Koruyucu Gözlük Varmı ?

AtakanRS

osu!
En iyi cevaplar
0
Dinlendirici gözlükler var. ancak benim tavsiyem bilgisayarına f.lux programını kurman. Aynı etkiyi gözlüksüz ve ücretsiz sağlıyor diyelim. Ayrıca 1 ay değil 3 ay sonra hort yasaktır. :)

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Bilgisayar süresini azalt bence hem bilgisayar karlı çıksın hem sen.^_^

ArifTuran

Yeni Doğmuş
En iyi cevaplar
0
Merhaba ben iki yıllık bilgisayar mezunuyum, ama mesleğim gözlükçülük. Bu konuda yanlış bilinen doğrular var ve bana bu konuda çok soru geliyor. İzninizle bildiklerimi paylaşmak isterim.
1) bilgisayara bakmak gözü bozmaz. Ancak bilgisayarda çalışırken dikkatimizi çok fazla odaklarız. Buda dakikada 6-8 kez yapmamız gereken göz kırpma refleksini azaltmamıza neden olur. Bunun sonucunda göz yüzeyinde kuruluk akabinde yanma meydana gelir. Bunun için yapabiliyorsak göz kırpma ile göz yüzeyini sürekli nemli tutmalıyız. Yok yapamıyorsanız eczaneden suni göz yaşı alıp kullanabilirsiniz.
2) eskiden crt dediğimiz tüplü monitörler vardı, ve gözlerimiz elektron bombardımanı altındaydı, bunlarda ekran önü asılan filtreli camlar kullanılırdı. Hala kullanan varsa mutlaka kaliteli bir ekran filtresi alsın.
3) Led monitör kullananlar çoğunlukta. Led monitör adı üstünde Led aydınlatma kullanır. Led ışığında da yoğun miktarda mavi ışık vardır. Yüksek enerjili bu mavi ışık maalesef televizyon dan tablete, telefondan bilgisayara hayatımıza çok fazla girdi. Bu yüzden göz yüzeyinde buharlaşma arttığından kuruluk ve yanma şikayeti artar. Bu enerji yüklü ışını filtre eden "blue kaplamalı " gözlük camları geliştirilmiştir. Gözlükçünüzden bu konuda bilgi alabilirsiniz.
Sonuç : öncelikle bir göz hekimine mutlaka kontrol olmali, akabinde kaliteli bir ürün (gözlük camı) alıp kullanmalısınız.
Bursa ilinde Gören Optik olarak bu konuda yardımcı olabilir başka sorularınız varsa (tel: 0224.2236027)

Son düzenleme:

Musketeer

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Monitöre odaklanırken çevredeki nesnelerle beraber odaklanmaya bak, mümkün olduğunca ilk başta zor olsa da uzaktan bakmaya çalış, her yarım saatte bir başka bir yere birkaç dakika odaklan, son olarak gözlerini sık sık kırpmayı sakın unutma bu çok önemli.