Duyguları olan robot, Pepper!

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Duyguları olursa, gözü doymazlık, daha fazlasını isteme gibi düşüncelere sahip olabilir. Ayrıca duygularına göre hareket eden bir robot kurallarını çiğneyebilir gibime geliyor. Daha fazlasını isteyeceği için, aynı bir insan insan gibi kuralları görmezden gelebilir.
Oyundaki AI ile gerçek AI farklıdır. (AI: Artifical intelligence). İlk yapay zeka Comphisco'dur (Kompişko olarak da bilinir çünkü mucidi Türk'tür.).
Oyunlardaki AI şöyle, mesela 5m içinde adam var, ona doğru dön, ilerle, adam 50cm yakındaysa kafasına geçir :D gibidir.

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Makinaların insanları yönetmesi için daha teknolojinin çok ilerlemesi gerekir. Göründüğü kadar basit bir işlem değil makinaların insanları yönetmesi bir sürü faktör var bu işin içinde. Örneğin sorun çözme. Sorun çözme işlemi şu an için makinaların felaketi gibi bir şeydir. Çünkü siber dünyada nasıl çözüleceğini bilinmeyen sorunlar vardır, henüz orada olup olmadığı bilinmeyen başka sorunlar vardır. Bu sorunlar mantıksal ve
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
sel sorunlardır. Sonsuz döngüler,mantıksız eşitsizlikler,kompleks sayılar ile yapılan işlemler,1 ve 0 çıktısının bir arada kullanılması gereken denklemler,çok boyutlu uzaylar gibi makinaların işlem yapmakta zorlandığı ve her işlem yapmaya çözmeye çalıştıklarında kısa yollar ve sanal çıktılarla sonuçlara ulaştığı durumlar var. Ve makineler henüz bu tür sorunları çözebilmiş değildir ve insan yardımı olmadan da şu an için çözemezler. Makinaları topluca siber zihin yapıp insanları yönetmeye verdiğimizde eğer çok boyutlu uzaylarda işlem yapamıyorlarsa onların felaketi olacaktır bu. Makinalar bozulmuş yazılımlara çözüm bulmak için aynı
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
denklemlerini kullanacaklardır ve bu da onların sonu olur.
Yani makinalar bizim tarafımızdan üğretildiği sürece makinalar insanları yönetemez. Hiç yönetemiyecekler diye bir şey yok ama bu yönetme işi 50 yıldan çok çok daha fazla olabilir belki.

Ek olarak bir konuyu tartışırken biraz kibar olmayı deneyin tartışma bir başkasına bilgi üstünlüğü kurup onunla alay etme değildir.

Nobody01

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Yapay zeka kendini sürekli geliştiren zeka değildir. Araştır da gel. Yapay zeka denilen şey. Verilen komutların ne zaman uygulanacağına karar verir. Yani basit örnek bazı oyunlarda Yapay Yoldaşınız olur. Bunlar canınız azaldığında size can basar. Bazen ise size değil yanınızda bulunan başka bir yapay yoldaşa can basar. Bkz. Kingdom Hearts.
Örnek (Yeni buldum :/ açıklar mı bilmiyorum izlemedim)
Yapay zekadan kastın yapay bir şekilde insan zekası yapmak ise günümüz teknolojisiyle zaten mümkünatı olmayan bir iş. Hadi oldu diyelim, yapay zeka gün ve gün kendini geliştirecektir, şimdi burada siyaset amaçlı yazmayacağım bunu; bize çocukken Türkiye'yi Atatürk kurtardı deseler de herkes yaşa Mustafa Kemal Paşa diye gezmiyor sokakta. Neden diyecek olursan insanlar kendine bir şey katabilir veya yorum yapabilir, babam bana odamdan çıkma dedi. Benim babama saygım varsa ve eğer buna sebep olabilecek önemli bir şey varsa çıkmam fakat istersem çıkabilirim. Yapay zeka yapmak demek herhangi bir kurala uymak zorunda olmayan bir varlık yapmaktır, aksi takdirde bu sadece bir sistem; algoritmadır. Yapay zeka verilen komutları uygulamaz, vereceği ve vermesi gereken komutların ne olacağına kendi karar verir. Sana isterse can basmaz yapay zeka, fakat sizin dediğin şey şudur:
Kod:
if(player.getHealth < 10.0D) {
  yapayZeka.addHealth(player, 5.0D);
}
Bu bir algoritmadır ve yapay zeka değildir. Etraftan rastgale bir oyuncu seçmek de aynı şeydir.

HestiaKnife

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Makinaların insanları yönetmesi için daha teknolojinin çok ilerlemesi gerekir. Göründüğü kadar basit bir işlem değil makinaların insanları yönetmesi bir sürü faktör var bu işin içinde. Örneğin sorun çözme. Sorun çözme işlemi şu an için makinaların felaketi gibi bir şeydir. Çünkü siber dünyada nasıl çözüleceğini bilinmeyen sorunlar vardır, henüz orada olup olmadığı bilinmeyen başka sorunlar vardır. Bu sorunlar mantıksal ve matematiksel sorunlardır. Sonsuz döngüler,mantıksız eşitsizlikler,kompleks sayılar ile yapılan işlemler,1 ve 0 çıktısının bir arada kullanılması gereken denklemler,çok boyutlu uzaylar gibi makinaların işlem yapmakta zorlandığı ve her işlem yapmaya çözmeye çalıştıklarında kısa yollar ve sanal çıktılarla sonuçlara ulaştığı durumlar var. Ve makineler henüz bu tür sorunları çözebilmiş değildir ve insan yardımı olmadan da şu an için çözemezler. Makinaları topluca siber zihin yapıp insanları yönetmeye verdiğimizde eğer çok boyutlu uzaylarda işlem yapamıyorlarsa onların felaketi olacaktır bu. Makinalar bozulmuş yazılımlara çözüm bulmak için aynı matematik denklemlerini kullanacaklardır ve bu da onların sonu olur.
Yani makinalar bizim tarafımızdan üğretildiği sürece makinalar insanları yönetemez. Hiç yönetemiyecekler diye bir şey yok ama bu yönetme işi 50 yıldan çok çok daha fazla olabilir belki.

Ek olarak bir konuyu tartışırken biraz kibar olmayı deneyin tartışma bir başkasına bilgi üstünlüğü kurup onunla alay etme değildir.
Haklısın dostum.
O duyguları ona yükleyen de bir insan sonuçta :ci:
Aynı şeyi düşünüyordum. Aslında insanoğlu ''Ruh'' denilen gizemi çözse ve robotlara ruhu eklese kesinlikle işler çok değişir. İşte o zaman dediğiniz gibi Robotlar İnsanları ele geçirmeye çalışır.
Yapay zekadan kastın yapay bir şekilde insan zekası yapmak ise günümüz teknolojisiyle zaten mümkünatı olmayan bir iş. Hadi oldu diyelim, yapay zeka gün ve gün kendini geliştirecektir, şimdi burada siyaset amaçlı yazmayacağım bunu; bize çocukken Türkiye'yi Atatürk kurtardı deseler de herkes yaşa Mustafa Kemal Paşa diye gezmiyor sokakta. Neden diyecek olursan insanlar kendine bir şey katabilir veya yorum yapabilir, babam bana odamdan çıkma dedi. Benim babama saygım varsa ve eğer buna sebep olabilecek önemli bir şey varsa çıkmam fakat istersem çıkabilirim. Yapay zeka yapmak demek herhangi bir kurala uymak zorunda olmayan bir varlık yapmaktır, aksi takdirde bu sadece bir sistem; algoritmadır. Yapay zeka verilen komutları uygulamaz, vereceği ve vermesi gereken komutların ne olacağına kendi karar verir. Sana isterse can basmaz yapay zeka, fakat sizin dediğin şey şudur:
Kod:
if(player.getHealth < 10.0D) {
  yapayZeka.addHealth(player, 5.0D);
}
Bu bir algoritmadır ve yapay zeka değildir. Etraftan rastgale bir oyuncu seçmek de aynı şeydir.
Adam algoritma örneği bile verdi be. Heyt be!

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
En basitinden düşündüğünüzde, yapay zekanın insanları aşması için açgözlülük gibi gibi falanlar filanlar lazım, kısaca duygu.
Eğer ki robota tepki(ne desem bilemedim) içgüdüsü eklerseniz (hormon olarak da varsayılabilir aslında*) oradaki kötü olarak algılanabilecek duyguları önlemek eklemekten daha rahat olacağı bence kesin*
Herhangi bir paylaşım ağı olsa dahi, herhangi bir insan ona özel olarak bu duyguyu eklemezse asla olamayacak bir şeyi paylaşamazlar(fazla basit mantıklar mantıklar*)
Kısaca basit .-.*