Duyuru Forum Güncellemesi v1.2

Reinhard

Doer of awesome things
Site Danışmanı
Mesajlar
444
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
765
Puanları
1,200
Ruh hali

Merhaba arkadaşlar. Forumu daha iyi bir yere taşımak, siz değerli üyelerimize daha düzgün bir hizmet verebilmek adına yeni bir güncelleme yapıyoruz. Bu güncelleme kuralları, kullanım sözleşmesini ve forum içi etkinlikleri kapsamaktadır. Güncelleme ile gelen değişiklikler şu şekildedir:

1- Kurallar & Kullanım Sözleşmesi uyumsuzluğu
Uzun süredir farkında olduğumuz fakat sizlere bilgi vermeden ve parça parça değiştirmek istemediğimiz kullanım sözleşmemiz oldukça katı maddelere sahip. Hatta bazı maddeler kurallar ile uyumsuzluk gösteriyor. İki sayfa da birbiriyle uyumlu ve "üye dostu" hale getirildi. Yeni kullanım sözleşmesi son kontroller gerçekleştirildikten sonra aktif hale getirilecektir.

- Değişiklik yapılan kurallar


  • 2- Konu Güncelleme
    Minecraft Türk Sunucuları Kategorisi'nin alt bölümlerinde bulunan konunuzun, bölüm içerisinde üst sıralara gelmesi için konuya güncelleme yorumu yazmanız mümkündür, bu güncellemeye 24 saatte bir defa izin verilir. Diğer bölümlerde ise, konunuzu 12 saatte bir defa güncellemenize izin verilir. Bazı bölümler (genellike az içerikli destek bölümleri) bu kuraldan muaf tutulabilir.
    Konu güncelleme işlemi, reklam amaçlı açılan, eklenti tanıtım, sunucu paylaşım konularında sadece konu sahipleri tarafından yapılabilir. Yan hesaplar veya diğer üyeler konuları sadece güncellemek için güncelleyemezler. Sunucu tanıtım konularında bilgilendirme amaçlı gönderinin düzenlenmesi serbesttir fakat bilgilendirme amaçlı gönderiler sadece düzenle butonu ile düzenlenebilir, aksi durumlarda (üst üste mesaj atmak vb.) gönderi ihlal içermiş olur. Güncellemeleri durumunda ilgili mesaj eğer konu sahibi tarafından rapor edilmezse yetkili tarafından kaldırılır, sadece konu güncelleyen üyeye uyarı verilir.
  • 8- Reklam
    Sitenizi tanıtmak için konu açmanıza izin verilmez. Sunucu, site vb. tanıtımlarını başka amaçla açılmış konularda veya başka üyelere ait konularda yapamazsınız. Buna ek olarak, diğer başka yollarla (özel mesaj yoluyla, forum dışı ortamlara yönlendirme yoluyla vb.) dolaylı olarak reklam yapılması yasaktır. Eğer Gamer & Minecraft Türkiye forumlarında reklam vermek istiyorsanız bu konuyu inceleyebilirsiniz.
  • Forum üzerinden tanıtacağınız sosyal medya adresleri, IRC kanalları ve VoIP kanalları için Forum Destek Bölümü'nden onay almanız gerekir, adres veya kanal içeriğine göre tanıtımınıza onay verilebilir; reddedilen talepleriniz için açıklama alacağınızın garantisi verilmez.
  • 12- Kışkırtmak, Huzursuzluk Çıkartmak, Ayaklanma Başlatmak
    Herhangi bir şekilde diğer üyeleri kışkırtacak, huzursuzluk çıkaracak, tartışma yaratacak mesajlar göndermeyin. Profil mesajları, özel mesaj veya konu yorumlarınız ile diğer üyelere gönderme veya iğneleme gibi amaç taşıyan mesajlar göndermeyin. Benzer şekilde forum içerisinde örgütlenip, uygunsuz eylemler yapmaya çalışmak da yasaktır. Forum üyelerini veya forum üyesi olmayan kişileri tehdit etmek, kişilere şantaj yapmak yasaktır. Ek olarak bir üyeyi/grubu hedef alan mesajlar, görseller paylaşmak yasaktır. Ayrıca bu forumda her üye eşittir, kimse kimseden daha üstün değildir. Her ne sebeple olursa olsun başka bir üyeye hakaret etme, küçük görmeye hakkınız yoktur. Forum içerisinde üyelere karşı "yavrucuğum", "aslan parçası", "delikanlı", "canısı", "yeğenim" vb. gibi hitaplar kullanmayınız. Yaptığımız yorumlarda üslubunuza dikkat ediniz.
  • 13- Dil Bilgisi Kuralı
    Bu kural sizler kadar bizleri de rahatsız etmekte. Böyle bir kuralın olması aslında büyük bir sorun iken böyle bir kural koymak zorunda olmamız daha büyük bir sorun. Her ne kadar istemesek de, böyle bir kuralı uygulamak zorundayız. Lütfen bizi yargılamayın, bizler de rahatsızız.

    "Lütfen üyelerin dil bilgisini veya yazım yanlışını düzeltmeyin veya bu hatalar ile dalga geçmeyin. Forum, bunun için uygun bir ortam değildir. "de, da" gibi eklerin yazımında yapılmış hatalar sizi rahatsız ediyorsa üyeyi özel mesaj yolu ile bilgilendirebilirsiniz fakat bunu üslubunuza dikkat ederek, düzgün bir şekilde yapmalısınız. Bu tür mesajlara izin verilmez ve tolerans gösterilmez. Ek olarak mesajınız dil bilgisi kurallarını ciddi oranda ihlal ediyor ise uyarı alabilirsiniz.
  • 15- Ölü Konuları Cevaplamak
    Çok eski konuları lütfen cevaplamayın. Daha önceden açtığınız konuları tekrardan üst sıralara çıkartıp gündeme getirmek için 24 saatte bir güncelleyebilirsiniz. Konu sahibi kendi konusuna, konu ne kadar eski olursa olsun mesaj atabilir. Eğer başkası tarafından açılmış ve güncelliğini yitirmiş (konuya atılan son mesaj üzerinden 3 ay geçmiş) bir konuya mesaj atar ve bu konuyu canlandırırsanız bu yaptırımınız sonucunda uyarı alabilirsiniz. Bu uyarılar moderatörülerin inisiyatifinde olup eğer atılan mesaj konunun içeriğini tamamlayıcı nitelikteyse uyarıya neden olmayacaktır. Buna ek olarak Son mesaj tarihi 3 ayı geçmiş konulara atılan yeni mesajlar, uyarı verilerek yeni konuya dönüştürülür.
  • 18- Baltalamak
    Özellikle Minecraft Sunucu ve Minecraft Hosting konusunda, konu sahibine kanıtsız bir şekilde ithamda bulunmak, konunun gidişatına aykırı içerik paylaşımı yapmak yasaktır. Yapılan genel yorumlar dışında konuyu veya sunucuyu aşağılayacak şekilde açıklarını ve eksiklerini dile getirmek yasaktır. İyi bir niyet ile bu açıkları veya eksiklikleri düzeltmek istiyorsanız konu sahibi ile özel mesaj üzerinden iletişime geçin. Bu maddelere ek olarak; forum üzerinde kişiler veya kurumlar hakkında kanıtsız ithamlarda bulunmanız yasaktır. Kanıtlı ithamlarınızda üslubunuza dikkat etmeniz gerekir. İthamlarınız, ilgili konuya veya yoruma eklediğiniz kanıtlarla bağdaşmalıdır, ithamlarınızla alakası olmayan kanıtlar koyarak olaylar çarpıtmaya çalışmanız baltalamak eylemi olarak tanımlanacaktır ve uyarı almanıza sebep olacaktır. Son olarak, özellikle Minecraft Sunucuları kategorisinde, sunucu içi haksızlığa uğrayıp sunucu konusuna yorum yapan üyelerin mesajları sunucu sahipleri ithamın aksini kanıtlamadığı sürece kaldırılmaz, mesajlarına uyarı verilmez.
  • 20- Korsancılık
    Üyenin kendisi tarafından oluşturulmayan hiçbir ürünün (müzik, film, oyun vs.) paylaşılmasına izin verilmez. Bu tür içerikleri bulunduran linklerin veya bu tür içerikleri paylaşmayı vadeden kanalların paylaşılması da yasaktır. Bilişim sistemlerinin işleyişini engellemeye yönelik yöntemlerin paylaşılması yasaktır; bilişim sistemlerinin işleyişini engellemeye teşvik etmek yasaktır. "Plugin Paketi" vb. isimler altında paylaşılan içeriklerde ücretli olarak satılan hiçbir içerik bulunmamalıdır. Buna ek olarak, başka sitelerden alınan metinleri veya içerikleri paylaşmanız durumunda forumumuzda açtığınız bu konular için, konu sonunda ilgili kaynağı
    içeriği aldığınız sitenin linki
    şeklinde yazarak belirtmeniz gerekir. Belirtmediğiniz takdirde uyarı alabilir, uyarıya uymamanız halinde forumdan uzaklaştırılabilirsiniz. Forumda hile paylaşımı da yasaktır. Hile paylaşımı yapan üyeler önce uyarılacak, uyarıya rağmen paylaşıma devam ederlerse forumdan uzaklaştırılacaklardır.
  • 25- Bölümlere Özel Kurallar
    Genel kurallar dışında, her bölümün kendine özgü kuralları olabilir. Bu kuralların olması, genel kuralların yok sayılacağı anlamına gelmez. Her bölümün kuralları ilgili bölümün üst kısmında yer almaktadır. Ayrıca aşağıdaki bağlantılardan bölüm kurallarına ulaşabilirsiniz. Bölüm kurallarında yapılan değişiklikler 5. maddede belirtilmiştir.
    Minecraft Türkiye
    Minecraft
    Minecraft Multimedya
    Minecraft Harita ve Mod Yapımı
    Minecraft Sunucuları
    Sunucu Yetkili Alımları
    Minecraft Sunucu Yönetimi
    Skript Bölümü
    Java Bölümü
    Diğer Forumlar


  • 26- Siyaset & İnanç Kuralı
    Forumda siyaset ve din konularının konuşulması yasaktır. Forumda hiçbir şekilde parti propagandası yapılamaz, hiçbir üye inancı sebebi ile eleştirilemez. Herkes inanç konusunda özgürdür ve bir bireyi inancından ötürü ötekileştirmek doğru değildir. Buna ek olarak hiçbir inanç ile hiçbir şekilde dalga geçilemez, eleştirilemez. Ülke içi siyasetçilerinin görselleri (caps dahi olsa) paylaşılamaz veya profil görseli olarak ayarlanamaz; tarihi kişiliklerin görsellerinin paylaşılması bu kurala aykırı değildir.
2) 2. Nesil 16. Segment değil, İnsan

Yönetim ekibi yaşı 15 ile 24 arasında değişen, bu işi gönüllü olarak yapan ve bu işten kişisel gelişim dışında hiçbir kazanç sağlamayan bir avuç gençten oluşmakta. Tek uğraşımız forum değil. Forum dışında hepimiz okul, iş, güç vs. hayati bir uğraş ile meşgulüz. Bazen kendi hayatımıza fazla odaklanıp foruma vakit ayırmakta zorlanıyoruz. Bu süreçlerde raporlar ve denetimler gecikme yaşayabiliyor. Her ne kadar anında geri dönüş yapmaya çabalasak da olan gecikmeler için bizi mazur görmenizi diliyoruz. Normal koşullarda raporların geri dönüş süresi 2 saat, denetimlerin geri dönüş süresi 4 saat ile sınırlı. Yoğunluğun fazla olduğunu süreçlerde bu sürelere 2 saat daha eklenebilir.
Ayrıca her insan hata yapar, kimse kusursuz değildir. Yönetim ekibi olarak bizim de hatalarımız, yanlış verdiğimiz uyarılar olabilir. Bu tarz durumlarda düzgün bir dil ve üslup ile Forum Destek kategorisine "Hatalı uyarı" başlıklı bir konu açarak sağlıklı bir sonuç alabilirsiniz. Konuda hatalı olduğunu düşündüğünüz uyarıyı ve neden hatalı olduğunu düşündüğünüzü paylaşmanız yeter. Eğer dediğiniz gibi hatalı bir uyarı mevcut ise uyarı kaldırılır ve uyarıyı veren yetkili ile gerekli görüşme yapılır. Unutmadan belirtelim; forum destek kategorisine açtığınız konuları diğer üyeler göremez. Susturulmuşsanız bu bölüme konu açma şansınız olmaz, bu durumda bu bağlantıdan direk olarak adminlere ulaşabilirsiniz.


3) Alternatif hesaplar
Forumda belirli durumlar için alternatif hesap kullanma şansınız bulunuyor. Alternatif hesapların doğru kullanımı; klanınız, sunucunuz, modunuz, hostunuz veya projeniz için kullanımlardır. Ayrıca alternatif tek bir hesabı kendinize ait ayrı bir hesap oluşturmak için kullanabilirsiniz. Alternatif hesapları mesajları beğenmek, konuları güncellemek, susturulmadan kaçmak gibi amaçlarla kullanmamanız gerektiğini hatırlatalım. Bu tarz ihlallere genelde sunucular bölümünde rastlıyoruz. Sunucular bölümünde konusu olan bazı üyeleri, bu tarz alternatif hesapları rapor etmek yerine aynı ihlali yapma yoluna giderken görüyoruz, ihlale ihlalle karşılık verilmemesini önemle rica ediyoruz. Ek olarak, ana hesabında 10 veya daha fazla uyarısı olan üyelerimizin alternatif hesaplarında alacakları bazı ağır uyarılarda (Küfür/hakaret uyarısı gibi) bilgilendirme uyarısı verilmeyecektir; yeni hesabınız sizin için temiz bir sayfa olabilir, yeni hesabınızda kuralları uygulamanız gerektiği kanaatindeyiz.

4) Ürün satışı ile ilgili hatırlatma
Kurallar sayfasında bulunan bilgilendirmemizi tekrar hatırlatmak istedik. Satıcı yetkisine sahip olan üyelerle yaptığınız alışverişlerin güvenilirliği kesin değildir. Eğer satıcı yetkisine sahip bir üye tarafından dolandırılırsanız, yeterli kanıtları Forum Destek Bölümü'ne bildirmeniz sonucunda ilgili satıcının yetkisi alınır ve cezalandırılır. Satıcı yetkisi olmayan üyelerden ürün almaya çalışmayınız, satıcı yetkisine sahip olmayan üyeler size satış yapmak istediklerinde ilgili içerikleri rapor ediniz. Satışlarda yaşayabileceğiniz sorunlardan Gamer yönetimi sorumlu değildir.

5) Değişiklik yapılan Bölüm Kuralları
  • Minecraft Türkiye
    - Ekip, takım toplama konuları Üye İlişkileri bölümünde açılmalıdır.
  • Minecraft Sunucuları
    - Sunucu tanıtım konularında oyun içerisinde olan olayların konuşulması veya tartışılması yasaktır.(ÇIKARTILDI)
  • Sunucu Yetkili Alımları
    - Konu içeriğinde, yetkili olmak isteyen üyelerin dolduracakları genel bir başvuru formu bulunmak zorundadır. Örnek bir başvuru formu aşağıda bulunuyor, başvuru formunu dilediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.(ÇIKARTILDI)
  • Diğer Forumlar
    - Forum içi oyun konuların Forum Oyunları kategorisine açılması gerekmektedir. Konunun yanlış kategoriye açıldığı tespit edilirse uyarı verilmeksizin doğru kategoriye dahil edilecektir.
    - Spam kuralı Konu Dışı - Genel alt kategorisinde "moderatör inisiyatifinde" esneklik gösterebilir.
  • Mağduriyetinizi aktarmak adına forumda paylaştığınız bir içerik, 23. Forum Kuralı olan Uygunsuz İçerik Paylaşımı başlıklı kuralı ihlal ediyor ise içeriği spoilera alarak gönderinize ekleyebilirsiniz; bu serbestlik sadece ilgili bölüm kuralında serbest olarak belirtilmişse geçerlidir.

6) Etkinlikler
Şu bir gerçektir ki, yönetim hiçbir zaman sevilmez. Yönetim her zaman eğlenceyi sınırlayan, kendileri dışında herkesi haksız gören gereksiz bir yapı olarak görülür. Biz bu tanımı değiştirmek ve üyelerimiz ile aramızdaki buzları eritmek adına yeni bir yetki grubu getirdik:

Peki bu etkinlik moderatörü ne yapar? Forumda yetkili olan arkadaşlar sizlere en iyi ortamı sağlamak adına ellerinden gelen en iyi şekilde çalışıyorlar. Bu yoğun çalışmanın arasında sizler için etkinlikler düzenlemeyi arada unutuyor, atlıyoruz. Etkinlik moderatörü, tamamen etkinlikler üzerine yoğunlaşmış bir yetki. Şu anda henüz proje aşamasında olan bu yetki grubu, ilerleyen zamanlarda aktif bir şekilde sizlere hizmet verecektir.

7) Üyelikler, Etiketler ve daha fazlası!
Forumda var olan ücretli üyeliklere ek olarak "Süper Üye" adında yeni bir üyelik sistemi daha getirdik. Burada fazla uzatmak istemem, ilgilenen arkadaşları şu konuya alabiliriz. Kısaca forum aktifliğinizle üyelik kazanabiliyorsunuz. Ayrıca yaptığımız etkinlikler ile foruma sürekli yeni etiketler ekliyoruz. Etkinliklerimize katılmanızı ısrarla öneriyoruz.


8) Son olarak...
Hala gelişmekte olan bir forum olduğumuzu tekrar hatırlatmak istiyorum. Bazı konularda deneme yanılma yöntemini kullanarak doğru yolu bulmaya çalışıyoruz. Hatalarımız, eksiklerimiz oluyor. Yönetim ekibi olarak bu forumu daha iyi yerlere taşımak ve forumu forum yapan siz değerli üyelerimize en iyi hizmeti verebilmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda sizlerin de yardımlarınızı bekliyoruz. Önerilerinizi Forum Destek kategorisine konu açarak bize iletebilirsiniz. Yapılan bütün yeniliklerin sizin yararınıza olduğunu unutmayın.
 


DonsuzT

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
566
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
342
Puanları
590
Etkinlik moderatörü hoşuma gitti.
 

Adrastos

Statsanwalt
Emekli
.
Mesajlar
394
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
918
Puanları
960
Ruh hali
Etkinlik moderatörü gerçekten güzel bir yenilik olmuş. Gün geçtikçe daha iyi yerlere gelmek dileğiyle.
 

Ruzon

YASAKLANDI
Mesajlar
81
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
104
Puanları
170
Arada bir mesaj gitti, indregandi oldu orada bir mesaj fark etmedim sanmayın.
 

NorvanTR

Demir Madencisi
Mesajlar
296
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
105
Puanları
660
Ruh hali
Kuralların güncellenmesi güzel oldu.
 

Bolonezella

Zombi Katili
Mesajlar
168
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
569
Puanları
390
Peki ya böyle olmasının sebebini hiç düşündünüz mü ? Sizce kuralları uygulamanız mı ? Hayır bunun sebebi bu forumda bir konu üzerinde tartışmak kısmen yasak yada yetkilinin açtığı bir konuyu eleştirmek, belki @Cardinal41 ve sen hatırlarsın ki bir yetkilinin açtığı konunun "Gamer Dergisi" ile alakalı olmadığını söyledim ve sonuç olarak ne oldu ? Konu kapatıldı. Bence forumda tartışmak serbest olmalı iki tarafın birbirini kırmadığı sürece. @AjStyles
Şu bir gerçektir ki, yönetim hiçbir zaman sevilmez. Yönetim her zaman eğlenceyi sınırlayan, kendileri dışında herkesi haksız gören gereksiz bir yapı olarak görülür.

hedef 3023 - Evet xD

bence bizde şakşakcı olalım
 
Son düzenleme:

AjStyles

Altın Madencisi
Mesajlar
377
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
578
Puanları
740
Ruh hali
Peki ya böyle olmasının sebebini hiç düşündünüz mü ? Sizce kuralları uygulamanız mı ? Hayır bunun sebebi bu forumda bir konu üzerinde tartışmak kısmen yasak yada yetkilinin açtığı bir konuyu eleştirmek, belki @Cardinal41 ve sen hatırlarsın ki bir yetkilinin açtığı konunun "Gamer Dergisi" ile alakalı olmadığını söyledim ve sonuç olarak ne oldu ? Konu kapatıldı. Bence forumda tartışmak serbest olmalı iki tarafın birbirini kırmadığı sürece. @AjStyles
Şu bir gerçektir ki, yönetim hiçbir zaman sevilmez. Yönetim her zaman eğlenceyi sınırlayan, kendileri dışında herkesi haksız gören gereksiz bir yapı olarak görülür.
spoilera katılmıyorum. @Swuupie
 

Ruzon

YASAKLANDI
Mesajlar
81
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
104
Puanları
170
Peki ya böyle olmasının sebebini hiç düşündünüz mü ? Sizce kuralları uygulamanız mı ? Hayır bunun sebebi bu forumda bir konu üzerinde tartışmak kısmen yasak yada yetkilinin açtığı bir konuyu eleştirmek, belki @Cardinal41 ve sen hatırlarsın ki bir yetkilinin açtığı konunun "Gamer Dergisi" ile alakalı olmadığını söyledim ve sonuç olarak ne oldu ? Konu kapatıldı. Bence forumda tartışmak serbest olmalı iki tarafın birbirini kırmadığı sürece. @AjStyles
Şu bir gerçektir ki, yönetim hiçbir zaman sevilmez. Yönetim her zaman eğlenceyi sınırlayan, kendileri dışında herkesi haksız gören gereksiz bir yapı olarak görülür.
spoilera katılmıyorum. @Swuupie

Zaten ilk yanıtı yazan bendim orada da belirttim. Aradaki buzları eritmeyi geç hiçbir zaman buz olmadı.
 

Üst