Fall Guys: Ultimate Knockout İnceleme ve Sistem Gereksinimleri

bayoreo

the lord of oreos
Mesajlar
426
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
787
Puanları
1,060
Ruh hali

faallguyspfp.jpg



Fall Guys: Ultimate Knockout İnceleme ve Sistem Gereksinimleri

Merhaba değerli Forum Gamer takipçileri ve ziyaretçileri. Bu konumda son dönemde oldukça popüler olan Fall Guys oyunu hakkında görüşlerimi ve incelememi sizlerle paylaşacağım. Arkanıza yaslanın ve kahvenizi yudumlayın.

Fall Guys'u neredeyse hepimiz duymuşuzdur. Her yayıncının oynadığı ve sık sık videolarını gördüğümüz bu oyun, oyun sektöründe büyük bir ses uyandırdı. Hatta Steam'da günlük oynanış sayısı GTA 5 oyununu bile geçti. Sizde eğer oyunu Steam'dan oyunu oynamak isterseniz oyunun fiyatı 38 TL. Playstation'da ise oyun bu ay PS Plus ile ücretsiz olarak verildi. Dilerseniz oyunun incelemesine geçelim.



oynanışscreenshot.jpg


Oynanış

Oyunun ilk roundunda 60 kişiyle beraber engelli parkur yapmaya çalışıyorsunuz. Parkurlar çok eğlenceli ancak 60 kişiyle beraber aynı parkuru yapmak bazen zor anlar yaşatabiliyor. Tabii 60 kişiyle full devam etmiyorsunuz, her parkurun bitirilmesi için bir oyuncu sınırı var. Eğer sınır dolarsa, parkuru yapamayanlar eleniyor. Eğer parkuru yaparken aşağı düşerseniz ve parkurun modu survival değilse en son kontrol noktasından başlıyorsunuz. Bahsettiğim parkurların bana göre inceliği ise her roundun başlangıcında rastgele bir parkur yapmamız ve parkurların özenle tasarlanması. Bazı parkurlar takım oyunu olurken bazılarında parkuru bitirmek yerine hayatta kalmanız gerekiyor. İşte bu noktada Fall Guys diğer parkur oyunlarına göre bu konuda kesinlikle bir adım önde diyebilirim. Parkurları tamamlarken rakiplerinizi geçmek ve gerektiğinde rakiplerinizi aşağıya doğru ittirmek bu zevki ikiye katlıyor ama aynısı size yapıldığında maalesef biraz sinirlenebiliyorsunuz.

Özet geçecek olursak, oyunu oynarken gülüp eğlenirken, bazen de sinirlenebiliyorsunuz. Bu yüzden oynanışa 10 üzerinden 9 puan veriyorum.


1597325617776.png


Oyun İçi Öğeler

Günümüzde her oyunda olduğu gibi Fall Guys'da da Battle Pass bulunmakta ancak Fall Guys kozmetik bakımından ücretsiz versiyona da gayet centilmen davranıyor. Bunun yanında oyun oynadıkça derecenize göre gelen coinler ile de marketten kendinize boya, kostüm gibi şeyler alabiliyorsunuz. Oyun kozmetik açısından henüz çok zengin değil ancak ilerleyen vakitlerde kozmetik ve kişiselleştirilebilir eşyaların sayısının artacağını düşünüyorum. Kostümler çok şirin oluyor ve boyalar ile de karakterimizi süsleyebiliyoruz.

Şu an için kozmetiklerin sayısı bana göre biraz daha arttırabilir, o yüzden kozmetikler ve oyun içi öğelere 10 üzerinden 7 puan veriyorum.


grafikler.jpg


Grafikler

Oyunumuzun motoru Unity olduğundan dolayı çok gerçekçi gözüken grafikleri olmayabilir ama kesinlikle grafikleri çok tatlı. Oyunu oynarken grafiklerin bu tatlı etkisine kapılacaksınız. Şahsen ben oynarken oyunun grafiklerinin sevimliliğine bakmaktan parkurları zor bitirdim. Ayrıca grafiklerin basit ve tatlı olması, sistem gereksinimlerini de azaltmış ve böylece kötü bir bilgisayarınız olsa bile oyunu oynayabilirsiniz. Kaplamalar ise şekerle kaplı olduğundan dolayı canınızın şekerleme çekmesi de muhtemel.

Grafikler gayet hoş ve tatlı. Grafiklerin ise 10 üzerinden 9 puanı hak ettiğini düşünüyorum.

fall-guys-ultimate-knockout-screenshot-09-ps4-04may20-en-us.jpg


Müzikler ve Sesler

Ana menüde ve parkurlarda duyduğumuz müzikler gayet keyifli. Özellikle parkurlarda duyduğumuz müzikler motive edici ve kulağa hoş geliyor. Aşama ilerledikçe müziklerde değişiyor. Oyunun müzikleri bile tatlı diyebilirim. Seslere gelecek olursak, karakterler devrildiğinde ya da bir ifadeyi etkinleştirdiğinde komik sesler çıkarıyor. Bu da oyunu daha eğlenceli bir hale getiriyor. Ancak müziklerde bazı eksikler var da diyebilirim. Bir noktadan sonra sürekli aynı müzikleri duymaya başlıyorsunuz ve bu biraz sıkıcı. İleride düzeltilmesini umuyorum.

Müzikler ve seslere 10 üzerinden 6 puan veriyorum.

İncelememiz bu kadardı. Oyuna ortalama 10 üzerinden 7,7 puan veriyorum.


Fall Guys: Ultimate Knockdown Sistem Gereksinimleri

Sırada sistem gereksinimleri var. Oyunun grafikleri tatlı ve basit olduğu için sistem gereksinimlerimiz o kadar da yüksek değil. Dilerseniz sistem gereksinimlerine bir göz atalım.

Sistem gereksinimlerine bakacak olursak gayet ideal diyebiliriz. Eski bilgisayarları biraz zorlayabilir ancak günümüz bilgisayarlarıyla çok rahat oynayabilirsiniz.

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Windows 10 64bit
İşlemci: Intel Core i5 ya da AMD dengi
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GTX 660 veya AMD Radeon HD 7950
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 2 GB kullanılabilir alan
İlave Notlar: Gamepad Önerilir

Konumuz bu kadardı. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
 


ayberkxddddd

Taş Madencisi
Mesajlar
83
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
5
Puanları
80
Ruh hali
güzel bir oyun hele arkadaşlarınız varsa çok güzel bir oyun
 

birkatilingözyasları

Sudan Çıkmış
Mesajlar
4
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
30
Toplu olarak arkdaşlarınla girip eğlenebiliceğin ve bir okdar elenince üzülebiliceğin harika bir oyun
 

Üst