atcağını düşünmedim bu yuzden yasak değil zannettim bende ama beni dolandıran adamı şikayet edicem kim bilir daha kaç kişiyi böyle dolandırdı .

Koply

Codexia
En iyi cevaplar
0
Hocam arkadaşın da dediği gibi fazla bir miktar gitmemiş dava edebilmesi için ve mahkeme için yaşının 18 geçmesi gerek eyer yaşı küçük ise ailesi olaya dahil olabilir fakat kimse uğraşmak istemez bu zamanda avukat paralarını malesef ki bilmiyorsun galiba bu benim öne sürdüğüm fikirdir .
Teşekkürler.

ben bu adama dava açmak istiyorum
Gördüğün şekilde ne yapacağını değil dava açmak istediğini söylemiş ki bu ücretlerden haberi vardır. 18 yaşın altında olduğuna dair bir ibare de eklememiş. Ben normal yollarda işlenen prosedürü buraya bıraktım. Nasıl yapar nasıl yapmaz kendine kalmış.

furkanzyldrm

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Teşekkürler.
18 Yaşından küçük biriyim . 8 tl gibi bir param gitti . Ama abi bu sistem böyle yürümemeli benim gibi çok insan bu tuzağa düşüyor ki adamlar normalde 40 , 50 hatta 100 tl ye bile bu şekilde kandırıyorlar .

furkanzyldrm

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Cidden Şaşırıyorum böyle insanlara . Haram paradan hâyır gelicegini mutlu olucaklarınımı düşünüyorlar

BorakanT

ben kimim?
En iyi cevaplar
7
Çoğu kişi yapıyor 60k lık bir sunucu sahibinin durumunda yazıyordu ve adam bot geliştiricisi . hesabını riske atcağını düşünmedim bu yuzden yasak değil zannettim bende ama beni dolandıran adamı şikayet edicem kim bilir daha kaç kişiyi böyle dolandırdı .
Hesabını rahatlıkla riske atar. Bot geliştirici rozetine güveniyor fakat tek raporluk işi var.