Filozof Fayır'a sor!

• Konuyu başlatan Klood07
  • Başlangıç tarihi

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Ölüm neden bu kadar kolay xD :D
Ölüm dediğin şey kolay mıdır ? Onca şeyi geride bırakıp gitmek ? Bütün geçirdiğin hayatını bir anlamsızlığa sürüklemek ? Ölüm hayatı öğrenmek kadar zor, nefes almak kadar basit...[DOUBLEPOST=1409991752,1409991632][/DOUBLEPOST]
Koskoca evrendeyiz. Birşeyin basit olması mümkün mü? tabii ki zor olacak yoksa anlamı kalmaz.

Sen bu evrendeki bir nokta bile değilsin. Bir nokta kağıttan nasıl siliniyorsa sen de evrenden silineceksin. İşte bu kadar basit.

Çünkü canım ingilizceyi katletmek istiyor.

Felsefe bilmek filozofluğa yetiyor .s

Ben filozofum ya önemli olan bu gerisini boşver B)
Gözünün gördüğü her şey o kadar basit ki bir anda hepsini görebiliyorsun. Fakat aynı anda o kadar karışık ki derine inemiyorsun.

TheMasterT

Bir Stack
En iyi cevaplar
0
Ölüm dediğin şey kolay mıdır ? Onca şeyi geride bırakıp gitmek ? Bütün geçirdiğin hayatını bir anlamsızlığa sürüklemek ? Ölüm hayatı öğrenmek kadar zor, nefes almak kadar basit...
Adam filozof çıktı dağılın A:DAS:

Hepimiz doğarız ve ölürüz. Finn'in deyimiyle ölmek için doğmuşuz. Sırf soykırım olsun diye mi varız yani o_O

K

Klood07

Ziyaretçi
Ölüm dediğin şey kolay mıdır ? Onca şeyi geride bırakıp gitmek ? Bütün geçirdiğin hayatını bir anlamsızlığa sürüklemek ? Ölüm hayatı öğrenmek kadar zor, nefes almak kadar basit...[DOUBLEPOST=1409991752,1409991632][/DOUBLEPOST]
Gözünün gördüğü her şey o kadar basit ki bir anda hepsini görebiliyorsun. Fakat aynı anda o kadar karışık ki derine inemiyorsun.
Ben basit ve aynı anda karışık olan evrene karşıyım. Ya basit olsun yada karışık. İşte tüm mesele bu.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Adam filozof çıktı dağılın A:DAS:

Hepimiz doğarız ve ölürüz. Finn'in deyimiyle ölmek için doğmuşuz. Sırf soykırım olsun diye mi varız yani o_O
Kime göre doğarız kime göre ölürüz ? Kimisine göre insan doğduğunda ölmüştür zaten, kimisine göre öldüğü zaman doğar insan.

K

Klood07

Ziyaretçi
Kime göre doğarız kime göre ölürüz ? Kimisine göre insan doğduğunda ölmüştür zaten, kimisine göre öldüğü zaman doğar insan.
Öldüğünde doğarsın doğduğunda ise ölmüşsündür. her şey bu kadar basit ve karmaşık.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Ben basit ve aynı anda karışık olan evrene karşıyım. Ya basit olsun yada karışık. İşte tüm mesele bu.
Çevremiz evren bir zıtlık çatışmasında değil midir ? Biraz beyaz biraz siyah grimsi bir...[DOUBLEPOST=1409992124,1409992042][/DOUBLEPOST]
Öldüğünde doğarsın doğduğunda ise ölmüşsündür. her şey bu kadar basit ve karmaşık.
Yavaş yavaş anlıyorsun. :) Fakat anladığını düşündüğün an ne kadar anlamsız olduğunu da öğreniyorsun.

TheMasterT

Bir Stack
En iyi cevaplar
0
Saçmalama yarışı çıktı. Bu arada her şey zıtlık içindedir ve isimsizdir. Anti ve N'anti(Ben uydurdum A:DAS) Yani olan ve karşıtı anlamında 1 şey vardır. O bir şey olan ve olanın zıddı olan patlayıcı olmak üzere 2 yönlüdür. Yani Anti-Madde ve Madde. Ancak Anti-Madde de bir maddedir ? Madde kendisini mi yok ediyor ? Elbette. Kendimizi içten içe çürütüyoruz. Aslında bizi kimse öldürmüyor. Biz yaptıklarımızla kendi kendimize ölüyoruz...

Swertyy

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
İyi nedir ? Kötü nedir ?

Kendi özgün cevabını ver. İyi bir cevapsa tebrik ederim. Kötü bir cevapsa konu beş para etmez.

K

Klood07

Ziyaretçi
Bazi İnsanlar Neden İnsanliktan Çıkmıştır?
Onlar hayvanlık yapıyorsa benim diyeceğim bir şey yok.
İyi nedir ? Kötü nedir ?

Kendi özgün cevabını ver. İyi bir cevapsa tebrik ederim. Kötü bir cevapsa konu beş para etmez.
Bana kalırsa iyilik ve kötülük her insan için farklı bir anlama sahiptir.
Bir örnekle açıklayayım sana:
Ahmet, Veli ve Mert 3 hırsızdır. Başka insanların cüzdanlarını çalıp paraları fakirlere vermektedir.Bu yaptıkları bana göre kötü bişeydir. Ama onlara göre çok iyi bişeydir. Ahmet, Veli'nin cüzdanının yere düştüğünü görüyor. Ve cüzdanı ona veriyor. Ona:
-"Dikkat et Veli ortalık hırsız kaynıyor." diyor. Onlar birbirlerine karş hırsızlık yapmıyor. Ama başkasının parasını çalıyorlar.
Bana kalırsa bu kötü bişeydir.Bence birbirlerine karşı hırsızlık yapmıyorlarsa diğer insanlara karşıda hırsızlık yapmasınlar.

Başka bir örnek:
Jonny 3000 Liralık bir bilgisayarı mağazadan çalarak internette yarı fiyatına sattı. Ona göre bu iyi bir şey çünkü onun görüşüne göre satıcı firma bilgisayarı kazıklıyor. Ama bize göre bu kötü bir şey. Umarım anlamışsındır.

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Onlar hayvanlık yapıyorsa benim diyeceğim bir şey yok.

Bana kalırsa iyilik ve kötülük her insan için farklı bir anlama sahiptir.
Bir örnekle açıklayayım sana:
Ahmet, Veli ve Mert 3 hırsızdır. Başka insanların cüzdanlarını çalıp paraları fakirlere vermektedir.Bu yaptıkları bana göre kötü bişeydir. Ama onlara göre çok iyi bişeydir. Ahmet, Veli'nin cüzdanının yere düştüğünü görüyor. Ve cüzdanı ona veriyor. Ona:
-"Dikkat et Veli ortalık hırsız kaynıyor." diyor. Onlar birbirlerine karş hırsızlık yapmıyor. Ama başkasının parasını çalıyorlar.

Başka bir örnek:
Jonny 3000 Liralık bir bilgisayarı mağazadan çalarak internette yarı fiyatına sattı. Ona göre bu iyi bir şey çünkü onun görüşüne göre satıcı firma bilgisayarı kazıklıyor. Ama bize göre bu kötü bir şey. Umarım anlamışsındır.
Hayvanlık Olsa Gene İyi :)

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
İyi nedir ? Kötü nedir ?

İyi kimisi için doğru olan kimisi için ise gerçek olandır. Kötü kimisi için yanlış olan kimisi için sahte olandır. Benim için iyilik karşındakine yardım eden işini yarayan aynı anda başkasını zor duruma düşürmeyendir. Kötü ise yapılması hoş olmayan karşındakini zor duruma düşüren veya o yola sürükleyendir. Benim doğrum başkasının yanlışı, başkasının yanlışı benim doğrum olabilir. Kısacası iyilik ve kötülük göreceliliktir. Saygılarımla...

Swertyy

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
İyi kimisi için doğru olan kimisi için ise gerçek olandır. Kötü kimisi için yanlış olan kimisi için sahte olandır. Benim için iyilik karşındakine yardım eden işini yarayan aynı anda başkasını zor duruma düşürmeyendir. Kötü ise yapılması hoş olmayan karşındakini zor duruma düşüren veya o yola sürükleyendir. Benim doğrum başkasının yanlışı, başkasının yanlışı benim doğrum olabilir. Kısacası iyilik ve kötülük göreceliliktir. Saygılarımla...

İkiniz de bilindik ancak bana göre yanlış olan bir görüş sundunuz. İyilik , kötülük göreceli ise kimilerinin 'iyi' olduğunu düşündüğü kurallara , kötü olduğunu düşündüğü yasaklara uyuyoruz ? Gerek din gerek anayasa olarak. İyi göreceli değil standart.

Cevaplarınızdan dolayı teşekkürler.