|Hadi en sevdiğin animeyi yaz !|

ZorinTRsilinemez

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Sana ne desem boş ki ama şimdi. Dost iken tek bir post ile düşmana çevirdin kendini. Sana cevap yazıcam diye güzelim animeyi durdurdum, animeye yazık lan. Salih sana güzel cevap vermiş. artık anlayıp anlamamak sana kalmış.
@AzlaazTR ismin Salih idi lan di mi

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Bazı animeler çizgi film kavramının bazı taraflarını karşılar. Ama tamamen çizgi film kavramına uyan bir anime yoktur. Ama sen gelip mesela "pepe" anime dersen o olmaz. Çünkü anime kavramına yakından uzaktan girmez. O yüzden 2 kavram da ayrı tutulur. Belki verdiğim örnek yanlış anlaşılmaya açık veya çok tutarlı değildir ama bende senin beni anladığını umuyorum. :( (ne kadar da gerçekleri yansıtmayan bir emoji olsa da bende karşılık vereyim aynısıyla.)
Sana ben "Doraemon" dedim sen gelip pepe diyorsun. :( Doraemonda anime bu arada.
Neyse tamam iyi günler dinlerim. :)

Sana ne desem boş ki ama şimdi. Dost iken tek bir post ile düşmana çevirdin kendini. Sana cevap yazıcam diye güzelim animeyi durdurdum, animeye yazık lan. Salih sana güzel cevap vermiş. artık anlayıp anlamamak sana kalmış.
@AzlaazTR ismin Salih idi lan di mi
Evet Salihti Gürkancim.

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
"pepe" yi son zamanlarda küçük kuzenlerimin de izlediği bir çizgi film olarak örnek verdim. Doreamon zaten çizgi film kavramına tam girmiyor. Bazı animelerde doreamon referansları da vardır. Onun dışında çizim tekniği daha çok çocuklara göre çizilmesine rağmen içerisinde yetişkinlere yönelik mesajlar da bulunduruyor. Bu konu sonlanmaz gibi. Kaynaklarla desteklesem de fikrimi demek hala yol ayrılıkları yaşanıyor. Uzatmamıza gerek yok gibi.
Kesinlikle sonlanması lazim ki tek "Kaynak"larla destekleyen sen değilsin. Kaynağının da dediği gibi

Diğer çizgi filmlerden diyor böyle bi cümle onun çizgi filmden farklı olduğunu belirtmiyor. Diğer Çizgi Filmlerden farkından bahsediyor.

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Belirtiyorda zaten çizgi dizinin alt dallarından biridir fakat tabikide farklı durumları mevcut diye.

Bir fikir ayrılığından düşman olarak görüyorsan diyecek bir şeyim yok. Onun dışında "Salih" dediğin arkadaş ile fikirlerimiz hala farklı.
Sanıyorum ki burada bir "İlah" yok ve şu an 2 kişinin de fikri kendine. Animeni bir daha durdurmana gerek yok böldüysem kusura bakma.
Bu arada isim belirtirken saygı maksadiyla o şekilde belirtilmez. Karşıda ki kişi bunu saygısızlık olarak algılayabilir. :) Ben iyi niyetime vererek bunu kötü anlam da anlamiyorum bilhassa senin "senden daha çok izlemişimdir" cümlesini yanlış anlaman gibi değil elbet. :)

Neyse gerektiğinden fazla uzadı adamin güzelim konusunu boşuna baltaladik.

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
İsmini sadece ilk defa duyduğumdan "" içine aldım onun yerine @AzlaazTR diye de işaretleyebilirdim. ama dalga geçme olarak anlaşılacak bir unsur görmüyorum hala belki ben fazla iyimser yaklaşdım. "senden daha çok izlemişimdir" cümlesine bakıyorum ve o metnin başında olunca başka türlü algılayamıyorum.
Ama niyeti sadece Allah bilir 2 mizinde.
Verdiğin kaynağın sonunda da yazdığı gibi bizim bahsettiğimiz çizgi film ile çizgilerden oluşan animasyon farklı şeyler.
Kendi de belirtmiş zaten kaynağın sonunda. Konu çok uzadı gibi.
Demekki ben iyi niyetime yanlış bi durum algılamamışım ne mutlu.
Kaynağın sonunda öyle bir şey yazmıyor yoksa ben mi körüm? Metnin başında olması zaten sende öyle bir algı oluşmasın diye söylenmiş bi durum. Dediğim gibi kaynağın sonunda yazan şey şu:"fakat algılardaki çizgi film teriminden farklıdır" bunun senin dediğin bi alakası yok sanırım. ("Svml" denilen arkadaş) Benim bahsettiğim çizgi film çizgilerden oluşan belli bi zaman aralığı ile gösterime sunulan şeylerdir. Kaynağın sonunda anime çizgi film değildir gibi bi durum yok. Çizgilerden oluşan animasyon farklıdır elbette verdiğim film örneğindeki gibi ama ikiside "Çizgi Film" buluşur ki Animasyon olarak adlandırdığımız şey bile Animeden farklı fakat bir anda aynı şey oldular. :/ Ama işe bak ki hepsi "Çizgi". Ciddi anlamda gereksiz uzuyor neyse bundan sonra herhangi bir mesaj yazmıyacağımda sende ufak bir cevabin niteliğinde bir şey yaz ve konu bitsin.

ZorinTRsilinemez

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Basit bir konuyu bu kadar uzatabildiğinize inanamıyorum doğrusu
Ben, kendi fikrimi söyleyeceğim. Bu fikrin en doğru fikir olduğuna inanıyorum.

USA yapımı Avatar anime olarak biliniyor. Fakat bizim alışık olduğumuz anime kelimesi, Japon yapımı çizgi sanatına verilen bir isim lakin bakın Avatar burada Japon yapımı değil. Anime de, Japonyaya özgün bir şey değil. Anime kelimesi ingilizce animation kelimesinin kısaltılmışı. Yani Japonlar yaptıkları bu sanata ayrı bir isim vermeden anime ile çizgi filmi birbirinden ayıramayız. İkisinin de mantığı aynı. Art arda hızlıca oynatılan çizim kareleri. Hikaye anlatış şekli ya da duyguların aşırı yansıtılması bunu değiştirmiyor. Her millet isterse Japonlar gibi çizgi filmyapabilir ve bizler buna anime diyebiliriz. Yani neymiş arkadaşlar, anime ve çizgi film birbirinden ayrılamaz çünkü aynı şeyler.
Bu meselede algı meselesi de çok önemli bir rol oynuyor tabi. Anime deyince insanın aklına Japon yapımı geliyor direk. Gözler mutlaka kocaman olmalı ve duygular abartılmalı. Keşke böyle olmasa. Ben Süngerbob'a bile anime diyebilirim fakat bu algı meselesi yüzünden çok yanlışmış gibi duruyor.

Bu arada yönetici beyden konunun kapatılmasını talep ediyorım* :(

ZorinTRsilinemez

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Çizgi film kavramını nasıl algıladığına göre değişir. Ama şimdi çocuk kanallarındaki çizgi film ile animeyi kimsenin bir tutmayacağını düşünüyorum. Bu algı ile çizgi film i de direk çizgi olarak genelleyebiliriz. Sonuçta çizgi film de çizgiden yapılan bir şey.
Ama bu çokta doğru olmayacağı için anime ve çizgi film'i ayrı tutuyorum. Sonuçta hangi ülkenin kültürü olmasına bakmaksızın kendine özel bir çizimi olan bir kavram. Kavramın yapımcıları da çizgi film yapıyoruz diye yapsalardı hiç anime diye bir kavram çıkmazdı bence.
Demek bir farkı var ki ayırmışlar'a geliyor olay..
Fikrini belirttiğin için teşekkürler. Umarım bir daha fikir ayrılıkları yüzünden tarafsız olanları "düşman" olarak görmezsin.
sen şu an tarafsız olduğundan emin misin

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Boş boş konuşmayı ve tartışmayı bırakın. Kelimeye değil icraata bakın. İnsanlar keyif aldıkları şeyi yapar. Haz aldıkları şeylere ihtiyaç duyarlar. Buna anime, manga, dizi, film, müzik gibi her türlü şeyde dahildir. 34 yaşında ki adam my little pony izleyebilir ve 15 yaşında ki bir ergende anime izleyebilir. Neyi izleyip izlemeyeceklerine karar vermek sana mı düşer? İzledikleri şey sana yanlış geliyorsa onlara da doğru geliyor. Ancak olay şu ki, sizin buna karışma hakkınız yok. Eğer bu tür şeyler size karşı yapılmış bir propaganda ise istediğinizi diyin. Fakat bunun size maddi ve manevi zararı yoksa bunun hakkında ileri geri konuşmak neyinize? İnsanların zevkine karışmayı bırakın başka işiniz mi yok? Git sende istediğini izle. Sevmediğin şeyi diğer insanlar sevip sayıyorsa bundan sana ne? Hayat bu, biraz olgun olun.

ZorinTRsilinemez

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Kendisine sataşma olmayan bir yoruma ve fikir ayrılıklarına bakıp düşman edinmediğim sürece emin olabilirim.
Tarafsız kelimesini zaten o anime çizgi film konusuna değil, senin düşman edinmen konusuna demiştim.

Mesajlarımızın insanların neden anime/çizgi film sevip sevmediği ya da izleyip/izlemediği hakkında olduğunu fark edersin umarım. Bende insanların tartışmalarını boş/gereksiz olarak kendine göre nitelendiren ve konuşup konuşmamaları gerektiğine karar verenlerden bıktım.
düşman kelimesinden kastım zıt taraf. hani ben çizgi film olduğunu destekliyorum sen ise desteklemiyorsun. o anlamda. hani yolda görsem kafa atacak türden düşmanlık değil yanlış anlama. fikirlere saygı gösterilmeli fakat ortada gerçekler olduğu zaman karşı çıkılmalı ve gerçekleri kabul etmeyen kişiye zorla da olsa kabul ettirilmeli diye düşünüyorum. konu izlemesini bırakıyorum bu arada. iyi förümler