Eklenti Yapamıyorum

KilllerDragons

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Konu başlığındanda gördüğünüz gibi spigot kodlama yapıyordum bayadır basit basit eklentiler ama mingiame yapmayı istediğimde projeyi açtıktan sorna tıkanıyorum bana yardımcı olabilecek güzel bir rehber var mıdır ?

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

basitçe bu var, video olarak ise;
bu seri yardımcı olur, daha detaylı anlatım için bana ulaşabilirsin.

aLoneX

help me
En iyi cevaplar
0
İngilizcen gelişmiş ise yabancı forumlardan destek alarak yapmanı tavsiye ederim.

KilllerDragons

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arıyorumda İkide bir java öğren gibi sonuçlarla karşılaşıyorum ya da spigot javadocs oku gibi

KilllerDragons

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Multi Arena Mı ?
Değilse Multi Arena Tutorial var mıdır yoksa pl sourcelerini mi inceleyim

Yok Ondan değil java biliyorum zaten kitap aldım okudum denem yanılma yaptım vs. öyle öğrendim
plugin kodlamayı ise pogostickdevjoin den öğrendim kendi yaşadığım sorunları skript yerine plugin kodluyarak çözüyorum vs. ama minigame yapayım dediğim de tıkanıyorum bi anda aklıma yüzlerce sorun geliyor

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Multi Arena Mı ?
Değilse Multi Arena Tutorial var mıdır yoksa pl sourcelerini mi inceleyim
Multi Arena dediğin şey normal Java'da sunulan OOP sistemi aslında. O yüzden @java10 arkadaşımıza birazcık hak veriyorum. Java'yı bilmediğin konusunda değil. Yeterince tecrüben olmadığı konusunda biraz haklı olabilir. Çünkü aklına çözüm yollarının gelmesi çok proje yapmakla olan bir şey. İlk yaptığın minigame en iyi minigame olmaz zaten.

Benim tavsiyem şu: Direk en iyi minigame'i yapmaya çalışma. (Ki bu normal oyun yapımında da yeni başlayanların çok düştüğü bir hatadır.) Projeyi aç ve fikir düşün. Mesela Multi Arena acaba nasıl yapılır? Oyunu oynatabilmek için ne kullanmam gerekli? Bunları dene ama. Sadece fikirde kalmasın. Kodları yazdıkça illaki sorunlarla karşılaşacaksın. Bu sorunları ya fikirlerle ya da araştırmayla çözdükçe tecrüben artacak. Bunu sadece bir kere değil birkaç kere yap. Bir projede işin içinden çıkamayacağın kadar karışık bir duruma geldiysen direk bırakıp yeni bir proje aç. Gittikçe kodların düzgünleşecek, çözümlerin daha elle tutulur çözümlere dönüşecek.

(Bu tavsiye benim üzerimde işe yarayan yöntem. Herkes üzerinde işe yaramayabilir. Ama tanıştığım kişilerin hepsi bu yöntemi kullanarak daha iyi şeyler yapabildiler.)

KilllerDragons

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Multi Arena dediğin şey normal Java'da sunulan OOP sistemi aslında. O yüzden @java10 arkadaşımıza birazcık hak veriyorum. Java'yı bilmediğin konusunda değil. Yeterince tecrüben olmadığı konusunda biraz haklı olabilir. Çünkü aklına çözüm yollarının gelmesi çok proje yapmakla olan bir şey. İlk yaptığın minigame en iyi minigame olmaz zaten.

Benim tavsiyem şu: Direk en iyi minigame'i yapmaya çalışma. (Ki bu normal oyun yapımında da yeni başlayanların çok düştüğü bir hatadır.) Projeyi aç ve fikir düşün. Mesela Multi Arena acaba nasıl yapılır? Oyunu oynatabilmek için ne kullanmam gerekli? Bunları dene ama. Sadece fikirde kalmasın. Kodları yazdıkça illaki sorunlarla karşılaşacaksın. Bu sorunları ya fikirlerle ya da araştırmayla çözdükçe tecrüben artacak. Bunu sadece bir kere değil birkaç kere yap. Bir projede işin içinden çıkamayacağın kadar karışık bir duruma geldiysen direk bırakıp yeni bir proje aç. Gittikçe kodların düzgünleşecek, çözümlerin daha elle tutulur çözümlere dönüşecek.

(Bu tavsiye benim üzerimde işe yarayan yöntem. Herkes üzerinde işe yaramayabilir. Ama tanıştığım kişilerin hepsi bu yöntemi kullanarak daha iyi şeyler yapabildiler.)
Teşekkür Ederim İlk Olarak Basit bir şekilde set verilmiş 2 takımın savaşını yapmaya çalışacağım

Pledix

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çoğu kişi 3-5 Java videosu 1-2 Plugin Development Tutorial videosu izleyip plugin yazmaya çalışıyor sonra plugin yazmaya çalıştığı zaman bilmediği bir veri yapısı, method vs. birşeye takılıyor. LEARN JAVA diye bas bas bağırıyorlar Spigotta böyle yapanlara haklılar da.

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
bende pogosticks ve onun gibi şeyleri izleyerek öğrendim spigot docs'u ve direk aklıma lol'ü yapmak geldi(yapacağımdan değil öğrenmek için) ve nerdeyse yarısı bitti, sadece bi fikir bul ve onun üzerine yıllar sürecek olsa bile uğraş her şeyi yapabileceğin hissini alıncada benim gibi mc yi bırakıp unreal engine e geç ve "lam" ın keyfini çıkar .-.

Whoisthatinblack

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Burada sana yardımcı olacak şey design patternları öğrenmendir. Başlangıçta hepsini incelersin ve projene hangisi uygunsa onu öğrenirsin sonrasında isteklerin doğrultusunda diğerlerinide zamanla öğrenirsin zaten. Design pattern bilmediğin zaman (OOP için konuşuyorum) hep bir eksik kalırsın, kendini kısıtlanımış hissedersin.

Başlangıçta amacın çalışır bir plugin yazmaktan ziyade iyi bir proje yapısı (project structre) oluşturmak olmalı. Hangi paket içerisinde hangi class olacak, paket isimleri, class isimleri, classların amaçları gibi şeyleri oturttuktan sonra kodlamaya geçersen emin ol çok daha az zorlanırsın.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Burada sana yardımcı olacak şey design patternları öğrenmendir. Başlangıçta hepsini incelersin ve projene hangisi uygunsa onu öğrenirsin sonrasında isteklerin doğrultusunda diğerlerinide zamanla öğrenirsin zaten. Design pattern bilmediğin zaman (OOP için konuşuyorum) hep bir eksik kalırsın, kendini kısıtlanımış hissedersin.

Başlangıçta amacın çalışır bir plugin yazmaktan ziyade iyi bir proje yapısı (project structre) oluşturmak olmalı. Hangi paket içerisinde hangi class olacak, paket isimleri, class isimleri, classların amaçları gibi şeyleri oturttuktan sonra kodlamaya geçersen emin ol çok daha az zorlanırsın.
Bu tavsiyeye göre ben de küçük bir tavsiye daha vereyim: Design pattern'lar yerine kendi bulduğun fikirler her zaman senin için daha iyi olacaktır. Belki o fikirleri bulmak uzun sürebilir, ama emin ol aklında daha kalıcı olacaktır ve hangi çözümlerin nerelerde kullanılabileceğini daha iyi bileceksin. (Tabi bazı kişiler için Design Pattern'ları öğrenmek, kendi başına fikir bulmaktan daha etkili olabilir. Ama Design Pattern'lar her yerde hayatını kurtaramayabilir. O yüzden sadece belirli sorunlar için çözümler öğrenmek yerine sorunlara çözüm bulma yeteneğini geliştirmen yine daha iyidir.)

BonezCrusherTR

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İngilizce bilgin var ise yabancı forumlardan okumanı öneririm, güzel anlatan forumlar olabiliyor. İngilizce bilgin yok ise youtube'da detaylı bu işi yapan bir arkadaş vardı youtube kanalını hatırlarsam atarım.

KilllerDragons

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Adam oyunu başlatmak için Online player saytısı 8 veya eşitse yapmışta .lenght çalışmadığı için size() kullandım sanırım eski video olduğunnda odlay o length kaldırmışlar yotuubede yorumalra baktığımda da lenght yok diyenler vardı

Sonuçta size() de int görevi görüyor