Lise Hakkında Bilgisi Olanlar Konuya!

Kronik2143

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar şu an acayip kritik noktada notlar meslek lisesine gidiyorum dediklerine göre kaçtane zayıfın olursa olsun 50 ortalamayı tutturdunmu geçiyormuşsun ha birde baraj ders dil anlatım var ondan kalırsan sorumlu vermek zorundaymışız şimdi benim 1.dönem ortalamam 51.30 6 zayıf var 2.dönem ortalamam 49.10 4 zayıf var ikinci dönem 50 nin altında ise ortalama ayrıca bunun yanında baraj dersden kalırsan 3 tane dersten kalma hakkımız varmış bu doğrumu ?

CollapseBL

建築倒塌
En iyi cevaplar
0
Öle değil o 2 dönemin ortalaması toplanır toplam yüz olmazsa kalırsın

Çift dikiş lise 1 im
Öğretmenerin ayaklarını yala geçersin yada açık lise
(Açık lise hakkında : Açık lise sandığın kadar kötü değil arkadaş anlatıyordu yine oradan
üniversite mezunu olabilirsin ama çok çalışman lazım kitapları veriyolar sonrada "biptir git" diyolar bazıları diyo ki hocanın anlattığı kadar iyi olmaz oda yalan ben hiç ders dinlemem mesela ama evde çalışırım ve sınavlardan yüksek not alırım (genelde) moralini fazla bozma dünyanın sonu değil )

Kronik2143

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öle değil o 2 dönemin ortalaması toplanır toplam yüz olmazsa kalırsın

Öğretmenerin ayaklarını yala geçersin yada açık lise
(Açık lise hakkında : Açık lise sandığın kadar kötü değil arkadaş anlatıyordu yine oradan
üniversite mezunu olabilirsin ama çok çalışman lazım kitapları veriyolar sonrada "biptir git" diyolar bazıları diyo ki hocanın anlattığı kadar iyi olmaz oda yalan ben hiç ders dinlemem mesela ama evde çalışırım ve sınavlardan yüksek not alırım (genelde) moralini fazla bozma dünyanın sonu değil )
iki dönem ortalama toplanınca 50.16 gibi bir not çıkıyor bu durumda dil anlatımı sorumlu verip 6 zayıfla geçebilme hakkım varmı yani açık lise konusuna gelicek olursak aslında açık lise okadar kötü bakmadım ama düşünsene 2 sene kalıyorsun kimsenin yüzüne bakamam yani ilk sene devamsızlıktan kaldım.

CollapseBL

建築倒塌
En iyi cevaplar
0
iki dönem ortalama toplanınca 50.16 gibi bir not çıkıyor bu durumda dil anlatımı sorumlu verip 6 zayıfla geçebilme hakkım varmı yani açık lise konusuna gelicek olursak aslında açık lise okadar kötü bakmadım ama düşünsene 2 sene kalıyorsun kimsenin yüzüne bakamam yani ilk sene devamsızlıktan kaldım.
51+49=100 geçtin işte daha ne konuşuyon sen yinede tesisatı en alta yaz istediğin bölümleri üste koy boş yer olursa girersin 3 den fazla dersten kalırsan sorumlu oluyor :)

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
bilgime göre 6 zayıfın varsa sınıf tekrarı yapmak zorundasın. 3-6 zayıfın varsa sorumlu olarak geçersin sınıfı. (ortalaman 50 üzeri ve barja dersten geçiyorsan tabii ki)

Kronik2143

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
@BlueLemon Eminsin değilmi geçeceğime 6 zayıf var baraj ders 1.dönem 43 ortalama yani 2.dönemle toplayıp hesaplayınca 50 çıkması lazım fakat çıkmıyor onun içinde sorumlu vermeliyim bu durumda 3 zayıf hakkın var söylentisi dolaşıyor birde ama 6 zayıfım var net bilgisi olan başka kişiler varmı acaba ?

CollapseBL

建築倒塌
En iyi cevaplar
0
@BlueLemon Eminsin değilmi geçeceğime 6 zayıf var baraj ders 1.dönem 43 ortalama yani 2.dönemle toplayıp hesaplayınca 50 çıkması lazım fakat çıkmıyor onun içinde sorumlu vermeliyim bu durumda 3 zayıf hakkın var söylentisi dolaşıyor birde ama 6 zayıfım var net bilgisi olan başka kişiler varmı acaba ?
Aynen şu baraj ders olayı akıldan çıkarmışım :(

CMO

Emekli
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Sınıf Geçme Yönetmeliğin açıyoruz.
Doğrudan sınıf geçme
MADDE 57- (1) Ders yılı sonunda;

a) Tüm derslerden başarılı olan,

b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

(2) Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması

MADDE 58- (1) Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.

Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.

(2) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci ve ikinci dönemin ilk haftası içerisinde iki alan öğretmeni tarafından yapılır. Sınav tarihleri ve sınavı yapacak öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde hafta içerisinde planlanır ve yapılır. Gerektiğinde cumartesi ve pazar günleri de yapılabilir."

Sınıf tekrarı ve öğrenim hakkı

MADDE 59- (1) Öğrencilerden;

a) Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder.

Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır.

Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.

Galiba yeterli olmuştur :)

Kronik2143

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sınıf Geçme Yönetmeliğin açıyoruz.
Doğrudan sınıf geçme
MADDE 57- (1) Ders yılı sonunda;

a) Tüm derslerden başarılı olan,

b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

(2) Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması

MADDE 58- (1) Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.

Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.

(2) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci ve ikinci dönemin ilk haftası içerisinde iki alan öğretmeni tarafından yapılır. Sınav tarihleri ve sınavı yapacak öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde hafta içerisinde planlanır ve yapılır. Gerektiğinde cumartesi ve pazar günleri de yapılabilir."

Sınıf tekrarı ve öğrenim hakkı

MADDE 59- (1) Öğrencilerden;

a) Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder.

Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır.

Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.

Galiba yeterli olmuştur :)
Hocam yazdığın için teşekkürler fakat alıntı yapmışsın şu an acayip stres altındayım mantıklı bir şekildede okuyamıyorum yazılanları bana kısaca şu sorumu özetlerseniz gerçekten çok büyük bir hayır işlersiniz ;
Yazılanlara göre ortalamam 50 nin altındaysa 3 zayıfla geçme hakkım varmış sorumlu verip ama eğer 50 ve 50 nin üstündeyse istediğin kadar zayıfla geçebiliyormuşsun baraj dersini sorumlu verip benim anlamadığım şu şu bahsedilen en az 50 ortalama 2.dönem ortalamasımı yoksa iki dönemin toplam ortalamasımı ?

CMO

Emekli
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Birinci dönem ortalama ile bu dönem ortalaması nedir ?
Eğer ortalama 50 üzerinde ise sınıfı geçersin fakat dil anlatım zayıf ise sorumluk olarak sınıf geçersin kısaca bu.
Fakat sen ortalama 50 fakat dil anlatım zayıf diyorsan sorumlu geçeceksin.
iki dönemin ortalaması 50 ise fakat bu dönem dil anlatımın zayıf ise sorumlu geçersin
dil anlatım mesela birinci dönem 70 fakat ikinci dönem 40 eğer böyle ise ve ortalama 50 ise sınıfı ortalama ile geçersin.

Kronik2143

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Birinci dönem ortalama ile bu dönem ortalaması nedir ?
Eğer ortalama 50 üzerinde ise sınıfı geçersin fakat dil anlatım zayıf ise sorumluk olarak sınıf geçersin kısaca bu.
Fakat sen ortalama 50 fakat dil anlatım zayıf diyorsan sorumlu geçeceksin.
Birinci dönem ortalama 51,30 ikinci dönem 49,40 larda dil anlatımdan sorumlu girmem gerekli 6 7 tane zayıf olunca geçebiliyormuyum onu sormak istedim ?