|Hadi en sevdiğin animeyi yaz !|

ZorinTRsilinemez

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Yalan söylüyorsun! Senin favorin boku no pico idi.
O espri hala yaşıyor mu knk

*/edit: bu arada heartful maman öneririm. güzel anime ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Animeleri, daha doğrusu bu çizgi filmlerine olan hayranlığınızı anlamıyorum. :cay:
Kınık yüzden fazla seri bitirmiş biri olarak söylüyorum ki anime benim için sadece zaman geçirme ve dil öğrenme(nanii?!) aracıdır. Gerçekten "HİSSEDEREK" izlediğim iki tane anime var. The Garden of Words ve Death Note. O yüzden beni o dediğin kitlenin içine sokma krdşm

Tratsel

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Death Note, en sevdiğim anime. Death Note' u bitirdiğim o gün üzülmüştüm, tekrar böyle bir anime nerede nasıl bulurum diye. Bulamadım, bir sürü anime izledim ama bulamadım. Sonunda vazgeçtim ve izlemeyi bıraktım.

MhaWTHoR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
1
O espri hala yaşıyor mu knk

*/edit: bu arada heartful maman öneririm. güzel anime ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kınık yüzden fazla seri bitirmiş biri olarak söylüyorum ki anime benim için sadece zaman geçirme ve dil öğrenme(nanii?!) aracıdır. Gerçekten "HİSSEDEREK" izlediğim iki tane anime var. The Garden of Words ve Death Note. O yüzden beni o dediğin kitlenin içine sokma krdşm
The garden of words gerçekten çok hüzünlüydü.

Whoproshenob

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Death Note’ dan o kadar da etkilenmeyen bir benim galiba. Kimi görsem tapıyor xd

Henüz 700 bölüm civarı veya 30 seri izledim ama şimdiye kadar re:zero hala 1.

ZorinTRsilinemez

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bir kere çizgi film olduğunu düşünmesi yanlış onun açıklamasını yapıp yorumu güncelledim. Onun dışında tabi hayranlığı(mı/mızı) anlamaz.
Bende mesela arabesk pek sevmem. Ama ben gidip arabesk'in nesini seviyorsunuz demiyorum. Çünkü ona göre bir anlamı/değeri var.
Veya sadece dinlemekten zevk alıyor.

Hepsini geçtim yaptığı yorumun konu ile alakası bile yok. Konu anime adı yazma ile ilgili.
Adam gelmiş "anime çizgi filmdir" diyor.
anime çizgi film zaten

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Tabikide Rick and Morty favori animemdir.
HxH 2011 daha çok bu fakat Kaijide çok seviyorum. :D

Üstteki yorumda neden çizgi film veya çizgi dizi kategorisine girmediğini açıkladım. Aksini mantıklı bir şekilde ifade edersen kabul ederim.
Onun dışında yinede saygı duymalı herkesin fikrine.
Aksini sana şu şekilde açıklayayım. Bil hassa bil ki senden daha çok anime izlemiş birkimse olarak söylüyorum.
Bak ilk örneğim şu şekildedir;

Japanese "CARTOONS" olarak geçer. (Japoncasıda aynı şekilde ifade eder.)
Şu anime çizgi film değildir diyenler ilk olarak öne sürdüğü kanıt şu şekildedir.
"Ya Çizgi Film dediğin şey çocuklara hitap eder ben 66 yaşında anime izleyen gördüm." aksine böyle bir şey demek tamamiyle saçmalıktır. Her yaşa uygun bir çizgi filmler mevcuttur. Bunun batılı veya doğulu olması çizgi film olmadığını kanıtlamaz.
Ki sen ne Doraemon izleyen bir genç veya yetişkin görmüşsündür ne de ben Rick And Morty, South Park izleyen bir çocuk görmüşümdür.
Anime koşulsuz şartsız doğulu(japon) tarzında çizgi filmdir. Japon çizim sanatiyla çizilmesi asla ve asla onun bir "animation" çizgi film olduğu gerçeğini saklamıyor aksine kanıtlıyor adı üzerinde "Çiziliyor". Birnevi yaptığın benzetme şu şekilde Mangayla, Çizgi Roman farklı şeyler bilhassa ince detaya düşersek konu bakımından farklılardır fakat ikisininde geldiği yer çizimdir. Çizgi Dizi olması veya çizgi film olması veya anime olması onun çizgiden gelmediği anlamına gelmez bende bunu anlatmak istiyorum.

Son düzenleme:

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Sana saf kavramlarını verdim.
Neden o kategoriye de girmediğini yazdım. Farkları ve niye çizgi film kategorisine girmediği hakkında da wiki mevcut.
Cartoon'un anlamlarından biri "çizim" dir. Çizimlerinin farkı da açık ortada. 66 yaş örneğini direk geçtim çünkü "çizgi film" için kullandım o cümleyi. Onun dışında cümlede "genellikle" geçiyor.
Direk animasyon kategorisine giren bir çizim sanatı/eseri. Kendi de bir adı var : Anime/Animation = アニメ ≠ Cartoon/Çizgi Film.

Bu bilginin senin ne kadar veya kaç yıl anime izlediğin ile alakası yok. İstersen ben hiç anime izlememiş biri olayım yine fark etmez.
Yok hayır bu bilginin benim nekadar veya kaç yıl izlediğimde tabikide alakası yok benim cümleye öyle girme sebebim şu bana da şu kitleden bakma diye "Ya moruq anime çizgi filmdir kan var deheşt varh qhqhh" diyen asalak bir kitle daha var ya benimde hiç anime izlemediğimi filan düşünürsün diye başladım o şekilde. 66 yaş örneği geçilecek bir örnek değil. Sen hâla anlamadin bahsettiğim durumu ikiside çizgiden geliyor bu onu hertürlü çizgi kategorisine sokar ki japonca olan kaynakta direk çizgi film olarak geçiyor. Direk o kategoriye giriyor hemde alasiyla farkları bulunması hiçbir şeyi değiştirmez istisnalar kaideyi bozmaz. Anime = Animasyon = Çizimlerin bir araya getirilmesiyle oluşan durumlar. Bak bi yerin çizim şekli veya nerede oluşturduğu onun çizgiden oluşmadığı anlamına geliyorsa ozaman eyvallah fakat "oluşmadığı anlamına" gelmediği için çizgi filmdir. Bunun tartışması çok uzatmak istemiyorum. Senin fikrin kendine benim fikrim kendimde kalsın. :) Animelerde genellikle her yaş kitlesine uygun bir şekilde tasarlanır.

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Çizgiden oluşan her şeye çizgi film demek ne kadar doğru olur bilemem. Yaş durumuna değindiğim yerde genellikle kelimesi vardı.
Onun dışında kendine özel bir adı ve kategorisi olduğu için girmiyor. Onun dışında anime veya animasyon diye bir kavram olmasaydı bende genel olarak çizgi film derdim.
Kendine özel bir adı veya kategorisi olduğu için girmiyor.. :( Tek bir örnek verip konuyu kapatıyorum. Marvel süper-kahraman filmleri yapan bir firmadir. Columbia Pictures ise genellikle aksiyon filmleri yapar. Eğer iş ayrıntıya girdiğin de birisinin aksiyon birisinin süper-kahraman filmi olduğunu söylersin ama genişten bakarsan bunlara film dersin. Ne demek istediğimi umarım anlamışsındır. (Tabi buna da baya ayrıntıya geçersen "Anime"'ninde farklı kategorileri olduğunu söyliyebiliriz. Bunu küme mantığıyla anlatırsın da üşenir insan.)