Ya Samsung'un her telefonu çok kötü. Gerçek Android kullanmıyorlar (TouchWiz eklentisi var Samsungda) ve o yüzden çok yavaşlıyorlar. Google'ın Nexusları bence baya iyi yani güncellemeler aniden geliyor, Samsunglar Jelly Bean, KitKatta falan dururken Nexuslar Lollipop, Marshmallow hatta Nexus 6'ya Android Nougat sürümüde gelecek diyorlar. (5e gelmiyor ama ona da ROM geliştiricileri kesin getirir.)
Sony, LG, Motorola telefonları da bildiğim kadarıyla Samsungdan daha güncel. (Kullandığım LG G4c'de Marshmallow var ama ben Lollipoptayım root atabildiğim için. Nougattan emin değilim ama o daha hiç çıkmadı)
Şu anki General Mobilelerden emin değilim ama kullandığım Discovery'de "Gerçek Androide" baya yakındı.
Ama beni iPhone'larda başlatmayın bile Jailbreaksız nerdeyse hiçbir şey olamıyor. Klavye değiştirme iOS 8'de gelmişten Androidde nerdeye en baştan beri vardı, bekliyorum hala ne zaman iOS'de ana ekranı değiştirebilicekmiyiz diye. (Android 2den beri var, eski tabletimden biliyorum) hatta parasına hiç girmeyim Apple'ın her şeyi gibi gereksiz yere çok pahalı.
Şimdi senin soruna gelirsek, eski Discoveryimdekiler hala geçerliyse güncellemeler GM güncellemeyi kesene kadar geliyor (rootta kesiliyor bi, stock ROM flashlarayak geri getirebilirsin, ki bundan GMde emin değilim ama LGde doğru.)