Hdd Problemi

SilverLight

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Konu hakkında sadece bilen kişiler post atarsa sevinirim.
Bilgisayarımda seagate 500 gb'lik bir sabit disk ile samsung 80 gb'lik sabit disk bulunmakta. Dahili olarak bir de dwd row mevcut(raw row falan yazılımını bilmiyorum anladınız siz :) Bilgisayarımı dün gece kapattım ve bu gün açtığım zaman 500 gb'lik hdd'yi okumadığını fark ettim. Ayrıca açılışta da windows kendi kullanıcımı açmıyor, başka bir kullanıcı açıyor. Diğer kullanıcı açılamıyor tarzı bir hata verdi. Açması da bayaaa uzun sürüyor. Ben de 80 gb'lik ile 500 gb'lik hddlerin kablolarını değiştirdim falan bu sefer de 80 gb'lik olanı okumadı diğerini okudu. Windows ta 80 gb olan hdd'da kurulu. Şimdi burayı okuyan birisi muhtemelen o ana kart üzerindeki soket bozulmuş diyecektir fakat öyle değil. Dwd row'u da aynı sokete taktığımda onu okudu. Ve asıl problem olan şey BIOS HDD'LARI OKUDUĞU HALDE ÖNCELİKLİ OLAN HDD'Yİ SEÇMEYE GELDİĞİMDE TEKİNİ GÖSTERİYOR! Bios'ta takılı cihazların olduğu bölümde okuduğunu gösteriyor. Windows ta göstermemekte hdd'yi. Bilgisayar kafayı yedi herhal. Çözümü bilen birileri varsa post atarsa sevinirim. Canım sıkıldı bir rekabetçi gireyim dedim gün içerisinde bilgisayar bozuk uğraş uğraş düzeltemedim delirtecek bu makina yahu :(
Ana kart: Asus P5G4IC-L MX

TurkiyeQQ

/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7
En iyi cevaplar
0
Sorununuzun çözümünü zaten kendiniz belirtmişsiniz. Kabloyu diğer HDD'ye taktığınızda o da çalışmamış. Yani sorun büyük ihtimal SATA kablosunda. SATA portlarında problem yok gibi çünkü okumuş. BIOS'da da sadece Windows'un kurulu olduğu HDD'yi 1. sıraya alın, diğeri önemli değil çünkü harici HDD.

Velhasıl-ı Kelâm yeni bir SATA kablosuyla iş çözülür.

SilverLight

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sorununuzun çözümünü zaten kendiniz belirtmişsiniz. Kabloyu diğer HDD'ye taktığınızda o da çalışmamış. Yani sorun büyük ihtimal SATA kablosunda. SATA portlarında problem yok gibi çünkü okumuş. BIOS'da da sadece Windows'un kurulu olduğu HDD'yi 1. sıraya alın, diğeri önemli değil çünkü harici HDD.

Velhasıl-ı Kelâm yeni bir SATA kablosuyla iş çözülür.
Ben bu gün 80 gb'lık diski gittim değiştirdim. Seagate'nin 2 tb'lık canavar gibi bir hdd'sını taktım ve 80 olanı çöpe attım. Eve geldiğimde bios'ta 500 gb'lık gözükmekte ve 2 tb'lık görünmemekteydi. Format yerine gelince hepsi gözüküyordu ve dosyaları taşımam gerektiği için 2 tb'lığa windows kurdum. Şimdi bios'ta sadece 500'lık gözükmekte ve windows tek 2 tb'lığı görüyor. Kabloda problem olduğunu sanmıyorum ki dwd okuyucusunun kablosunda da aynısını yaşadım. Yarın bilgisayarcıya bir daha gideyim en iyisi. :(:(

TurkiyeQQ

/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7_/7
En iyi cevaplar
0
Dediğim gibi sorun ya SATA kablolarında yada son yazdığınıza göre SATA portunda. Bir bilgisayarcıya gitmenizde dediğiniz gibi fayda var, kontrol etsinler portları.

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Eğer sata kablolarından bir sorun olmadığını düşünüyorsan. Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik Yönetimsel Araçlar sekmesinin altında Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir var. Ona tıkla orada diskin gözüküyorsa diski biçimlendir. Diskin kullanıma açılması lazım.

Whoproshenob

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aygıt yöneticisinden diski biçimlendirdin mi peki?

Sent from my iPhone using Tapatalk