ZorinTRsilinemez
YASAKLANDI
- En iyi cevaplar
- 0
Sana ben "Doraemon" dedim sen gelip pepe diyorsun.Bazı animeler çizgi film kavramının bazı taraflarını karşılar. Ama tamamen çizgi film kavramına uyan bir anime yoktur. Ama sen gelip mesela "pepe" anime dersen o olmaz. Çünkü anime kavramına yakından uzaktan girmez. O yüzden 2 kavram da ayrı tutulur. Belki verdiğim örnek yanlış anlaşılmaya açık veya çok tutarlı değildir ama bende senin beni anladığını umuyorum.(ne kadar da gerçekleri yansıtmayan bir emoji olsa da bende karşılık vereyim aynısıyla.)
Evet Salihti Gürkancim.Sana ne desem boş ki ama şimdi. Dost iken tek bir post ile düşmana çevirdin kendini. Sana cevap yazıcam diye güzelim animeyi durdurdum, animeye yazık lan. Salih sana güzel cevap vermiş. artık anlayıp anlamamak sana kalmış.
@AzlaazTR ismin Salih idi lan di mi
sen adamsın. şu animeyi bitiriyim geliyorum burayaSana ben "Doraemon" dedim sen gelip pepe diyorsun.Doraemonda anime bu arada.
Evet Salihti Gürkancim.
Kesinlikle sonlanması lazim ki tek "Kaynak"larla destekleyen sen değilsin. Kaynağının da dediği gibi"pepe" yi son zamanlarda küçük kuzenlerimin de izlediği bir çizgi film olarak örnek verdim. Doreamon zaten çizgi film kavramına tam girmiyor. Bazı animelerde doreamon referansları da vardır. Onun dışında çizim tekniği daha çok çocuklara göre çizilmesine rağmen içerisinde yetişkinlere yönelik mesajlar da bulunduruyor. Bu konu sonlanmaz gibi. Kaynaklarla desteklesem de fikrimi demek hala yol ayrılıkları yaşanıyor. Uzatmamıza gerek yok gibi.
Bu arada isim belirtirken saygı maksadiyla o şekilde belirtilmez. Karşıda ki kişi bunu saygısızlık olarak algılayabilir.Bir fikir ayrılığından düşman olarak görüyorsan diyecek bir şeyim yok. Onun dışında "Salih" dediğin arkadaş ile fikirlerimiz hala farklı.
Sanıyorum ki burada bir "İlah" yok ve şu an 2 kişinin de fikri kendine. Animeni bir daha durdurmana gerek yok böldüysem kusura bakma.
Demekki ben iyi niyetime yanlış bi durum algılamamışım ne mutlu.İsmini sadece ilk defa duyduğumdan "" içine aldım onun yerine @AzlaazTR diye de işaretleyebilirdim. ama dalga geçme olarak anlaşılacak bir unsur görmüyorum hala belki ben fazla iyimser yaklaşdım. "senden daha çok izlemişimdir" cümlesine bakıyorum ve o metnin başında olunca başka türlü algılayamıyorum.
Ama niyeti sadece Allah bilir 2 mizinde.
Verdiğin kaynağın sonunda da yazdığı gibi bizim bahsettiğimiz çizgi film ile çizgilerden oluşan animasyon farklı şeyler.
Kendi de belirtmiş zaten kaynağın sonunda. Konu çok uzadı gibi.
sen şu an tarafsız olduğundan emin misinÇizgi film kavramını nasıl algıladığına göre değişir. Ama şimdi çocuk kanallarındaki çizgi film ile animeyi kimsenin bir tutmayacağını düşünüyorum. Bu algı ile çizgi film i de direk çizgi olarak genelleyebiliriz. Sonuçta çizgi film de çizgiden yapılan bir şey.
Ama bu çokta doğru olmayacağı için anime ve çizgi film'i ayrı tutuyorum. Sonuçta hangi ülkenin kültürü olmasına bakmaksızın kendine özel bir çizimi olan bir kavram. Kavramın yapımcıları da çizgi film yapıyoruz diye yapsalardı hiç anime diye bir kavram çıkmazdı bence.
Demek bir farkı var ki ayırmışlar'a geliyor olay..
Fikrini belirttiğin için teşekkürler. Umarım bir daha fikir ayrılıkları yüzünden tarafsız olanları "düşman" olarak görmezsin.
Bıktım artık anime çizgifilmdir/değildir kavgalarından. Yanlış olsun veya olmasın genele konuştum farz edin. Bunun hakkında boş bir şekilde tartışanlar alınsın üzerine.knk çok yanlış anlamışsın![]()
düşman kelimesinden kastım zıt taraf. hani ben çizgi film olduğunu destekliyorum sen ise desteklemiyorsun. o anlamda. hani yolda görsem kafa atacak türden düşmanlık değil yanlış anlama. fikirlere saygı gösterilmeli fakat ortada gerçekler olduğu zaman karşı çıkılmalı ve gerçekleri kabul etmeyen kişiye zorla da olsa kabul ettirilmeli diye düşünüyorum. konu izlemesini bırakıyorum bu arada. iyi förümlerKendisine sataşma olmayan bir yoruma ve fikir ayrılıklarına bakıp düşman edinmediğim sürece emin olabilirim.
Tarafsız kelimesini zaten o anime çizgi film konusuna değil, senin düşman edinmen konusuna demiştim.
Mesajlarımızın insanların neden anime/çizgi film sevip sevmediği ya da izleyip/izlemediği hakkında olduğunu fark edersin umarım. Bende insanların tartışmalarını boş/gereksiz olarak kendine göre nitelendiren ve konuşup konuşmamaları gerektiğine karar verenlerden bıktım.