İyi Bir Uyku Çekmek İçin Ne Yapmalıyım?

Darkkandadr

❌⚖❌ Everybody knows the good guys lost...
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Selamlar nasılsınız umarım iyisinizdir. Bugün konumuz iyi bir uyku çekmek için ne yapmalıyız? Açıkçası ben gece yatmaz sabah kalkmaz tiplerdenim bu yüzden sürekli uyku düzenim bozulur verimsiz uykular alırım. Normal zamanda bile yatsam uyandığımda kendimi çok dinç hissetmem. Sizde de böyle oluyor mu?

Konunun altına sizde kendi uyku sorunlarınızı belirtebilirsiniz. Uyku sorunu çekmeyen arkadaşlar ise kaçta yattığını kaçta uyandığını belirtirse belki bizim gibilere yol gösterebilir. Belki bizde artık güzel bir uyku çekeriz!

Yorumlarınızı bekliyorum, iyi forumlar. :cay:

Etiketler ; @Cullen @AdexTR @Swuupie @Cardinal41 @Crowley07 @byElysion
 
Son düzenleme:

Esigum

play.thehexanw.com
En iyi cevaplar
0
Gözlerin ağrıyana kadar uyuma. Ağrıdığı zaman camları aç ve rahatça uyumanın keyfini yaşa.
 

Erbatur

Gözlerimin içindeki ülkemsin sen benim.
En iyi cevaplar
0
Bedeninin uyku saatinin geldiğini anlaması için kendine rutin işler düzenle mesela uyumadan önce ışıkları kapat, ısıtıcıyı söndür, perdeleri çek, soğutucuyu kapat, pijamalarını giy vs.
Sonra eczaneye gidip kendine orta düzeyde bir uyku hapı iste sanırım fiyatları 10-15 liraydı en son.
 

Nooxy

NACSSHOST.COM
En iyi cevaplar
1
Bence uyumalısın, :durt: nasıl fikir ama?
Ayrıca "Bugün konumuz İyi bir uyku çekmek için ne yapmalıyız?" kısmında "İ" harfini büyük yazmışsın.
 

Eiko

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bedeninin uyku saatinin geldiğini anlaması için kendine rutin işler düzenle mesela uyumadan önce ışıkları kapat, ısıtıcıyı söndür, perdeleri çek, soğutucuyu kapat, pijamalarını giy vs.
Sonra eczaneye gidip kendine orta düzeyde bir uyku hapı iste sanırım fiyatları 10-15 liraydı en son.
Uyku ilacı kullanmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
Doktorun reçetesi:
-> ABD Ulusal Uyku Vakfının yaşa göre belirlediği uyku sınırını aşma. (7 saat diyorsa günde yaklaşık olarak 7 saat uyumaya çalış)
-> Her gün aynı saatte yat her gün aynı saatte kalk
-> Yaklaşık 2 gibi melatonin hormonunun ve alfa beta dalgalarının maksimum yayıldığı zamanlardır. Bu saatlerde kesinlikle uyunmalıdır yoksa uyku yeterince alınamaz.
-> Uyuduğun süre 90 dakikanın katı olursa çok kolay bir şekilde uyanırsın. Uykudan zor uyanmanın en büyük sebebi derin uykuda uyanmaktır. Hepimiz şahit olmuşuzdur uyuduktan 3 saat sonra susarız bir şey olur çok kolay bir şekilde kalkarız ve geri yatarız. Bu doğal uyanma döngüsüdür ve 90 dakika kuralına uyar.
-> Televizyon, bilgisayar, telefon gibi ekranlı cihazların salgıladığı mavi ışık melatonin salgılanmasını azaltır vücut bu mavi ışığı gün doğuşuna benzetir. Aynı şekilde mavi gece lambası da kullanmamalısınız. Zor uyursunuz. F.lux gibi programlar kurmayı veya uyku öncesi son 1 saatte teknolojiden uzak kalmayı düşünebilirsiniz.
-> Uyku öncesi papatya çayı içmek, sıcak bir duş almak, temiz hava solumak, egzersiz (yoga vs) yapmak gibi aktiviteler daha rahat uyumanızı sağlar.
-> Uyku öncesi beyni aktive etmeyin zor uyursunuz.
Aklıma gelenler bunlar
Alıntı değildir. Emek verdim.
 
Üst