Hocam şimdi ben eklenti hakkında konuşacağım, aynı şey ünlü tanınmış mimarlarımızı da rahatsız eden bir durum. Türkiye'de üretkenliğe az demek çok yanlış bir tabir olur elbet lakin bu üretkenliğin ürettiği şeylerin kalitesi tartışılır. Foruma şöyle bakacak olursak paylaşılmış sadece forum açıldığından bu güne 1-2 kaliteli eklenti var, hatta belki hiç yoktur araştırmadım fakat bundan eminim. Bunun sebebi ise satışın yasak olması, hani inanın bu forumda satış yasak olmasa sadece ben ve ekibim haftada 4-5 tane WorldEdit, WorldGuard, Essentials gibi kaliteli eklentiler paylaşırız lakin bu sınırlama yüzünden biz kendi kendimize şu soruyu soruyoruz, Neden o kadar emek harcayıp bunu öylesine foruma koyup hem forumun reklamını yapmış hem eklentiye gereksiz uğraşalım ki? Sonuç olarak ne forum bize eklenti paylaştığımız için bir reklam yapıyor ne maddi bir destek sağlıyor. Sırf bu yüzden belki bu sektör gelişmiyor, insanlar kendini zorlamaya ihtiyaç duymuyor, sonuçta Türkiye'de iş yok. Ben Zindev'den örnek vermek istiyorum, kendisi sırf Türkiye'de harcadığı emeğe değer verilmediği için yabancı sektöre gitti. İyi mi yaptı, kesinlikle mükemmel bir tercih yaptı.
belki Türkiye'de yazsa bırakın 350 TL'yi, 20TL alamayacaktı. Tam tersine Türkiye'de bu iş geliştirilmek istediğinden bize destek sağlayacağınıza tam zıttını yapıyorsunuz. Yakında benim belki benim kadar iyi olanlar sırf bu yüzden dolayı yabancı sektöre geçecek ki olası bir durum. Bu forumda durmanın tek sebebi Bukkit ve Java öğrenmek isteyen insanlar olması ki muhtemelen onlarda yakında benim ve Zindev'in yapacağını yapacak. Biz bu forumda sektör gelişsin diye herkesi eğitirken siz bizim önümüze taş koyuyorsunuz, hani bize yardım et diyorsunuz yardım edince de küfrediyorsunuz, yaptığınız işin bundan farkı yok. Bu dediklerimin aynısı mimaride de böyle. Sunucu kalitelerinin de düşmesinin sebebi buna dayalı, bizden çok şey bekliyorsunuz fakat destek yok aksine engel var.