- En iyi cevaplar
- 1
Merhaba sunucu kurucuları ve değerli oyuncu arkadaşlar,
Bu konumuzda sunucularda sık sık alımları yapılan, dikkatsizlikleri sonucunda sunuculara ilgisi azalan Rehberlik rütbesiyle alakalı tartışıcaz. Konu her türlü yorum açıktır. Yanlış düşüncelerim varsa şimdiden affola
( Konu Ayracı forumdan alınmıştır. )
Rehberlik Nedir ; Öncelikle rehber dediğimiz kişi, kurucudan daha büyük öneme sahiptir sunucuda. En önemli sebebi ise, oyun bilgisi zayıf arkadaşlarımıza oyunu öğretmek ve sunucunun chatına sahip çıkması gerekiyor. Yardım alamayan oyuncular ya oyundan çıkıyor, yada abartarak söylemek gerekirse oyunu komple bırakıyor. Bu sebepten Minecraft oyununa ilgiler biraz azalıyor. Chat kısmına gelecek olursak, Rehber rütbesindeki arkadaşımızın chattaki küfürleri çok iyi takip etmesi ve Türkçeyi düzgün kullanması gerekiyor.
Rehberlik Alımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler ; Öncelikle bekleyin, hemen açıldığı anda Rehber almayın. İnsanları tanıyın. Unutmayın, ummadık taş baş yarar derler, o misal birden yetki verip siz oyundan çıktığınızda sunucudaki herkesi muteli bulabilirsiniz, sizin haberiniz olmadan haksız/suçsuz insanların muteli olduğunu görebilirsiniz. Bunlar olabilecek ve Türkiyede yoğunlukta olan şeyler. Bunun için Rehber alacağınız kişiyi çok iyi tanımalısınız.
Rehber alacağım ne yapmalıyım ; Öncelikle rehberlik alımları için forumumuzda bulunan sunucu yetkili alımları kategorisine geçiş yapalım. Tıklayarak gidebilirsiniz. Buraya açacağınız konuya lütfen dikkat edin, oyuncunun yaşının yada adının bi önemi yok. Örnek forum olarak şunu yapabilirsiniz.
Adınız :
Yaşınız :
Türkçeyi iyi kullanırmısınız* :
Neden rehber olmak istersiniz* :
Bir rehberin görevleri nelerdir ( 3 Madde )* :
Size ulaşabileceğimiz iletişim adresleri ( Skypeden farklı TELEFON Özellikle )* :
Bu tarz bir başvuru formu işinize yarayacaktır diye düşünüyorum ki burada telefonu sıkıntı olan arkadaşlara da şöyle bir cevap iletmek isterim ; Siz bir sunucuya alım yapiyorsunuz, onu yetkili olarak alıyorsunuz, Veyadda yetkili olarak ALINIYORSUNUZ. Bunu hafife asla almayın, oyun için ben niye verecem, Yahu kardeşim senin ben adını bilmiyorum sanını bilmiyorum nasıl güvenecem, bana telefonunu verki bir şey olduğunda bizde işlem yapabilelim değil mi ?
Bana göre kural konulması gereken kişi oyuncular değil, rehberlerdir. Çünkü rehber neyse oyuncuda onun izinden gidecektir.
Örnek verecek olursak iki oyuncu düşünün 1.Oyuncunun Adı : Bycakr 2.Oyuncunun Adı : Rehber
--------
Bycakr : Küfür ettiğini düşünün
Rehber : -/Mute
Bycakr'ın arkadaşı : Kanka napiyorsun
Bu durumda mute yediğini diğer oyuncular bilmeyecektir, forumda bulunan mute skriptlerini kullanmanızı tavsiye ediyorum veyahut rehberler aşağıdan şu duyuruyu geçebilirler, geçmelidirler.
Rehber : <OyuncuAdı> Adlı oyuncu, <Sebeb> sebebiyle <Mutesüresi> dakika susturulmustur.
Gibi bir duyuru geçmelidir.
--------
Bycakr : Küfür ettiğini düşünün
Rehber : Küfürle karşılık veriyor, daha sonra belirsiz bir süre mute atıyor
Bu durum genel sorunlarımızdan birisi, bu durumda seçeceğiniz rehber sunucuyu önemsemeli ve yaş olarak değil fakat düşünce olarak olgunlaşmalıdır. Rehber seçimlerinize dikkat ediniz.
Unutmayın arkadaşlar, Rehberler sunucunun düzeninden sorumludur. Lütfen Sunucu Yetkili Alımlarında konuyu kısa kesip, gel rehber yapayim gibi cümleler kurmak yerine emek verin. Bu platformu düzeltmek için çaba sarfedin.
Saygılarımla, Bycakr
Bakınız. @FuryRS