Elite Builders

Orsa

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0

Ön Söz

Merhabalar, uzun zamandır forumda izleyici konumunda bulunsam da son zamanlarda aktif olmaya başladım ve gördüğüm konular, birçok server atılımı -bunların çoğu rpg server- ,piyasada olan server'lar hakkında yakarışlar, minecraft sunucu sisteminin tekdüze sisteme geçmesi ve bunun gibi sayısız konu.

Uzun zamandır aklımda olan fikir topluluğu var, fikirlerimi sizinle paylaşmak hem beni mutlu edecek hem de, acaba bu projede neler olabilir, nasıl geliştirilebilir, ne yapsak güzel olur şeklinde hem tanıtım hem de -görmekten bıktığınız- fikir alışverişi konularından biri olacak, gördüğüm kadarıyla bu bölümde açılan konularda geliştirme aşamasında rol oynayan kişiler konularına pek özen göstermiyor ve bu özen gösterilmediği için konu çok dikkat çekemeyerek gerilere düşüyor.

Proje Özeti
Projenin genel işleyiş mantığını anlatmak gerekirse şunlara dayanıyor;

• Sunucuya girecek her kişi başvuru formlarını doldurduktan sonra, whitelist yani izinli giriş sistemi ile oyunun içine dahil olacak.
  • Oyunun mantığı verilen Konularda(Subject) çeşitli yapılar yapmaktan geçiyor.
  • Sistemin düşünülen ilk aşamasında herkese verilen konu aynı olmalı ki, değerlendirme kısmında haksızlık olmasın.
  • Oyun alanları sınırlı şekilde olacak ki, hem sunucuda problemler çıkmasın hem de insanlar bir yapı inşaat etmek için 200x200'lük bir alanı kaplamasınlar.

1. Kişi formları doldurduktan sonra sunucuya giriş yapacak ve ardından ekranında beliren görev çizelgesi ve zaman çizelgesi takibini yaparak oyun içinde verilen görevi -Bu görev belirtildiği gibi bir inşaat konusu olacak- belirli sürede yapmaya başlayacak.
  2. Kişinin ilk evrede kendisine ait 50x50'lik bir alanı olacak.
  3. Kişi ilk evrede inşaat projesini tekil olarak gerçekleştirecek.
  4. Kişinin farklı kaynaklardan yardım aldığı tespit edilir, build seviyesine göre çok iyi bir proje çıkardığı görülür ise oyundan kalıcı olarak diskalifiye olacak.
  5. Kişi projesini bitirdiğinde, verilen alandaki yatağa yatacak ve ardından "sohbet" kısmından projesini bitirip bitirmediği sorgulandıktan sonra "Onaylıyorum" yazmasıyla, kişi sunucudan atılarak whitelist'ten silinecek ve beklemeye alınacak.
  6. Kişi, diğer kişilerin (Muhtemel 20 Kişi) arasından jürilerin seçimiyle bir sonraki evreye (tura) geçmeye hak kazanacak.
  7. Diğer tura geçtiğinde alan 75x75 olarak genişledikten sonra 2 kişilik takımlar halinde oynanmaya başlanacak ve süre kısaltılacak.
  8. Aynı süreç işledikten sonra takımlar 3'erli-4'erli-5'erli olmak üzere ayrılacak, -turnuva sistemi gibi- ve ardından büyük finalde 5v5 şeklinde çok kısıtlı bir sürede verilen konu Minecraft dünyasına işlenecek, kazanan takım diğer turda yarışmayı garantileyerek "Builder Point" seviyesini yukarı çekecek.
Sistemi kısaca özetlemek gerekirse ilk önce tek başınıza verilen konuya göre build yapacak, elenmezseniz diğer tura çıkacak ve katlanan takımlar halinde uyum göstererek yarışacaksınız.

Ek Açıklamalar
Her oyuncu başvuru formunu doldururken önceden yaptığı inşaat çalışmalarının döküman olarak gönderilmesi istenilecek ve belli kriterler üzerinden oyuna katılan oyunculara "Builder Point" değeri girilecektir. Tabii bu puanlar ilk safhada size bir üstünlük sağlamayacak fakat "Builder Point" seviyesi çok fazla yükselen kişiler inceleme altına alınarak, her oyunu kazanacağı düşünülerek jüri kadrosuna seçilmeye aday olacaktır.

Konuyu gece 4'te yarattığım için bazı anlatım hataları ve bozukluklar olması doğal, aklıma fikirler geldikçe veya sizden fikirler geldikçe konuya eklemeler ve düzenlemeler yapmaktan kaçınmam. Eğer okuduysanız, teşekkür ederim. Yorum atmayı unutmayın!

Proje Amacı
Projenin amacı şöyle belirlenmiştir; Proje sunucuda hem yaratıcı çalışmalar görmenizi sağlayacak, hem "Builder" kaynaşma ortamı oluşturacak hem de proje ilerledikten sonra sunucusuna "Builder" arayan kişiler forumlarda dolaşıp SS'ler istemek yerine sunucumuza girip "Builder Point" değerine bakarak az çok fikir edinecek ve belirlenen saklama süresi dolmadıysa çalışmalarını incelemek istediği "Builder"lerin çalışmalarını inceleyebilecek.

Konu Düzeni
Proje Amacı Eklendi

Başlıklar Güncellendi

Son düzenleme:

Neria991

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Yazılar gitmiş düzeltin lütfen *_*[DOUBLEPOST=1439614956,1439614880][/DOUBLEPOST]Harika bir fikir tam destek sabırsızlıkla bekliyorum :alkış:

eklenti

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
vaktini ciddi bi konu açmaya harcama bence, bu forumda ciddiye alınacak insan sayısını parmaklarla sayarız :) onun için fazla kasma bu kadar ciddi olucam diye,

proje güzel yenilikçi

CeapLinCess

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İyi guzel yazmissinda :) bu dedigin baya zor is cunku : bizim turk oyunculari buildi yapam kismi cok fazla diil ve hadi onlar da geldi diyelim ilk bastaki gorevi yaptikdan sonra oyundan cikartilinca o bekleme suresi acaba ne kadar olur :) eger 1 gun den fazlaysa insanlar bundan cok sıkilr

BYTH

300 tracks in my Adidas track jacket
Emekli
En iyi cevaplar
17
Ne kadar cool bir text keşke benim olsa.Ayrıca güzel fikirde...Türkiye'de sanmam...Eğer yabancı bir sunucu olarak açarsan tutulur.(Sadece benim aklıma mı geldi Keralis?)

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben girerim vallahi. Ama daha önce hiç inşaat yarışmasını vs. katılmadım. Nasıl bir doküman getiririm bilmiyorum.

Orsa

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Yazılar gitmiş düzeltin lütfen *_*[DOUBLEPOST=1439614956,1439614880][/DOUBLEPOST]Harika bir fikir tam destek sabırsızlıkla bekliyorum :alkış:

Ne kadarda cool bir text

Ne kadar cool bir text keşke benim olsa.Ayrıca güzel fikirde...Türkiye'de sanmam...Eğer yabancı bir sunucu olarak açarsan tutulur.(Sadece benim aklıma mı geldi Keralis?)

Resimleriniz gitmiş lütfen düzeltiniz

Başlıklar düzeltildi, CoolText database'nin generate yaptıklarını sildiklerini unutmuşum uzun süre kullanmayınca, yorumlarınız için teşekkürler.

@Neria Teşekkür ederim. Umarım harika çalışmalarınızı görürüz.
@ByTheEfsane_ Hocam, dediğiniz olay mantıklı geldi ve Global sunucu açmak Türkiye standartlarında bir sunucu açmaktan iyidir, dil desteğini karşılayabileceğimi düşünüyorum.[DOUBLEPOST=1439644400][/DOUBLEPOST]
vaktini ciddi bi konu açmaya harcama bence, bu forumda ciddiye alınacak insan sayısını parmaklarla sayarız :) onun için fazla kasma bu kadar ciddi olucam diye,

proje güzel yenilikçi
İnsanlara iyi şeyler sunmadan ve saygı göstermeden, gerekli saygıyı göremezsiniz. Yani biraz kasmak gerekiyor.