Gelecekte 200 Yıl Yaşamak Mümkün Mü?

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
ben ruha canlılık demiyorum ruh soyut ve belirliliği kanıtlanmış bişi diil kanıtlansa ateist olmaz dünyada ayrıca beyin ölümü ve vb. ölümler gerçekleşince beynin çalışmasını bekliyemezsin, ben sadece hipokampüse odaklı biriyim hafızanın herşye olduğunu düşünüyorum yani bilinç denilen şeyin, ayrıca zaman kavramınada karşıyım.

Bir şeye inanman için onun kanıtlanması gerekiyorsa hiçbir şeye inanmaman gerek. Bu dünyada var olduğunu fark edebildiğin şeylerin hiçbiri gerçek olmayabilir. Ben, forumdakiler, ailen hatta kendin bile. Beyin konusunda bilgin olduğunu varsayarak bu kadar rahat konuşuyorum çünkü bilmeyen birine anlatmak zor olurdu. Beynin alıp yorumladığı veriler tamamen sinir uyartılarından ibaret. Yani beyninin yorumladığı şekliyle dış dünyanı oluşturuyorsun. Gördüğünü sandığın şey aslında beyninin arka lobunda olandan fazlası değil.

Zamana karşı olma nedenin bunun olmadığını düşünmen mi?

Mulfucer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Vücudumuz doğru yaşanırsa 190 yıl dayanabilecek yapıda. Şu ana kadar en uzun yaşayan insan ise 134 yıl yaşamış. Üzücü.
Ama asıl iyi olan insan ömrü 1500'lü yıllarda 45-60 yaşına gelince çok uzun yaşamış farzediliyordu, bu rakam 1800'lerde 50-65, 1900'lerde 70-85 ve şu anda 85+ olarak hesaplanıyor. Yani insan ömrü teknolojik gelişmelerle değişken yaşantımıza uyum sağlamaya başlıyor. Bunu alırsak ve rivayete göre hz. Adem'in ve Hz. Nuh'un 800 yıl kadar yaşadığını da hesaba katarsak yaklaşık 2500 yılına kadar ömür eşiği 200'e ulaşır :( Tabi biz bunu göremeyeceğiz :(
kim bilir seneye belki 5 yıl daha fazla yaşayabilecek duruma gelicek bu 2500 yılına kadar devam ederse ölümsüz gibi bir şey oluruz sanırım ama 2500 yılına kadar dünyada yaşamın olacağınıda bilmiyoruz

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
allah büyüktür onun herşeye gücü yeter o yüzden allahınızı sevin dua edin bölece size yardım eder
derslere yardım ediyo boya yardım ediyo allah inanç herşeyin anahtarı burdaki pis atayizlerin lafına bakmayın allah 1 dir
allah kuranı yollamıştır kitap halinde ki bilgilenelim bizde tek sorun arapça anlamıyo bizimkiler dinsiz olmayın koruyun dinizizi!!! atalarımız da korumuş bu yollardan geçmiş allah herşeyi bilir bizi korusun yarabbim!!! amin!

he unutmadan kurbanı et için kesmeyin sakın çok büyük haram cehennemde yanarsınız!!!!!

ya ama benim kafama şey takıldım şimdi ben arada yalan söylüyom arkadaşlarıma falan dünyada yaptığım sonlu kötülüklerden neden cehennemde sonsuz ceza yiyom allah nie bazen bu kadar adaletsiz oluyo pfff ya

neyse dua ve namazla düzelticem kendimi hayırlı forumlar

GOD IS GREATER!!!!!!!!!

Aklına takılan soruları bana yönlendir sen. B)

-Dua Allah ile kul arasındadır. Ya kabul eder, ya daha hayırlısı ile değiştirir ya da kişinin istediği durum hayırlı olmayacağı için kabul etmez ama mükafatını ahiret dediğimiz öbür dünyaya saklar. Tabi usulüne göre edersen. Yırtık kağıda dilekçe yazdığında kabul edileceğini düşünüyorsan biraz daha beklemen gerekecek.

-Bahane güzel ancak ne kötü ki (!) Kur'an'ın farklı dillere çevrilmiş nüshaları var. Yani okuyamamak için ya yeni doğmuş bir çocuk olmak ya da okumama isteğinde Yahudi kararlılığı (inadı) göstermek gerek.

-Sırf et için kesilenin adı kurban olmuyor zaten, yazılanı bir daha okumanda fayda olabilir.

-(Müslüman isen) Allah'a şirk koşmak dışında yaptığın kötülüklerin cezası sonsuz değil. Unutmadan, bundan bir önceki cümlede "Git kötülük yap." da yazmıyor.

-

Eve almadan içerisi hakkında bilgi vermeye çalıştığım için ne kadarını anlarsın bilemem.

Son düzenleme:

Skyles

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Genetik kısmına inmek gerek. İnsanın canlılığını sürdürebilmesi için birden fazla biyolojik unsurun aynı anda işlemesine ihtiyacı var. Temelinde de hücrelerin kendini yenilemesi var. Yenileme ise çoğunlukla hücre bölünmeleriyle olur. Her bölünmede hücrenin kalıtsal verisini içeren telomerler kısalır, baz kaybeder. Kayıp arttıkça bölünme yeteneği kaybolur, bölünme kayboldukça yenilenme yeteneği ve ömür azalır.
Videoumun sonunda dediğiniz şeyi belirttim telomerlerin uzatılmasının engellenmesi insan ömrünü uzatabilir diye.[DOUBLEPOST=1433745430,1433744647][/DOUBLEPOST]
Kaçman için 10 dakika veriyorum sana 10 dakika içinde görüş alanımın dışına çıktın çıktın yoksa durumun kötü olacak @Skyles
Amaç? Kendi konumdan beni kovman saçma.[DOUBLEPOST=1433852717][/DOUBLEPOST]Güncel.