Orsa
Ağaç Yumruklayıcı
- En iyi cevaplar
- 0
Ön Söz
Merhabalar, uzun zamandır forumda izleyici konumunda bulunsam da son zamanlarda aktif olmaya başladım ve gördüğüm konular, birçok server atılımı -bunların çoğu rpg server- ,piyasada olan server'lar hakkında yakarışlar, minecraft sunucu sisteminin tekdüze sisteme geçmesi ve bunun gibi sayısız konu.
Uzun zamandır aklımda olan fikir topluluğu var, fikirlerimi sizinle paylaşmak hem beni mutlu edecek hem de, acaba bu projede neler olabilir, nasıl geliştirilebilir, ne yapsak güzel olur şeklinde hem tanıtım hem de -görmekten bıktığınız- fikir alışverişi konularından biri olacak, gördüğüm kadarıyla bu bölümde açılan konularda geliştirme aşamasında rol oynayan kişiler konularına pek özen göstermiyor ve bu özen gösterilmediği için konu çok dikkat çekemeyerek gerilere düşüyor.
Proje Özeti
Projenin genel işleyiş mantığını anlatmak gerekirse şunlara dayanıyor;
- Sunucuya girecek her kişi başvuru formlarını doldurduktan sonra, whitelist yani izinli giriş sistemi ile oyunun içine dahil olacak.
- Oyunun mantığı verilen Konularda(Subject) çeşitli yapılar yapmaktan geçiyor.
- Sistemin düşünülen ilk aşamasında herkese verilen konu aynı olmalı ki, değerlendirme kısmında haksızlık olmasın.
- Oyun alanları sınırlı şekilde olacak ki, hem sunucuda problemler çıkmasın hem de insanlar bir yapı inşaat etmek için 200x200'lük bir alanı kaplamasınlar.
- Kişi formları doldurduktan sonra sunucuya giriş yapacak ve ardından ekranında beliren görev çizelgesi ve zaman çizelgesi takibini yaparak oyun içinde verilen görevi -Bu görev belirtildiği gibi bir inşaat konusu olacak- belirli sürede yapmaya başlayacak.
- Kişinin ilk evrede kendisine ait 50x50'lik bir alanı olacak.
- Kişi ilk evrede inşaat projesini tekil olarak gerçekleştirecek.
- Kişinin farklı kaynaklardan yardım aldığı tespit edilir, build seviyesine göre çok iyi bir proje çıkardığı görülür ise oyundan kalıcı olarak diskalifiye olacak.
- Kişi projesini bitirdiğinde, verilen alandaki yatağa yatacak ve ardından "sohbet" kısmından projesini bitirip bitirmediği sorgulandıktan sonra "Onaylıyorum" yazmasıyla, kişi sunucudan atılarak whitelist'ten silinecek ve beklemeye alınacak.
- Kişi, diğer kişilerin (Muhtemel 20 Kişi) arasından jürilerin seçimiyle bir sonraki evreye (tura) geçmeye hak kazanacak.
- Diğer tura geçtiğinde alan 75x75 olarak genişledikten sonra 2 kişilik takımlar halinde oynanmaya başlanacak ve süre kısaltılacak.
- Aynı süreç işledikten sonra takımlar 3'erli-4'erli-5'erli olmak üzere ayrılacak, -turnuva sistemi gibi- ve ardından büyük finalde 5v5 şeklinde çok kısıtlı bir sürede verilen konu Minecraft dünyasına işlenecek, kazanan takım diğer turda yarışmayı garantileyerek "Builder Point" seviyesini yukarı çekecek.
Sistemi kısaca özetlemek gerekirse ilk önce tek başınıza verilen konuya göre build yapacak, elenmezseniz diğer tura çıkacak ve katlanan takımlar halinde uyum göstererek yarışacaksınız.
Ek Açıklamalar
Konuyu gece 4'te yarattığım için bazı anlatım hataları ve bozukluklar olması doğal, aklıma fikirler geldikçe veya sizden fikirler geldikçe konuya eklemeler ve düzenlemeler yapmaktan kaçınmam. Eğer okuduysanız, teşekkür ederim. Yorum atmayı unutmayın!
Proje Amacı
Konu Düzeni
Proje Amacı Eklendi
Başlıklar Güncellendi
Son düzenleme: