evcil semenderlerim :(

FoxExtended

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Merhaba forumun değerli üyeleri, işsiz üyeleri, post kasan (:p) üyeleri ve @Erenbulbul
Bugün sizlerle acımı paylaşmak için bu konuyu açıyorum. Hemen hikayeye geçiyim.

Ben kendimi bildim bileli hayvanları çok seven bir çocuk olmuşumdur. 1-2. sınıftaydım o zamanlar. Önceden bir balığımız vardı, o ölmüştü (2 yıl falan yaşamıştı). Ben de bunun üzerine ailemden bir hayvan istedim ve beraber petshop'a gittik. Orada sorup soruşturduktan sonra iki tane yavru semender almaya karar verdik.
Onları aldıktan sonra kafesi ve suyuyla beraber odama koymuştum. Ailem bana sorumluluklarımı anlatıyordu.
Ne zaman nasıl besleyeceğimi falan her şeyi öğrenmiştim artık. Tek bir sorun vardı,
suyunu değiştirmek. Henüz çok küçük
olduğum
için

suyunu değiştiremiyordum bu yüzden ailemden yardım alıyordum. Böyle böyle giderken ailem artık suyunu değiştirirken daha isteksiz olmaya başladı ve su genelde kirli olmaya başlamıştı. Bunun üzerine verdiğim yemekleri yemek istemeyen semenderlerimden biri öldü. Ben çok üzülmüştüm ama
ailem hiç ciddiye almıyordu. Bunu bir oyun gibi gördüklerini düşünmüştüm ve daha
da üzülmüştüm. Artık bakmam gereken tek bir semender kalmıştı.
Ona da elimden geldiğince bakmaya çalışıyordum
ama verdiğim yemekleri yemiyordu.
Hiç de veterinere falan
gitmemiştik
sorunu
anlamak
için.

Bunun üzerine (hala sebebini anlayamadığım bir şekilde) verdiğim yemekleri yemeyen ve pis suda yüzen öteki semenderim de öldü. Tam olarak nasıl bir duygu içindeydim
hatırlamıyorum ama üzüldüğüm kesin. Ama üzülemedim çünkü ailem bunu hala bir oyun gibi görüyordu. Sonra aradan yıllar geçti.
Bu olanlar unutuldu. Bir ara aklıma geldi sordum neden suyunu değiştirmemiştiniz diye. Ve aldığım cevap;

"Sen değiştirseydin oğlum."

Acımı paylaştığın için teşekkür ederim değerli forum halkı. Bu renk de güzelmiş he. Neyse altı okumaya devam edin.

Ana fikir: Evcil hayvanların da canı vardır.
Verilen mesaj: Ebeveynler çok sorumsuz ama kendi çocuklarına sorumluk almayı öğretiyorlar.

Editli not: Semenderlerin birisinin adı Fıstık birisinin adı Fındık'tı ._. (nasıl ayırt ediyordum onu ben bile bilmiyorum)

Son düzenleme:

ZeYus0308

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Verilen Mesaj kısmını meslek açısından çok haklı buluyorum ._. Diyelim baban okumamış ama senden okuyup büyük adam olmanı istiyor -Bu sadece bir örnek-. Ama hiçbir örnek göstermiyorlar, bize yol gösteremiyorlar veya yol gösterebilecek birisini bize sunmuyorlar. Senin ailenin de kabahati büyük değil aslında. Ama sana temizlemeni söyleyebilirlerdi -_- Allah rahmet eylesin kardeş.

Poyro

Super Smash Brothers for Nintendo Switch
En iyi cevaplar
0
Üzüldüm. Bende aynı neden den dolayı evcil balığımı kaybetmiştim. sonrasında 2 gün üzüntü ve 1 hafta aileye kızgınlık yemek yememe vb. Zor bir iş onları unutmak. Bir insan(Adını unuttum) Şöyle demişti:
Bir insanı tanımak için 1 dakika, hoşlanmak için 1 gün, sevmek için ise 1 hafta yeterlidir. Ama bir insanı unutmak içi bir insan ömrü yetmez
Not: Biliyorum bahsettiği şey insan, hayvan değil.
Not2: Hayvanların bazen kurduğu bağlar insanlardan güçlüdür.

FoxExtended

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Verilen Mesaj kısmını meslek açısından çok haklı buluyorum ._. Diyelim baban okumamış ama senden okuyup büyük adam olmanı istiyor -Bu sadece bir örnek-. Ama hiçbir örnek göstermiyorlar, bize yol gösteremiyorlar veya yol gösterebilecek birisini bize sunmuyorlar. Senin ailenin de kabahati büyük değil aslında. Ama sana temizlemeni söyleyebilirlerdi -_- Allah rahmet eylesin kardeş.

Öncelikle teşekkür ederim ve haklısın. Bize (kendileri olmasa bile) bir rol model göstermeleri gerekiyor her hangi bir işi başarmak için. İkinci olarak dediğine gelirsek bana temizlememi söyleyebilirlerdi ama burada da fiziksel bir sorun ortaya çıkıyor. Küçük bir çocuğun kendisinden büyük bir kafesinin suyunu boşaltması ve hayvanları çıkarması pek mümkün değil.

Üzüldüm. Bende aynı neden den dolayı evcil balığımı kaybetmiştim. sonrasında 2 gün üzüntü ve 1 hafta aileye kızgınlık yemek yememe vb. Zor bir iş onları unutmak. Bir insan(Adını unuttum) Şöyle demişti:

Not: Biliyorum bahsettiği şey insan, hayvan değil.
Not2: Hayvanların bazen kurduğu bağlar insanlardan güçlüdür.

Teşekkür ederim acımı paylaştığın için ve balığın için de üzüldüm.

Xeressa

Team Ronin
En iyi cevaplar
0
Sularını her gün düzenli olarak değiştirecektin ve karides solucan tarzı yemek verecektin sen ne yaptın :D Bende de pembe semender vardı çok narinler.

FoxExtended

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Sularını her gün düzenli olarak değiştirecektin ve karides solucan tarzı yemek verecektin sen ne yaptın :D Bende de pembe semender vardı çok narinler.
Sularını haftada 2 falan değiştiriyorduk yanlış hatırlamıyorsam. Yem olarak onun özel bir yemi vardı onu veriyordum. Zaten yavru olduğu için kendinden büyük şeyleri yiyemezdi sanıyorum :|