Forumun En İyi Plugineri ?

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0
Pluginer, Developer, Author konusuyla ilgili olarak daha önce iki farklı konuda kendi görüşlerimi belirtmiştim, buraya alıntı olarak yapıştırıyorum.

"Plugin = Java" mantığından kurtulun. Java sizden daha yaşlı olan, bugün dünyada en çok kullanılan (Buzdolabı, çamaşır makinesi vb. elektronik eşyalarda dahi kullanılır) programlama dilidir.
Esasında "Plugin = Eklenti"dir. Eklentiler, sade yapıdaki oyunumuza bir şeyler katmaya yaramaktadır.
Örneğin, Steve, elinde "Ölümsüzlük Potu" isminde bir iksir var iken bu iksiri içerse, o iksirin normaldeki etkisini sildikten sonra Steve'in herhangi bir etkileşimden etkilenmemesini ve bunun 30 saniye sürmesini, bu sürenin de Steve'in level barının yüzdeli bir şekilde azalarak, aynı zamanda "kalan saniye = leveli" şeklinde olmasını sağlayarak kaç saniye ölümsüzlüğü kaldığını da Steve'in bilmesini sağlayabiliriz.
Şu an ben kabataslak bir eklenti yazdım, ancak bunu Java diline çevirmemiz gerekiyor. Bu her iki işlemi yapabilen kişiye "Developer (Geliştirici)" denir. Yukarıdaki eklentiyi ben yazdığıma göre, ben de bu eklentinin "Author'u (yazarı)" oluyorum.
Burada size eklenti yazmayı falan öğretemem belki, ama kafanıza takılan bir terim olursa, bunun açıklamasını yapabilirim.

İngilizce'de -er takı eki "-ci" anlamını veriyor, ancak bu öyle her şeye -er ekleyebileceğiniz anlamına gelmiyor.
İngilizce'de Pluginer diye bir kelime yoktur. Plugin kelimesi Plug-In'den gelmektedir, içine eklemek, eklenti gibi anlamlara gelir.
Siz kısaca eklenti diyebilirsiniz. Bu durumda sunucuna "Eklentici" araman biraz saçma oluyor.

Developer ise Develop-er şeklinde oluşmuştur. Develop "Geliştirmek", -er takı ekiyle birlikte "Geliştirici" anlamına kavuşuyor.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
|

Author da eser, ürün... vs. sahibi, kısaca sahip anlamına gelmektedir. Bu camiada "hazırlayan kişi veya grup" anlamına gelir.

Java'ya olan sevdamı hepiniz bilirsiniz, bana forumdaki bu konuda var olan mesajınızda yer verdiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
Benim nazarımda Java'ya gönül vermiş herkes en iyisidir. Hepinizin başarılarının devamını diliyorum.

JusticeWhip

Pilli mafya
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Araştırmadan keşke konuşmasaydınız, Pluginer diye bir kavram yoktur, geliştirmen İngilizcesi ile Developer veya eklenti sahipleri olanlara Author denir. Muhammed2188 denmesi açıkçası beni çok güldürdü. Muhtemelen kendisini de güldürmüştür :D Mciltrot34 yani Kemal'de benim kadromda çalışan birisi lakin onu ilk üçe sokmak bile hata olur. Açıkçası benim görüşlerime göre @IRFN ustanın yeri forumda doldurulamaz, en iyi o biliyordur. Forumda aktif olmasa da @DonduranAtes in de iyi olduğunu düşünüyorum. Bunlar dışında benim kadar olmasa da @ByNovem'de sadece bir aydır bu işlerle uğraşmasına rağmen neredeyse benim bildiğim kadar biliyor. Şunu belirtmek isterim ki ben kesinlikle en iyi Developer falan değilim. Belki ilk üçe girerim lakin IRFN ve DonduranAtes'in yerini dolduramam. JakkitTurkey ekibinin kurucusu olarak ama hem forum hem kadromda çalışanları sıralarsak şöyle bir şey yapabiliriz;
1- IRFN
2- DonduranAtes
3- KRHN
4- Zekikos
5- ByNovem
6- Zindev
7- SFKY - GreenArrow
8- Muhammed2188
9- MegaCrafter
Bu liste de forumda pek aktif olmayanlarda var ama bu şekil bir liste hazırlamamız mümkün.
Bu listede bende varım ...

tree

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
ne kadar boş işlerle uğraşıyorsunuz, kimin en iyi olduğuna niye taktınız "ben nasılım acaba" diyen yok mu?