İnsanlar Neden Kendi Anadilleri Varken İngilizce vs. Dillere Özenirler Veya Katlederler?

wasdefg

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yanlız baktım konunun başından beri hiç Güzel ama ingiliççe esprisi geçmemiş helal olsun.

Geleyepehele

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şimdi m9 bunun nedenini ben de bilmiyorum fakat sana kendi görüşümü söyleyeyim

Ben genellikle yabancı insanlarla oyun oynadığım için birisi bana bir şey yazdığında ben de mecbur İngilizce olarak cevap vermek zorundayım ha bak chatango'da bi' tane yabancı m8 ekledi beni onunla konuşuyorum Skype'mda da var bi' kaç tane sürekli yabancılarla sohbet ediyorum ve PewDiePie, Vanoss Gaming gibi popüler YouTube kanallarını takip ediyorum ve konuştuğum dile çok büyük etkisi oluyor nasıl dersen "Naber?" yerine "naber bro" ya da "hüy" gibisinden şeyler söyleyebilirim istem dışı olarak.
Hani insan bunu bilinçli de yapabilir bilinçsiz de yapabilir insanın pek fazla elinde olan bir şey değildir bu vatanına milletine aşırı bağlı olan milletini öz annesinden babasından çok sevenn bir kimsede "hello" kelimesini asla ama asla duyamazsın bir Türk'e karşı konuşurken az da olsa vatanına milletine olan bağlılığında bu şeyi etkiliyor.

Başka bir dile ilgi göstermek aslında senin merakına kalmış bir şey kendi dilini bilirsin fakat başka diller de öğrenmek istersin bunun nedeni başka bir dil bilirsen daha kolay ve daha iyi bi' iş bulma imkanının olması bu da insanları psikolojik olarak başka bir dili öğrenmeye yöneltiyor tıpkı benim gibi. Üniversite mezunu olunca hemen öyle kolayca iş bulunmuyor sadece normal işlerin maaşından daha yüksek bir maaşı olan bir iş bulunuyor fakat başka bir dil bilirsen iş bulma şansın daha da yüksek oluyor hem de daha iyi bir iş bu yüzden diye düşünüyorum.

Benim görüşüm bu. Ve de ben de olduğunca Türkçeme dikkat ediyorum çünkü İngilizcede cümle kurabilme yeteneğim fazla yok ama cümleleri çok iyi anlayabiliyorum bu da benim hayatım boyunca İngilizce konuşmamı engeller bu yüzden Türkçemi de kaybetmemeye çalışıyorum başka bir dili konuşup Türkçe konuşmayı unutan insanlar vardır elbet.
vanoss <3