Duyguları olan robot, Pepper!

bgencacat

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Robotlar hakkında bilgisi olmayan birinin söyliyebileceği bir şey...
Kısaca açıklamam gerekirse anlaşılan 3 robot yasasını bilmiyorsun;

1) bir robot bir insana zarar veremez ya da bir insanin zarar gormesine seyirci kalamaz
2) bir robot 1. kuralla celi$medigi surece bir insanin emirlerine uymak zorundadir.
3) bir robot 1. ve 2. kuralla celi$medigi surece kendinin zarar gormesine izin veremez.

Hmph? Why? I can't understand Why socrates?
Sen yapay zekaya kural anlatabileceğini mi düşündün?¿

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Aç gözlülük, intikam gibi duyguları öğrenirse insan ırkına da gerek kalmaz. :sıkarım:

HestiaKnife

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yapay zeka kendi kendini sürekli olarak geliştirir. Yapanın kim olduğu önemli değil.
Yapay zeka kendini sürekli geliştiren zeka değildir. Araştır da gel. Yapay zeka denilen şey. Verilen komutların ne zaman uygulanacağına karar verir. Yani basit örnek bazı oyunlarda Yapay Yoldaşınız olur. Bunlar canınız azaldığında size can basar. Bazen ise size değil yanınızda bulunan başka bir yapay yoldaşa can basar. Bkz. Kingdom Hearts.
Örnek (Yeni buldum :/ açıklar mı bilmiyorum izlemedim)

bgencacat

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Yapay zeka kendini sürekli geliştiren zeka değildir. Araştır da gel. Yapay zeka denilen şey. Verilen komutların ne zaman uygulanacağına karar verir. Yani basit örnek bazı oyunlarda Yapay Yoldaşınız olur. Bunlar canınız azaldığında size can basar. Bazen ise size değil yanınızda bulunan başka bir yapay yoldaşa can basar. Bkz. Kingdom Hearts.
Örnek (Yeni buldum :/ açıklar mı bilmiyorum izlemedim)
Oynadığın oyundaki yapay zekayı gerçekten yapay zeka mı sanıyorsun? Bunlar sadece belli sorgular döndürüp ona göre hareket eden zımbırtılar. Gerçek yapay zekayı araştırmanı tavsiye ederim.

HestiaKnife

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Oynadığın oyundaki yapay zekayı gerçekten yapay zeka mı sanıyorsun? Bunlar sadece belli sorgular döndürüp ona göre hareket eden zımbırtılar. Gerçek yapay zekayı araştırmanı tavsiye ederim.
Berbat bir okuyucusun. Eğer dikkat etseydin ''basit bir örnek;'' dediğimi görürdün. :sinirli: Senin gibilerle uğraşmak gerçekten zor. Hadi tamam anlarım kendi düşünceni savunuyorsun bari karşındakini iyi dinle!-_-

bgencacat

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Berbat bir okuyucusun. Eğer dikkat etseydin ''basit bir örnek;'' dediğimi görürdün. :sinirli: Senin gibilerle uğraşmak gerçekten zor. Hadi tamam anlarım kendi düşünceni savunuyorsun bari karşındakini iyi dinle!-_-
ByNovem'in bir deyişi vardı, karşındakinin profilinde anime fotoğrafı varsa haklıysan bile haksızsın diye. Haklıymış ^_^

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şaka maka iyi yapmışlar yalnız bizim evde olsa bana sabahın 6 sında niye uyandın diye hesap sorar bu :D :D