TheMasterT
Bir Stack
- En iyi cevaplar
- 0
ERROR NOT FOUND 404Bu sözü söylerken bile beynin bir cevap vermiş oluyor. Ama düşünce olarak beynin cevap vermediğini düşünüyorsun. Eğer cevap verdiyse nasıl cevap vermemiş oluyorsun ?
Beynim error verdi
ERROR NOT FOUND 404Bu sözü söylerken bile beynin bir cevap vermiş oluyor. Ama düşünce olarak beynin cevap vermediğini düşünüyorsun. Eğer cevap verdiyse nasıl cevap vermemiş oluyorsun ?
Ölüm dediğin şey kolay mıdır ? Onca şeyi geride bırakıp gitmek ? Bütün geçirdiğin hayatını bir anlamsızlığa sürüklemek ? Ölüm hayatı öğrenmek kadar zor, nefes almak kadar basit...[DOUBLEPOST=1409991752,1409991632][/DOUBLEPOST]Ölüm neden bu kadar kolay xD![]()
Gözünün gördüğü her şey o kadar basit ki bir anda hepsini görebiliyorsun. Fakat aynı anda o kadar karışık ki derine inemiyorsun.Koskoca evrendeyiz. Birşeyin basit olması mümkün mü? tabii ki zor olacak yoksa anlamı kalmaz.
Sen bu evrendeki bir nokta bile değilsin. Bir nokta kağıttan nasıl siliniyorsa sen de evrenden silineceksin. İşte bu kadar basit.
Çünkü canım ingilizceyi katletmek istiyor.
Felsefe bilmek filozofluğa yetiyor .s
Ben filozofum ya önemli olan bu gerisini boşver B)
Adam filozof çıktı dağılın AÖlüm dediğin şey kolay mıdır ? Onca şeyi geride bırakıp gitmek ? Bütün geçirdiğin hayatını bir anlamsızlığa sürüklemek ? Ölüm hayatı öğrenmek kadar zor, nefes almak kadar basit...
Ben basit ve aynı anda karışık olan evrene karşıyım. Ya basit olsun yada karışık. İşte tüm mesele bu.Ölüm dediğin şey kolay mıdır ? Onca şeyi geride bırakıp gitmek ? Bütün geçirdiğin hayatını bir anlamsızlığa sürüklemek ? Ölüm hayatı öğrenmek kadar zor, nefes almak kadar basit...[DOUBLEPOST=1409991752,1409991632][/DOUBLEPOST]
Gözünün gördüğü her şey o kadar basit ki bir anda hepsini görebiliyorsun. Fakat aynı anda o kadar karışık ki derine inemiyorsun.
Kime göre doğarız kime göre ölürüz ? Kimisine göre insan doğduğunda ölmüştür zaten, kimisine göre öldüğü zaman doğar insan.Adam filozof çıktı dağılın AAS:
Hepimiz doğarız ve ölürüz. Finn'in deyimiyle ölmek için doğmuşuz. Sırf soykırım olsun diye mi varız yani o_O
Öldüğünde doğarsın doğduğunda ise ölmüşsündür. her şey bu kadar basit ve karmaşık.Kime göre doğarız kime göre ölürüz ? Kimisine göre insan doğduğunda ölmüştür zaten, kimisine göre öldüğü zaman doğar insan.
Çevremiz evren bir zıtlık çatışmasında değil midir ? Biraz beyaz biraz siyah grimsi bir...[DOUBLEPOST=1409992124,1409992042][/DOUBLEPOST]Ben basit ve aynı anda karışık olan evrene karşıyım. Ya basit olsun yada karışık. İşte tüm mesele bu.
Yavaş yavaş anlıyorsun.Öldüğünde doğarsın doğduğunda ise ölmüşsündür. her şey bu kadar basit ve karmaşık.
Onlar hayvanlık yapıyorsa benim diyeceğim bir şey yok.Bazi İnsanlar Neden İnsanliktan Çıkmıştır?
Bana kalırsa iyilik ve kötülük her insan için farklı bir anlama sahiptir.İyi nedir ? Kötü nedir ?
Kendi özgün cevabını ver. İyi bir cevapsa tebrik ederim. Kötü bir cevapsa konu beş para etmez.
Hayvanlık Olsa Gene İyiOnlar hayvanlık yapıyorsa benim diyeceğim bir şey yok.
Bana kalırsa iyilik ve kötülük her insan için farklı bir anlama sahiptir.
Bir örnekle açıklayayım sana:
Ahmet, Veli ve Mert 3 hırsızdır. Başka insanların cüzdanlarını çalıp paraları fakirlere vermektedir.Bu yaptıkları bana göre kötü bişeydir. Ama onlara göre çok iyi bişeydir. Ahmet, Veli'nin cüzdanının yere düştüğünü görüyor. Ve cüzdanı ona veriyor. Ona:
-"Dikkat et Veli ortalık hırsız kaynıyor." diyor. Onlar birbirlerine karş hırsızlık yapmıyor. Ama başkasının parasını çalıyorlar.
Başka bir örnek:
Jonny 3000 Liralık bir bilgisayarı mağazadan çalarak internette yarı fiyatına sattı. Ona göre bu iyi bir şey çünkü onun görüşüne göre satıcı firma bilgisayarı kazıklıyor. Ama bize göre bu kötü bir şey. Umarım anlamışsındır.
İyi kimisi için doğru olan kimisi için ise gerçek olandır. Kötü kimisi için yanlış olan kimisi için sahte olandır. Benim için iyilik karşındakine yardım eden işini yarayan aynı anda başkasını zor duruma düşürmeyendir. Kötü ise yapılması hoş olmayan karşındakini zor duruma düşüren veya o yola sürükleyendir. Benim doğrum başkasının yanlışı, başkasının yanlışı benim doğrum olabilir. Kısacası iyilik ve kötülük göreceliliktir. Saygılarımla...İyi nedir ? Kötü nedir ?
Kendi özgün cevabını ver. İyi bir cevapsa tebrik ederim. Kötü bir cevapsa konu beş para etmez.
İyi kimisi için doğru olan kimisi için ise gerçek olandır. Kötü kimisi için yanlış olan kimisi için sahte olandır. Benim için iyilik karşındakine yardım eden işini yarayan aynı anda başkasını zor duruma düşürmeyendir. Kötü ise yapılması hoş olmayan karşındakini zor duruma düşüren veya o yola sürükleyendir. Benim doğrum başkasının yanlışı, başkasının yanlışı benim doğrum olabilir. Kısacası iyilik ve kötülük göreceliliktir. Saygılarımla...