Forum neden bu kadar saçmalaştı

L

LifeTaker

Ziyaretçi
Valla ben de onu anlamadım açıkçası. Ben forumu ilk takip ettiğim zamanlarda da o çoluk çocuktandım. Ama bir saygısızlığım kusurum olmadı. Zamanla olgunlaşıyor insan fakat bu küçük yaştaki arkadaşlar arasında saygısız şımarıklar da mevcut. Bence en doğru tedavi yöntemi şu olur; foruma yeni kayıt olanlarda küfürde, tartışma başlatmada direk ban atılsın

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Doğrudan isim vermiyeyimde son yorumlardaki saçmalığa bak ya çoluk çocuk girmesin denmiş minecraft oyununun forumunda kimi bekliyorsunuz anlamadım.Ayrıca burası bir forum her yaştan her türden insan burada bulunuyor ,yaşından,düşüncelerinden dolayı kimseyi burada dışlayamassınız.
Dışlamadık da ne oldu ? Afedersin de "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" kafasında gezen bir insansın. Çocuk parkı burada değil, dışarıda. Burayı çocuk parkına çevrilmeye mahkum edersen bu çocuk minecraft / genel bölümünü salıncak, konu dışı / genel bölümünü ise kaydırak olarak kullanır. Yeri gelince "Forum minecrafttürk ailesi !" yeri gelince de sıradan bir minecraft forumu olarak çağrıştırırsın. Forumun en çok kendisiyle çelişen insanlarından birisin. Sonra dersin "abiig niye lapis var, niye minecraft v.eletlerle dolu ? Niye minecraft Türkiye'de gelişmiyor". Biz yeri geldik sarı bücür diye birini dışladık ve ondan iz kalmadı. Ne nefes alması gereksiz kişileri dışladık da forum en azından şu an iyi halde.
Bu arada olgunlaşmamış, ahlaksız, aklı sadece fitne fesata çalışan kişileri dışlarım ve hiçbir şey yapamazsın. Mod ise beni sadece susturabilir, konuşacak kelamı olmaz.

LordTs

Umut
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Dışlamadık da ne oldu ? Afedersin de "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" kafasında gezen bir insansın. Çocuk parkı burada değil, dışarıda. Burayı çocuk parkına çevrilmeye mahkum edersen bu çocuk minecraft / genel bölümünü salıncak, konu dışı / genel bölümünü ise kaydırak olarak kullanır. Yeri gelince "Forum minecrafttürk ailesi !" yeri gelince de sıradan bir minecraft forumu olarak çağrıştırırsın. Forumun en çok kendisiyle çelişen insanlarından birisin. Sonra dersin "abiig niye lapis var, niye minecraft v.eletlerle dolu ? Niye minecraft Türkiye'de gelişmiyor". Biz yeri geldik sarı bücür diye birini dışladık ve ondan iz kalmadı. Ne nefes alması gereksiz kişileri dışladık da forum en azından şu an iyi halde.
Bu arada olgunlaşmamış, ahlaksız, aklı sadece fitne fesata çalışan kişileri dışlarım ve hiçbir şey yapamazsın. Mod ise beni sadece susturabilir, konuşacak kelamı olmaz.
Benim kendimle çeliştiğim falan yok ve "abiig niye lapis var, niye minecraft v.eletlerle dolu ? Niye minecraft Türkiye'de gelişmiyor" dediğimide hatırlamıyorum dediysemde farklı bir biçimde dile getirmişimdir.Ben sadece buranın bir forum olduğunu belirtmek istiyorum, burada herkes bulunabilir ve buna karışamazsın tabii kendince dışlarsın, 619 falan yaparsın (!) o ayrı.Tabii ki kurallara uymayan insanlar-çocuklar yetkililerce (artık) anında ceza buluyor.Ama kurallara uyan bir üyeye-çocuk üyeye hiçbir müdahalede bulunamazsın. Iamlegendmidir sarıbücürmüdür onunda 15-16+ uyarısı vardı insanlarda sevmiyordu onu gitmesi an meselesiydi zaten.

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Benim kendimle çeliştiğim falan yok ve "abiig niye lapis var, niye minecraft v.eletlerle dolu ? Niye minecraft Türkiye'de gelişmiyor" dediğimide hatırlamıyorum dediysemde farklı bir biçimde dile getirmişimdir.Ben sadece buranın bir forum olduğunu belirtmek istiyorum, burada herkes bulunabilir ve buna karışamazsın tabii kendince dışlarsın, 619 falan yaparsın (!) o ayrı.Tabii ki kurallara uymayan insanlar-çocuklar yetkililerce (artık) anında ceza buluyor.Ama kurallara uyan bir üyeye-çocuk üyeye hiçbir müdahalede bulunamazsın. Iamlegendmidir sarıbücürmüdür onunda 15-16+ uyarısı vardı insanlarda sevmiyordu onu gitmesi an meselesiydi zaten.
Kurallara uyan bir üyeye müdahalede bulunmak kimsenin hakkı değildir ve bulunmaya çalışan modlardan önce beni karşısında bulur zaten. Onlar altın değerinde üyelerimiz. Fakat sadece aklı fitne fesata çalışan kuralsız insanlara benim için ceza yeterli değil. Benim için kara listede yeterli bir şey değil. Forum ve çevremdeki insanlara bir adım ateş ile yaklaşana ben iki adım cehennem ile yaklaşırım. Türk'ten başka dostum yok. Bu forumda Türklüğünü kaybedip Japon olmaya çalışan kişileri bütün animecileri dışladım. Sıradakileri bekliyorum.
Ve yaptığım mesleği tartışma sırasında mizahi bir biçimde kullanmanı hakaret olarak algılıyorum. Bir daha yapmazsan memnun olurum.

CrafterMan24

Arduino is my life :C
En iyi cevaplar
0
Hocam şimdi ben eklenti hakkında konuşacağım, aynı şey ünlü tanınmış mimarlarımızı da rahatsız eden bir durum. Türkiye'de üretkenliğe az demek çok yanlış bir tabir olur elbet lakin bu üretkenliğin ürettiği şeylerin kalitesi tartışılır. Foruma şöyle bakacak olursak paylaşılmış sadece forum açıldığından bu güne 1-2 kaliteli eklenti var, hatta belki hiç yoktur araştırmadım fakat bundan eminim. Bunun sebebi ise satışın yasak olması, hani inanın bu forumda satış yasak olmasa sadece ben ve ekibim haftada 4-5 tane WorldEdit, WorldGuard, Essentials gibi kaliteli eklentiler paylaşırız lakin bu sınırlama yüzünden biz kendi kendimize şu soruyu soruyoruz, Neden o kadar emek harcayıp bunu öylesine foruma koyup hem forumun reklamını yapmış hem eklentiye gereksiz uğraşalım ki? Sonuç olarak ne forum bize eklenti paylaştığımız için bir reklam yapıyor ne maddi bir destek sağlıyor. Sırf bu yüzden belki bu sektör gelişmiyor, insanlar kendini zorlamaya ihtiyaç duymuyor, sonuçta Türkiye'de iş yok. Ben Zindev'den örnek vermek istiyorum, kendisi sırf Türkiye'de harcadığı emeğe değer verilmediği için yabancı sektöre gitti. İyi mi yaptı, kesinlikle mükemmel bir tercih yaptı.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
belki Türkiye'de yazsa bırakın 350 TL'yi, 20TL alamayacaktı. Tam tersine Türkiye'de bu iş geliştirilmek istediğinden bize destek sağlayacağınıza tam zıttını yapıyorsunuz. Yakında benim belki benim kadar iyi olanlar sırf bu yüzden dolayı yabancı sektöre geçecek ki olası bir durum. Bu forumda durmanın tek sebebi Bukkit ve Java öğrenmek isteyen insanlar olması ki muhtemelen onlarda yakında benim ve Zindev'in yapacağını yapacak. Biz bu forumda sektör gelişsin diye herkesi eğitirken siz bizim önümüze taş koyuyorsunuz, hani bize yardım et diyorsunuz yardım edince de küfrediyorsunuz, yaptığınız işin bundan farkı yok. Bu dediklerimin aynısı mimaride de böyle. Sunucu kalitelerinin de düşmesinin sebebi buna dayalı, bizden çok şey bekliyorsunuz fakat destek yok aksine engel var.

Buna oldukça katılıyorum, Türkiye'de ne kadar istesek de Developer'ların kıymeti artık bilinmiyor. Mesele elbette kıymet değil benim için, kim ne derse desin ben programlamadan geriye dönmem, ancak insanların saygısının tamamen bitmesi üzüyor beni. Tamam sevmeyebilir, ama saygı duymalı. Çevremdeki insanların çoğu program yazdığım için dalga geçiyor. Emek harcayıp foruma güzel bir şeyi ücretsiz koymak istiyoruz, emeğe saygı sıfır, emeğin karşılığı hiç. Zaten maddi konuda şu aralar biraz sıkıntılıyım, Arduino da benim en büyük hobilerim olmasına rağmen karşılığı yok. Mesela şu an ev yapımı Arduino'm için Usb Host shield ve MicroVGA gelişmiş vga kartı dalayım edim ama olmuyor. Belki internetten eklenti satarak kazanacağım parayla da şu Arduino'm için birkaç şey alayım dedim, o da olmadı. Hadi neyse bir şekilde yapayım kendi malzemelerimle dedim, 5 liraya vga adaptörümü aldım, şu an BIOS tasarlıyorum. Ama kim önemseyecek? Kimse. En azından Türkiye'den kimse. Zaten birkaç dakikaya konu açacağım BIOS'um ile alakalı, o zaman görmek isteyenler daha net görebilecekler. Ben de bunun üzerine yabancı sektöre geçtim tabi, orada kafam rahat. Daha doğrusu rahattı... Eklentimin bir ara satışları durdu acaba neden diye düşünürken, bir -yine her zamanki gibi- Türk arkadaşın eklentilerimi ücretsiz dağıttığını gördüm. Ne yazık ki bunlar beni yabancı sektörde de rahat bırakmıyor işte. Bunlardan sonra Minecraft işlerini de bıraktım zaten, sadece bu forumda geziyorum Minecraft ile alakalı. Başka bir şey yaptığım yok. Onun yerine kendi işletim sistemi projem ve FEL adlı programlama dilim ile çalışıyorum, birkaç gün içinde FEL hakkında da konu açacağım İnşallah. Şu anlık sadece şunları söyleyeyim, FEL dili Türkçe, hızlı ve kolay bir dil. Dilimde yazılan kodlar Assembly'e çevrilerek derleniyor. Yani hem boyutları küçük oluyor hem de hızlı çalışıyor. Ve gerçekten kolay bir dil, konuyu açtığım zaman göreceksiniz zaten İnşallah.

Steve Ballmer'ın developer'lara verdiği önemi görelim son olarak.