- En iyi cevaplar
- 18
Burası bir devlet diyorsun ? Devletten anladığın nedir ? Toprak parçası mı ? Yoksa dokunabildiğin insanların oluşturduğu bir topluluk mu ?
Devlet birden fazla insanın görüş birliği sağlama amacıyla toplandığı yerler değil midir ? Tanımının küçük bir parçası, devleti kolay kolay tanımlayamayız. Burada fikir alışverişi yapıyoruz, burası da bir devlettir ve sizin iktidarda olduğunuz gayet açık. Bu platformun oyun tarafı sadece amaçlarının bir kısmıdır. Geri kalan "ister istemez" amaç bu topluluğu ayakta tutmaktadır. Bunun için üyelerin yönetime veya konulara düzgün eleştiri şansı tanınması gerekir ve ben her zaman dediğim "sosyal demokrasi ve siyasal eşitlik ilkelerini" her yerde savunabilirim, ister politikacı olayım ister tamamen soyutlanmış bir birey. Önemli olan politikacıların savunmasında değil, bireylerin kendi düşünce ve ideolojilerini her yerde istediği şekilde savunmasıdır. Kesinlikle alakasız olmadığını çıkarabiliriz bu durumdan. Şimdi lütfen ben de sizlerden bu konuda daha anlayışlı olmanızı talep edeceğim. Teşekkürler.
Kendisi ''Burası bir devlet.'' demedi. Tam tersini söyledi. Birden fazla kişiye cevap verirken gözünden kaçması normal. Fakat görüyorsun, bir yanlış anlaşılma nelere sebep oluyor.
Evet, burası bir forum ve siz burada fikirlerinizi belirtmekte özgürsünüz. Fakat biz ne bir siyaset konuşma platformuyuz, ne de başka bir şey. Amacımız burada bir huzur ortamı oluşturmak. Biz zaten her eleştiriye yaptırım uygulamıyoruz, kurallara uyulduğu sürece. Kimse burada bir şeyin tarafını tutmuyor veya burada onu savunup diğerlerini ezmek adına bulunmuyor.
İdeoloji hakkında bahsetmek istiyorsan yanlış yerdesin. Forumun ismine bakarsan neden yanlış yerde olduğunu anlayacaksın. Burası oyun forumu, eleştiri yapmak için oluşturulmuş bir sürü platform internette zaten mevcut.
Anlayışlı olmamızı talep ettiğini söylüyorsun. Fakat biz görevimizin huzuru sağlamak olduğu yerde bu tür şeylere izin veremeyiz. Eleştiri yapacaksan oyunlar hakkında yaparsın. Hadi onu geçelim, forumun temasını beğenmedim gibi şeyler de söyleyebilirsin. Fakat burası senin bahsettiğin konular için müsait bir platform değil.