[Kampanya]Okullarda tablet değil prototipleme kart dağıtılsın

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Yanlış anlaşılmasın, ben seni destekliyorum. Ama bizim yüzbinlerce oy toplamamız hiçbir şeyi değiştirmez. Ülkenin eğitim sistemi ortada. Diyelim ki - imkansız gibi bir şey ama- meb bunu kabul etti ve bu ders olarak yayınlanmaya başladı.
ders onaylandıktan sadece 1 saat sonra facebook,tivitır, instagram:
- OFFFF yeter be, sanki ben ilerde robot mühendisi olacam
- Yha bu mebde çıldırmış, daha 2x2 yi bilmiyom; gelmiş bana robotçuluk öğretiyo
- Beyler prototipleme dersine eylem için yarın saat 14.00 da taksimde buluşuyoruz.
- (Nabi Avcı'ya bi ton küfür)
- (Kampanyayı imzalayanlara bir ton küfür)
Özet olarak:
Bura türkiye ne bekli10
Türkiye birçok durumda olduğu gibi, eğitim sisteminde de geride evet öyle. Ama bunu kabullenip oturacakmıyız? Belki de bu kampanya çok işe yarar alt tarafı bir butona basılacak. Öğrenci konusuna gelirsek, dediğim gibi türkiyede matematik ezberletildiği için türkiye matematikte kötü durumda ama bu ezber dersi değil mantık dersi.Bu yüzden insanların o dersi seveceğini düşünüyorum. Hiç sevmeyenler olur ise seçmeli ders olabilir en azından.

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Gel bide bunu face delikanlılarına anlat :'(
Sorun ne biliyor musunuz? Herkes okuyamaz. Bu zor iştir. Bir söz vardır; "İlimin başı zehirden acı, sonu baldan tatlıdır." diye.
Okuyan insan sayısı kesinlikle çok az olacaktır. Zorla lise / üniversite bitirenlerin ise vay hallerine. Boş boş zaman öldürmüşler bir meslek dahi edinememişler.
Böyle bir uygulama zeki insanların başarısını arttıracaktır. Fakat aptallardan da tepki görecektir. Aptal sayısının da çok daha fazla olduğunu bildiğimden bunun gerçekleşemeyeceğini acıyla söylüyorum. Ama okumak isteyen sabırlı ve zeki adam zaten bu sistemle de öğreneceğini öğrenir. Bütün gün oyun oynamak yerine onun çeyreği sürede bütün dilleri öğrenebilirsin. Ben bu yöntem ile 4 ayda İngilizce ve Java çözdüm. Şimdiki hedefim C++. Ve düşünsene Allah izin verirse ve üniversite mezunu olabilirsem o zamana kadar neler öğrenirim. Çünkü birini bildikten sonra devamı geliyor.

Uzun lafın kısası; evet bu sistem çok yararlı fakat bizimkiler yarardan anlamaz.

Peki böyle kestirip atacak mıyız? Hayır hiç zannetmiyorum. Bence okul saatini arttırmak veya okulları yatılı yapmak çok daha işe yaracaktır. Veya herkesin sevdiği bilgisayar derslerini haftada 2-3 saat koyarak alttan alttan programlama aşılamak çok kolay ve yararlı olacaktır.[DOUBLEPOST=1439073761,1439073657][/DOUBLEPOST]
Arduino dediğimiz geliştirme karltarını 4-5 dolara kolayca bulabilirsin. Bunu toplu ve büyük parti siparişler halinde düşün bir de?
Bizimkiler 10 kuruş dahi harcamak istemiyor.

zRedDragon

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Daha Bizim Buralara Tablet Bile Vermediler.Ne Görgüsüzsün.Daha Bizde Tablet Yok.Sen Kendinde Olan Şeyi Küçümsüyorsun.Yazık Sana,Başka Bir Şey Demiyorum.
Ha Bu Arada Biz Okulda 3'lü 3'lü Oturuyoruz.Daha Projektor Yok,Bir Tebeşiri Bile Devlet Karşılamıyor Tebeşiri Bile Biz Satın Alıp Hocaya Veriyoruz,Sınıfın Neresine Baksan Çöp Toplama Kamyonu,Sıraların 5-6 Tanesinin Altı Kırık,Okuduğumuz Kitapları Bile Anonim Şirket Yapıyor,İngilizce Hocamız Bile Yok Başka Sınıftan Hoca Gelip O Anlatıyor ve En Önemli Olarak Sınıfımız 60 Kişi !
Burası Türkiye Ne Bekli10 :/

Son düzenleme:

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Daha Bizim Buralara Tablet Bile Vermediler.Ne Görgüsüzsün.Daha Bizde Tablet Yok.Sen Kendinde Olan Şeyi Küçümsüyorsun.Yazık Sana,Başka Bir Şey Demiyorum.
Ha Bu Arada Biz Okulda 3'lü 3'lü Oturuyoruz.Daha Projektor Yok,Bir Tebeşiri Bile Devlet Karşılamıyor Tebeşiri Bile Biz Satın Alıp Hocaya Veriyoruz,Sınıfın Neresine Baksan Çöp Toplama Kamyonu,Sıraların 5-6 Tanesinin Altı Kırık,Okuduğumuz Kitapları Bile Anonim Şirket Yapıyor,İngilizce Hocamız Bile Yok Başka Sınıftan Hoca Gelip O Anlatıyor ve En Önemli Olarak Sınıfımız 60 Kişi !
Burası Türkiye Ne Bekli10 :/
Herkesin derdi olmuş bizde daha bu yok bizde şu yok. Okullarda arduino dağatabilmek imkansız bir şey değil. Kampanya imzayı tamamlasa bile büyük ihtimal dağıtmayacaklar ama denemeye değer. Bir butona basacak kadar üşengeç ise bir insan bir şey diyemem artık. Bir okula bile Arduino kartları dağıtılsa o okuldaki mühendis adayları için çok iyi bir şey olur. Bu bir lüks değil eğitim açısından gerekli bir şey. Bunu anlamıyorsan bir şey demiyorum.