Multi Arena dediğin şey normal Java'da sunulan OOP sistemi aslında. O yüzden
@java10 arkadaşımıza birazcık hak veriyorum. Java'yı bilmediğin konusunda değil. Yeterince tecrüben olmadığı konusunda biraz haklı olabilir. Çünkü aklına çözüm yollarının gelmesi çok proje yapmakla olan bir şey. İlk yaptığın minigame en iyi minigame olmaz zaten.
Benim tavsiyem şu: Direk en iyi minigame'i yapmaya çalışma. (Ki bu normal oyun yapımında da yeni başlayanların çok düştüğü bir hatadır.) Projeyi aç ve fikir düşün. Mesela Multi Arena acaba nasıl yapılır? Oyunu oynatabilmek için ne kullanmam gerekli? Bunları dene ama. Sadece fikirde kalmasın. Kodları yazdıkça illaki sorunlarla karşılaşacaksın. Bu sorunları ya fikirlerle ya da araştırmayla çözdükçe tecrüben artacak. Bunu sadece bir kere değil birkaç kere yap. Bir projede işin içinden çıkamayacağın kadar karışık bir duruma geldiysen direk bırakıp yeni bir proje aç. Gittikçe kodların düzgünleşecek, çözümlerin daha elle tutulur çözümlere dönüşecek.
(Bu tavsiye benim üzerimde işe yarayan yöntem. Herkes üzerinde işe yaramayabilir. Ama tanıştığım kişilerin hepsi bu yöntemi kullanarak daha iyi şeyler yapabildiler.)