l Rehberlerinizi Önemseyin l Rehber Alımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler l Bycakr

Bycakr

Ağır Eleştirici
En iyi cevaplar
1

Merhaba sunucu kurucuları ve değerli oyuncu arkadaşlar,
Bu konumuzda sunucularda sık sık alımları yapılan, dikkatsizlikleri sonucunda sunuculara ilgisi azalan Rehberlik rütbesiyle alakalı tartışıcaz. Konu her türlü yorum açıktır. Yanlış düşüncelerim varsa şimdiden affola :)

( Konu Ayracı forumdan alınmıştır. )

Rehberlik Nedir ; Öncelikle rehber dediğimiz kişi, kurucudan daha büyük öneme sahiptir sunucuda. En önemli sebebi ise, oyun bilgisi zayıf arkadaşlarımıza oyunu öğretmek ve sunucunun chatına sahip çıkması gerekiyor. Yardım alamayan oyuncular ya oyundan çıkıyor, yada abartarak söylemek gerekirse oyunu komple bırakıyor. Bu sebepten Minecraft oyununa ilgiler biraz azalıyor. Chat kısmına gelecek olursak, Rehber rütbesindeki arkadaşımızın chattaki küfürleri çok iyi takip etmesi ve Türkçeyi düzgün kullanması gerekiyor.
Rehberlik Alımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler ; Öncelikle bekleyin, hemen açıldığı anda Rehber almayın. İnsanları tanıyın. Unutmayın, ummadık taş baş yarar derler, o misal birden yetki verip siz oyundan çıktığınızda sunucudaki herkesi muteli bulabilirsiniz, sizin haberiniz olmadan haksız/suçsuz insanların muteli olduğunu görebilirsiniz. Bunlar olabilecek ve Türkiyede yoğunlukta olan şeyler. Bunun için Rehber alacağınız kişiyi çok iyi tanımalısınız.
Rehber alacağım ne yapmalıyım ; Öncelikle rehberlik alımları için forumumuzda bulunan sunucu yetkili alımları kategorisine geçiş yapalım. Tıklayarak gidebilirsiniz. Buraya açacağınız konuya lütfen dikkat edin, oyuncunun yaşının yada adının bi önemi yok. Örnek forum olarak şunu yapabilirsiniz.
Adınız :
Yaşınız :
Türkçeyi iyi kullanırmısınız* :
Neden rehber olmak istersiniz* :

Bir rehberin görevleri nelerdir ( 3 Madde )* :
Size ulaşabileceğimiz iletişim adresleri ( Skypeden farklı TELEFON Özellikle )* :

Bu tarz bir başvuru formu işinize yarayacaktır diye düşünüyorum ki burada telefonu sıkıntı olan arkadaşlara da şöyle bir cevap iletmek isterim ; Siz bir sunucuya alım yapiyorsunuz, onu yetkili olarak alıyorsunuz, Veyadda yetkili olarak ALINIYORSUNUZ. Bunu hafife asla almayın, oyun için ben niye verecem, Yahu kardeşim senin ben adını bilmiyorum sanını bilmiyorum nasıl güvenecem, bana telefonunu verki bir şey olduğunda bizde işlem yapabilelim değil mi ? :)

Bana göre kural konulması gereken kişi oyuncular değil, rehberlerdir. Çünkü rehber neyse oyuncuda onun izinden gidecektir.
Örnek verecek olursak iki oyuncu düşünün 1.Oyuncunun Adı : Bycakr 2.Oyuncunun Adı : Rehber
--------
Bycakr : Küfür ettiğini düşünün
Rehber : -/Mute
Bycakr'ın arkadaşı : Kanka napiyorsun

Bu durumda mute yediğini diğer oyuncular bilmeyecektir, forumda bulunan mute skriptlerini kullanmanızı tavsiye ediyorum veyahut rehberler aşağıdan şu duyuruyu geçebilirler, geçmelidirler.
Rehber : <OyuncuAdı> Adlı oyuncu, <Sebeb> sebebiyle <Mutesüresi> dakika susturulmustur.
Gibi bir duyuru geçmelidir.

--------
Bycakr : Küfür ettiğini düşünün
Rehber : Küfürle karşılık veriyor, daha sonra belirsiz bir süre mute atıyor

Bu durum genel sorunlarımızdan birisi, bu durumda seçeceğiniz rehber sunucuyu önemsemeli ve yaş olarak değil fakat düşünce olarak olgunlaşmalıdır. Rehber seçimlerinize dikkat ediniz. :)

Unutmayın arkadaşlar, Rehberler sunucunun düzeninden sorumludur. Lütfen Sunucu Yetkili Alımlarında konuyu kısa kesip, gel rehber yapayim gibi cümleler kurmak yerine emek verin. Bu platformu düzeltmek için çaba sarfedin.
Saygılarımla, Bycakr
Bakınız. @FuryRS

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
En iyisi;

Kendi forumunuzu açın ve oyuncularınızı buraya kaydolmaya yönlendirin. (örn kaydolanlara hediye kodu verin)
Yetkili alımları adında ayrı bir kategori açın. Oyuncular konu açarak başuru yapsın. Düzgün, uzun, tüm soruların sorulduğu bir form koyun ve tüm şartlarınızı önceden koyun. Asla sunucunuza yeni giren birini yetkili yapmayın. Hatta mümkünse sunucunuz açılalı en az 1-2 ay olduktan sonra yetkili alımı yapmaya başlayın. Diğer türlü kimin eski kimin yeni oyuncu olduğunu anlayamazsınız. Mesela ben, 11 aydır açık olan sunucumda en az 3-5 ay arası oynamış birini yetkili alıyorum. tabii ki tek şart bu değil. Online süresi, bilgisi, yaşı, iletişim adresleri, güvenilirliği, sunucudaki tanınmışlığı, sunucudaki gelişmişliği de önemli.
Ve son olarak, kesinlikle reklamlarınıza alım var koş gibi şeyler yazmayın. Bu sadece yeni gelen oyuncuların alım varmı sorusunu sorup, yok cevabına karşılık sunucudan çıkmalarına sebep olur. Yeni gelen oyuncular belki de minecraft ve diğer sunucular hakkında bilgililerdir fakat sizin sunucunuzda bu bilgiler yeterli değildir. Tabi eğer klasik bir sunucu değilseniz. Örneğin yine sunucumdan örnek vereyim, farklı sistemler, farklı komutlar mevcut, bunların hepsini öğrenmek, ilerlemek, gelişmek zaman alıyor. Yani sadece oyun bilgisi değil, sistem, sunucu bilgisinede önem veriyorum.

Mute attıktan sonra sövüp, oyunculara hava olsun diye bakın cevap veremiyor diyen rehber
Seni kurucuya söylicem diyince sınırsız mute + jail atan rehber
Sürekli k yerine q koyup aRa sıRa büYüK haRf KuLlaNan, sözde havalı olduğunu sanan rehber
Kafasından kural uyduran rehber

Bycakr

Ağır Eleştirici
En iyi cevaplar
1
admin abi reklamcı alımı varmı abi
Kalbim sızladı... Opy ver abey.
En iyisi;

Kendi forumunuzu açın ve oyuncularınızı buraya kaydolmaya yönlendirin. (örn kaydolanlara hediye kodu verin)
Yetkili alımları adında ayrı bir kategori açın. Oyuncular konu açarak başuru yapsın. Düzgün, uzun, tüm soruların sorulduğu bir form koyun ve tüm şartlarınızı önceden koyun. Asla sunucunuza yeni giren birini yetkili yapmayın. Hatta mümkünse sunucunuz açılalı en az 1-2 ay olduktan sonra yetkili alımı yapmaya başlayın. Diğer türlü kimin eski kimin yeni oyuncu olduğunu anlayamazsınız. Mesela ben, 11 aydır açık olan sunucumda en az 3-5 ay arası oynamış birini yetkili alıyorum. tabii ki tek şart bu değil. Online süresi, bilgisi, yaşı, iletişim adresleri, güvenilirliği, sunucudaki tanınmışlığı, sunucudaki gelişmişliği de önemli.
Ve son olarak, kesinlikle reklamlarınıza alım var koş gibi şeyler yazmayın. Bu sadece yeni gelen oyuncuların alım varmı sorusunu sorup, yok cevabına karşılık sunucudan çıkmalarına sebep olur. Yeni gelen oyuncular belki de minecraft ve diğer sunucular hakkında bilgililerdir fakat sizin sunucunuzda bu bilgiler yeterli değildir. Tabi eğer klasik bir sunucu değilseniz. Örneğin yine sunucumdan örnek vereyim, farklı sistemler, farklı komutlar mevcut, bunların hepsini öğrenmek, ilerlemek, gelişmek zaman alıyor. Yani sadece oyun bilgisi değil, sistem, sunucu bilgisinede önem veriyorum.

Mute attıktan sonra sövüp, oyunculara hava olsun diye bakın cevap veremiyor diyen rehber
Seni kurucuya söylicem diyince sınırsız mute + jail atan rehber
Sürekli k yerine q koyup aRa sıRa büYüK haRf KuLlaNan, sözde havalı olduğunu sanan rehber
Kafasından kural uyduran rehber
Çok haklısınız hocam.

YgtGamingTR

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
@Bycakr hocam bence rehber almadan önce oyuncuları izlemeli Türkçe'yi nasıl kullanıyor ? Saygılı mı ? Yenilere yardım ediyor mu ?
gibi cevaplar tatmin edici ise rehber alınmalıdır.

Pandikk

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Gördüğüm en büyük hatalardan biri sende belirtmişsin. Server yeni açılmış oyuncular admin alımı varmı abi 10 sunucuda admin oldum baya kendi sunucumu kurdum admin olursam çok yardım ederim felan vb..

BuraKEge_1

Yeni Üye
En iyi cevaplar
0
Sayın Bycakr Dediğiniz Üzere,Hepsi Doğrudur.Günümüzde Birçok Kendini Bilmez Sunucu Açıldı Ve Bunların İçindeki Diyalog Haliyle Şöyle
-Kurucu:Rehber Olcak Varmı?
-Oyuncu:Ben Olurum
-Kurucu:Tamam Bundan Sonra Rehbersin
Bu nedir?Kardeşim Sizin Dediğiniz Gibi Türkçesine Ve İmla Kurallarına Ve Bu Rütbenin Kurallarını Bilen,Ayrıca Oyuncularla İlgilenecek Kişiler Lazım.Ne Yazık ki Günümüzde Böyle Emeğiyle İşini Yapan Bir Sunucu Kalmamış.

Saygılarıma
BurakEge1-Server Planlayıcısı-Logo Tasarımcı

Gördüğüm en büyük hatalardan biri sende belirtmişsin. Server yeni açılmış oyuncular admin alımı varmı abi 10 sunucuda admin oldum baya kendi sunucumu kurdum admin olursam çok yardım ederim felan vb..
Katılıyorum

xHalter

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Alımlarda Yapılan En Büyük Hatayı Belirtmişsin. Bu konuda Tartışmasız Haklısın Şimdiki Sunucu Kurucuları Alım Yaparken Hiçbir Şeye Dikkat Etmiyor veyahut Yaptığı Denemelerde Sorduğu Sorular Çocuk İşi Olmakla Birlikte 1-2 Sayıyla Sınırlı Kalıyor :D Yahu arkedeşş sen sunucunun Oyuncu Kalitesini Yönlendirecek Bi Alım Yapıyorsun Alım Yaparken Gidip En Bilgili Yerine En vasat bilgisiz Kaliteyi Düşerecek Kişiler Alıyorsun :D Ben Sunucuma Alım yaparken en az 20 soru sorardım Hepsi Birbirinden zordu :D Ama İşini Bilen İnsanlara bu Sorularım Basitti ve Çoğusu Bu Sınavları Geçtiler. Her neyse Bu Konu Tutar Umarım Böyle Alımların Sayısıda Azalır İyi forumlar

Bycakr

Ağır Eleştirici
En iyi cevaplar
1
@Bycakr hocam bence rehber almadan önce oyuncuları izlemeli Türkçe'yi nasıl kullanıyor ? Saygılı mı ? Yenilere yardım ediyor mu ?
gibi cevaplar tatmin edici ise rehber alınmalıdır.

Değerli yorumun için teşekkür ediyorum. Sunucu kurucuları bu konuda bilinçlenmesi gerekli, bu sebepten bu konuyu açtım. Rehber alınacak kişi dediğim gibi, en önemli yetkilerden birisidir. Bu sebeple titiz çalışılmalıdır, alımlarında...

Evet hocam, genel olarak rehberlik rütbesinde OP yetkisi olmadığından dolayı insanlar nolacak yav diyip direk basıyorlar yetkiyi, sonra neden sunucuyu yönetemiyorum diyip debeleniyorlar. Benim de şuanda gördüğüm en büyük hatalardan birisidir. Bunları düzeltmeleri için arkadaşlara yardım etmek boynumuzun borcudur.

Alımlarda Yapılan En Büyük Hatayı Belirtmişsin. Bu konuda Tartışmasız Haklısın Şimdiki Sunucu Kurucuları Alım Yaparken Hiçbir Şeye Dikkat Etmiyor veyahut Yaptığı Denemelerde Sorduğu Sorular Çocuk İşi Olmakla Birlikte 1-2 Sayıyla Sınırlı Kalıyor :D Yahu arkedeşş sen sunucunun Oyuncu Kalitesini Yönlendirecek Bi Alım Yapıyorsun Alım Yaparken Gidip En Bilgili Yerine En vasat bilgisiz Kaliteyi Düşerecek Kişiler Alıyorsun :D Ben Sunucuma Alım yaparken en az 20 soru sorardım Hepsi Birbirinden zordu :D Ama İşini Bilen İnsanlara bu Sorularım Basitti ve Çoğusu Bu Sınavları Geçtiler. Her neyse Bu Konu Tutar Umarım Böyle Alımların Sayısıda Azalır İyi forumlar

Konunun tutup tutmaması önemli değil hocam, sunucu kurucularının bilinçlenmesi önemli bu konuda. Yetkili alımları kategorisine ciddi kısıtlamalar getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuyla alakalı @AdexTR, @Crowley07 , @Cardinal41 Hocalarımızın konuyu inceleyip, kısıtlamaları yapmalarını istiyoruz. Bu konuyla alakalı kendilerine istekte bulunacağım birazdan. Tekrardan yorum için teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.