• Bu bölüme herkes konu açabilir. Bu bölümdeki konuların, gamer.com.tr tarafından güvenilirliği teyit edilmemiştir. Bu bölümdeki şirketlerden (ya da şirket olduğunu iddia eden kişilerden) alacağınız hizmetlerle ilgili yaşadığınız sorunlardan gamer.com.tr ve Gamer Yönetim Ekibi sorumlu değildir.

Detaylı bilgi için buraya tıklayarak bilgilendirme konusunu okuyun lütfen.

"Hangi Hostingi tercih etmeliyim ?" Diye soranlar belki gelip yardım bulabilirler.

Yararlı Oldumu ?

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

xXDavcerXx

damnant quod non intelligunt.
En iyi cevaplar
1
Merhaba arkadaşlar. Bugün burada edindiğim tecrübelerle Tarafsız bir şekilde hosting firmalarını tartışacağım. Umarım oyun server vb. ürünler alırken bu yazdıklarım yardımcı olur...
  • Nitrado
Arkadaşlar. Uzun bir süre nitrado ile deneyimlerim oldu. Gerçekten kaliteli bir firma. Fakat iyi bir server kurmak istiyorsanız ve bütçeniz normalin biraz üstünde ise tercih etmelisiniz. Çünkü Nitrado, "Almanya Asıllı" bir firma. Evet Türkiye Lokasyon seçeneği mevcut. Fakat Nitrado, Marbis şirketine bağlı olduğu, ve Marbis şirketi, Almanya asıllı bir şirket olduğu için, fiyat biraz artıyor. Kısaca söylemek gerekirse, Nitrado Almanya üzerinde kurulmuş bir şirket olduğu için, Kaliteli serverlar veriyor. Fakat biraz pahalı. Ve pahalılık konusuna değinmişken, HUB server kuracaksanız, Nitrado Bilişim Hizmetleri'ni tercih etmenizi tavsiye etmiyorum. Evet kolay bir bungeecord sistemine sahip. Fakat Nitrado, bize panel üzerinden tam erişimsiz bir hizmet sunuyor (Uzak masaüstü vb. ekler olmadan). Bu nedenle tam yönetemiyoruz HUB serverı. Eğer diyorsanız "Nitrado kaliteli. Hub server oradan kurmak istiyorum.", Bu konuda biraz daha tecrübe edinin derim. Ayrıca gözlemlediğim birkaç artısı daha, destek sistemleri çok iyi. Birden fazla platformdan destek verebiliyorlar. Geri dönüş süreleri kısa. Ve basit bir tabirle, Serverınız için kolayca, panelden tek bir tıkla, kendi IP'lerinizi oluşturabiliyorsunuz.
  • Batıhost
Batıhost'tan da server almışlığım var. Çok olumsuz bir yönleri yok. Hatta bir aralar "Vergilerini Ödemiyor" falan diye herkesten eleştiri gelmeye başlamıştı. Fakat kesinlikle öyle değil. Bilmem kendisi beni hatırlarmı fakat, daha Batıhost yeni iken kurucusuyla skypetan yazılı konuşmuştum. Kendisi bana vergilerini ödediğini falan kanıtlamıştı. Ayrıca Plugin kodlama bilgiside varmış. Plugin paketlerinde Türkçe Karakter Desteği yapmakta olduğunu söylemişti. Batıhost hakkında genel olarak şunu söyleyebilirim ki, Fazla resmi bir firma değil. Yani yanlış anlaşılmasın, Müşteri ile arasında güzel bir bağ var. Destek sistemi ara sıra gecikebiliyor. 24 Saati bulabiliyor falan. Fakat gerek yaptığı kampanyalar, gerekte Verdiği kalite bakımından tercih edebilirim. Orta kalitede bir server kurmak yeterli diyorsanız ve bütçeniz normal bir seviyedeyse, tercih edin derim.

• AxiTR Bilişim
Bu bilişim firmasına yapacağım eleştiriler yukarıdakiler gibi iyi olmayacak sanırım. Edindiğim tecrübeleri aynen aktarıyorum. AxiTR bilişim çapında saldırı düzenlediklerini hatırlıyorum. Ayrıca verdikleri serverlar hiç kaliteli değildi. 4 GB server istiyordunuz. Gerçekten 4 GB veriyorlardı. Fakat oyunu 2 GB gibi oynuyordunuz. Aynı makineye çok fazlamı sunucu açıyorlar bilemem fakat, böyleydi. Şimdi biraz daha bünyesğini geliştirmiş. Fakat dediğim gibi çok tercih edemeyeceğim. Tek artısı, sanırım destek sistemleri biraz hızlıydı. Bu arada hep geçmiş zamandan bahsediyorum. Çünkü daha yeni yeni çıktığında AxiTR kullanmıştım. Sonra bir kere daha kullandım sanırım 4 - 5 ay oldu. Şimdi dediğim gibi bünyesini geliştirmiş. Ama hala bana göre Eski AxiTR olmakta kararlı...
  • 1Sunucum Bilişim Hizmetleri
1Sunucum kapsamında hiçbir zaman sunucu almadım. İlk bir bunu belirtiyim. Fakat kullanmamam tabikide iyi olmadığı anlamına gelmiyor. Kesinlikle bu bilişim hakkında da olumlu eleştirilerim var. Tabikide şimdi "Hiç kullanmadın nasıl eleştirebiliyon." Falan diyenler olacaktır. Kapsama alanım geniş, kullanan ve memnun kalan tanıdıklarım da var :) Standardın daha üstünde bir server kurmak istiyorsanız ve bütçeniz alacağınız makinenin özelliklerine göre fazla veya az diye değişiyor ise tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Paneli alıştığımızın biraz üstünde. Fakat bu hoş değil demek değil. Gayet farklı ve sade bir tasarımı var panelinin. Bu konuda bir artı alıyor bile. Ayrıca duyduklarıma göre destek sistemi biraz gecikebiliyormuş. Bir ekside burdan aldı. Fakat kendi görüşümce, Yaptığı reklamlar ile aynı kalitede bir bilişim. Sonuç olarak, Bilişimin diğerlerine göre -Biraz yeni olmasından kaynaklı mı bilemiyorum- daha fazla artı ve eksi yönü var. Lakin üstte altını çizdiğim şekilde bir server kurmak istiyorsanız, sadece artı yönlerine bakmanız yeterli olacaktır.

Evet. Tarafsız bir biçimde edindiğim görüşler bunlar. Bu bilişimlerin dışındaki bilişimler (Yonca bilişim gibi) hakkında herhangi bir tecrübe edinmediğim yada görüş duymadığım için, eleştirilerimi belirtemiyorum. Fakat bunları kullanan arkadaşlar varsa, yorumlara yazsınlar ki hala aklında hangi şirketi tercih etmeliyim ? gibi bir soru dolanan kardeşlerimize daha çok fikir gelsin. Şunuda belirtmeliyim ki, Sen kimsin de eleştiri yazıyorsun falan diyenleri kaale bile almıyorum. Takmak isteyen takar. Ben bunları cidden kullandım ve kullanan arkadaşlarımın projelerinde de çalıştım. Neyse umarım aklınızda sorular varsa çözülmüştür. Seçiminizde İyi Şanslar...

Son düzenleme:

successed

PLAY.İZMİRMC.COM 1.13 #BİR BLOK DÜNYASI!
En iyi cevaplar
0
1sunucum ve batıhost fransa yönünde tamamen aynı lokasyon sunucuları sağlamakta ayrıca batıhost'un kendine haiz birçok türkiye lokasyon sunucusu bulunmakta ve tabiri caizse kökleri çok daha sağlam, bilgisi, iş ahlakı, çözüm, destek olarak kesinlikle önerir ve kendilerine sonuna kadar kefil olabilirim. Uzun soluklu bir sunucu düşünenler için tamamen batıhost'u tavsiye ederim.

DeadPool3544

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Anlatımın Çok İşime Yaradı Server Açarsam Kesinlikle Tavsiyelerinden Yola Çıkarak Alacağım ....

cCSeanPoulCc

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Konuya dahil olmak istemesim ama Batihost adına "Orta Kalitede" bir sunucu sahibi olmak istiyor iseniz diyesiye kadar normaldi her şey, Batihost bazen Ticket'leri geciktirebiliyor zaten adamlar belirtmiş Hafta Sonları gecikme olabilir diye.

Batihost'un size verdiği makinayı hiçbir Bilişim/Hosting veremez desem yeridir.

İsim vermek istemiyorum, oyuncu sayısına para vermek çok akıl işi gibi gözükmüyor :) 90 Oyun ve sayre denmiş(Bu Kısım Net Sayı Değil) zaten VDS alımca istediğin oyunu dilediğin oyunu kurabilirsin :)

Size son olarak bir sorum var, tüm konuşma harici bunu okumanız yeterli.
Neden Tüm büyük sunucular Batihost'ta ?