El Ele verip bir Minecraft Türkiye Çekirdek Sunucusu açalım he ne dersiniz?

Başarılabilir mi?

• Kullanılan toplam oy
    22

AtomyTR

yerli webtoon & manga destekçisi
Grafiker
Emekli
En iyi cevaplar
19
Her saniye bir insanın aklına böyle güzel hayaller,fikirler geliyor.Fakat böyle şeyler şu an ki türkiyenin haline göre mümkün değil.
Hayaller ve gerçekler..

TarikHacioglu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bu fikri ortaya atan 1-b sınıfı öğrencisi @knife67 'ye teşekkür ediyoruz ve alkışlarla sırasına alıyoruz. Ciddi ciddi böyle bir şeyin olabileceğini mi sandınız?
Neden olmasın ki? Herkes birleşse, ortaya dudak uçuklatan mimariler bile çıkar. Pluginleri TheLegend'e bırakıyorum ben. :p Valla oyuncu konusundan da en az 6000 - 7000 online çeker. CubeCraft - HiveMC vs. ler den neyimiz eksik? Fazlamız bile var. Sen kendinden emin değilsen herkes adına yorum yapma. İyi forumlar.
@MustafaMertBulut un dediği doğru. :( birçok kişi ihanet edicektir.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Neden olmasın ki? Herkes birleşse, ortaya dudak uçuklatan mimariler bile çıkar. Pluginleri TheLegend'e bırakıyorum ben. :p Valla oyuncu konusundan da en az 6000 - 7000 online çeker. CubeCraft - HiveMC vs. ler den neyimiz eksik? Fazlamız bile var. Sen kendinden emin değilsen herkes adına yorum yapma. İyi forumlar.
@YasirUS un dediği doğru. :( birçok kişi ihanet edicektir.
Herkes *birleşse* tabi ki çok güzel bir şey çıkar ortaya. Fakat sorun işte bu *birleşme* olayı. @MustafaMertBulut 'a hak veriyorsan banada hak veriyor olman gerekir çünkü bende yorumumu bunun gibi etkenleri baz alarak yaptım. Birbirini tanımayan bu kadar insanın bir arada koordine bir şekilde çalışması, yaptığı işten zevk alması ve birbirine güvenmesi imkansıza çok yakın değil mi?

Son düzenleme:

TarikHacioglu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Herkes *birleşse* tabi ki çok güzel bir şey çıkar ortaya. Fakat sorun işte bu *birleşme* olayı. @YasirUS 'a hak veriyorsan banada hak veriyor olman gerekir çünkü bende yorumumu bunun gibi etkenleri baz alarak yaptım. Birbirini tanımayan bu kadar insanın bir arada koordine bir şekilde çalışması, yaptığı işten zevk alması ve birbirine güvenmesi imkansıza çok yakın değil mi?
Evet ama sonuçta kendi sunucusunu kapatıcak. Haklısın, hiç bi şekilde haksızsın demedim veya ifade etmedim. Bazı kişileri toplarsak olabilir. 15 - 16 - 17 yaş üstü yetkililer olursa, neden olmasın ki? CubeCraft'ta milyonlarca yetkili var. Bir ara girip bak derim.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Evet ama sonuçta kendi sunucusunu kapatıcak. Haklısın, hiç bi şekilde haksızsın demedim veya ifade etmedim. Bazı kişileri toplarsak olabilir. 15 - 16 - 17 yaş üstü yetkililer olursa, neden olmasın ki? CubeCraft'ta milyonlarca yetkili var. Bir ara girip bak derim.
Sen kendinden emin değilsen herkes adına yorum yapma. İyi forumlar.

CubeCraft, buradaki gibi hadi toplanıp sunucu açalım mantığı ile kurulmadı. Orada çalışanlar belirli bir ücret karşılığında çalışıyorlar ve yaptıkları işte iyiler. Eğer sen bir proje başlatırsan ve bu projene karşılığını ödeyerek birilerini eklersen bir CubeCraft olabilirsin. Fakat herkesin gönüllü olarak çalışmasını beklersen boşa çırpınırsın.

TarikHacioglu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
CubeCraft, buradaki gibi hadi toplanıp sunucu açalım mantığı ile kurulmadı. Orada çalışanlar belirli bir ücret karşılığında çalışıyorlar ve yaptıkları işte iyiler. Eğer sen bir proje başlatırsan ve bu projene karşılığını ödeyerek birilerini eklersen bir CubeCraft olabilirsin. Fakat herkesin gönüllü olarak çalışmasını beklersen boşa çırpınırsın.
Bizim millet "Ora vericeğim paraya, kendim sunucu açarım." düşüncesine kapılır. :p Neyse anlaşıldı çıkmaza giriyoruz. Size iyi akşamlar.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bizim millet "Ora vericeğim paraya, kendim sunucu açarım." düşüncesine kapılır. :p Neyse anlaşıldı çıkmaza giriyoruz. Size iyi akşamlar.
Olayı yanlış anladın. "Bizim millet" para vermeyecek, projeyi başlatan kişi "bizim millet" 'e çalışmaları karşılığında para verecek. İşler bu şekilde yürür. Çalışan kişiden para almazsın :)

knife67

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Ben şahsen bu işten para karı elde etme peşinde değilim. Biz Türklerinde gerçek, özgün fikirlerle, kar amacı gütmemesiyle, devrim niteliğinde bir server yapabileceğine inanıyorum. Yani bir grup kurarız misal bir kale mimarisi istersin 50 kişi birden tamamlar. Bence başarılabilir bunlar.

*Forum yöneticisi ÖNDERLİĞİNDE başarılabilir ancak.

E bu biraz imkansız gibi. Ama büyük ve kararlı bir ekip de başarabilir.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Ben şahsen bu işten para karı elde etme peşinde değilim. Biz Türklerinde gerçek, özgün fikirlerle, kar amacı gütmemesiyle, devrim niteliğinde bir server yapabileceğine inanıyorum. Yani bir grup kurarız misal bir kale mimarisi istersin 50 kişi birden tamamlar. Bence başarılabilir bunlar.

*Forum liderliği ÖNDERLİĞİNDE başarılabilir ancak.

E bu biraz imkansız gibi. Ama büyük ve kararlı bir ekip başarabilir.
"Karı" elde etme peşinde olsan burada olmazsın zaten :) İnceltme işareti bi' yana, eğer forum liderliğinde olursa ve projede rol alacak kişiler ustalıkla seçilirse ve ödeme alırlarsa başarılabilir. Fakat kimsenin böyle bir işi üstleneceğini sanmıyorum.

AnadoluNW

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Çok çocukça düşünceler
1-Siz daha önce ekip olarak çalıştınızmı? 1 kişi kaytarır, 1 kişi köpek gibi çalışır, 1 kişi ne yaparsan yap beğenmez,1 kişi liderlik vasfı olmdan egosundan lider gibi davranır.
2-Küçük ama vasıflı bir ekiple yapılır bu işler , toplama olarak değil.
Son olarakta Türkiye'de premium sunucu kalitesini yakalamaya çalışan 3-4 server var zaten, sorun önüne gelenin sunucu aççam ben abiğğ diye piyasaya çıkıp durması, oyuncudan çok sunucu var resmen, rica ediyorum beğendiğiniz serverları destekleyin, üstüne emek katılmış, gelişme potansiyeli olan birçok sunucu kapanıyor, isim dahi yapamadan... Misal yakında Blazerd çıkacak, sahibi işsizlikte çıtayı yeni seviyelere getirecek kadar uğraşmış sunucusu üstünde, ama max 20 30 online çekip oda kapanacak diye düşünüyorum, sebebi "hadi server açalım" diyen kitle yüzünden.

YasirUS

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Simdi soyle bir durum mevcut bazi arkadaslar demis "16-17 yasindan olusan bir ekip basarir" gibisinden ilk basta "Akil Bastadir" bildiginiz uzere 5-6 ay once bir projeye basladim ve 2.5 Ay once actim ve oyuncu sayisi maximum +10 olmadi cidden basarili ve profosyonel bir ekip topladim ekipde kardesce bir ortam olusturduk ve sunucu yapimi yaklasik 3 ay surdu ve 700 TL masrafdan fazla masraf yaptim 2 ay boyunca sunucu parasini cebimden odedim lag olmasin diye buyuk bir dedicted makine aldim fakat sonuc bir hic kapadim yapabilecegim bir sey yoktu sadece 5TL ucret ile bir VIP sattim o kadar bu proje bir hic olur ucretsiz kimse calismaz sonra oyuncular kaliteden anlamiyor veya ben anlamiyorum bu nedenle bos ugraslara bosuna girmeyin