Komut Yardımı

ozzank

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar harita yapmak istiyorum konusunu falan da anlatıp çok sıkmak istemiyorum sizi. Arkadaşlar scoreboard komutuyla iki farklı takım yaptık iki takıma da birer kişi girdi. Bu takımlara yeşil ve kırmızı takımları diyelim. Düğmeye basıldığında sadece kırmızı takımdaki bastığında çalışmasını istiyorum. Yani takımı olmayanlar ya da başka takımda olanlar bastığında çalışmasın. Arkadaşlar nasıl olacak?? Lütfen yardım edin, bu komutu başarabilirsem birçok mapimde kullanacağım. :( sürüm 1.10 ve üstü olmasın yeter :((

xdzaa21

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
"/testfor @p[team="Takım İsmi"]" Düğmeye bu komut bloğunu bağla ve önüne karşılaştırıcı koy. Basan kişi yazdığın takıma üye olmadığı sürece çalışmaması gerek.

ozzank

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
"/testfor @p[team="Takım İsmi"]" Düğmeye bu komut bloğunu bağla ve önüne karşılaştırıcı koy. Basan kişi yazdığın takıma üye olmadığı sürece çalışmaması gerek.
Yardımın için çok teşekkür ederim gerçekten. Eğer senin için uğraştırıcı olmayacaksa dıştan görünüşünün ekran fotoğrafını atar mısın?

xdzaa21

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1

Buyur dostum, "P1" yazan yere kendi takımını yaz.

ozzank

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0

Buyur dostum, "P1" yazan yere kendi takımını yaz.
çok teşekkür ediyorum gerçekten

@p[r=2,team=Red]
Bu oyuncu seçimi komut bloğunun 2 blok yakınındaki kırmızı takımdaki oyuncuyu belirtir.
/execute @p[r=2,team=Red] - - -
falan filan, pek bir bilgi vermediğin için çok bir şey anlatamıyorum ama temel mantık bu.

bkz. http://minecraft.gamepedia.com/Commands#Target_selector_arguments
çok teşekkür ederim.