Rosenrot
LAGOMORPHA
- En iyi cevaplar
- 0
ben deneyimlerime göre diyorum, görev yöneticisinde ağır iş yapmazken ghz az seyrediyor ama oyun veya blender gibi ağır programlara girince artıyor 2.7 ye kadar geldigi oluyor, ürünü satın alırken bana anlatılışıda böyleydi.O dediğin turbo teknolojisi tam olarak bu şekilde çalışmıyor. Her ağır yükte devreye girerse overclock'dan farkı kalmaz. Şöyle diyim:
Diyelim 3GHz'lik çift çekirdekli bir işlemciniz var. Turbosu da 3.6GHz . Bu zorlandığı her an 3.6GHz'e çıkmaz. Eğer o zorlayan uygulama birden fazla çekirdeği kullanabiliyorsa Turbo devreye girmez. Ancak eğer Minecraft gibi tek çekirdeği kullanan bir uygulamaysa, zaten diğer çekirdekler kullanılmadığından onlar çok ısınmaz. Bu durumda zorlanan çekirdeğin GHz'ini arttırarak küçük bir overclock yapmış olur, ama Turbo etkinken diğer çekirdekler tam gücünde kullanılamaz.
Ama sen diyorsun ki oyun oynadığına 2.7'ye kadar artıyor, hayır her oyunda artmıyor, mesela gidip de Far Cry 4'te artmıyor.
Overclock olayına gelirsek, overclock işlemcinin hızının el ile üst limitinden daha fazla arttırılmasıdır, bizimki overclock olmuş olmuyor cünkü üst sınırı zaten 2.7 ghz.