LOL ün Geleceği

YeQiu

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
lol 3 senedir oynuyorum oyunu her güncelleyişlerinde dahada kötü hale getiriyolar 3 sene önceki tadı alamıyorum 3 sene önce gold 4 de oynayan ben şimdi bronz 2 den çıkamıyorum

işte oyuncuların en büyük sorunları

Eşleştirme Sistemi
Bu eşleştirme sistemi gerçekten çöp iki takımıda çoğunlukla dengelemiyor bi taraf aşırı güçlü diğer taraf aşırı kötü oluyo mutlaka herkesin başına gelmiştir en büyük oyunu bırakma sorunu eşleştirme sistemi kastığımız lig puanının bile çöp olması verilen emek saatlerin çöp olması riotu takdir ediyorum

Aşırı Güçlü karakterler
örnegin master yi aşırı güçlü bide eşleştirme sisteminde size çöp takım geliyorsa yandınız en iyi seçenek afk kalmak , dengeleme sistemide aşırı çöp master yi ultisinin saldırı hızı 10 azalsa ne fark ediyo 10 artsa ne fark eder ? aşırı güçlü karakterler nerflenmeli banane kardeşim challenger daki karakter nerf yiyorsa ?

Oktan koktan ban sistemi
ban sistemi çöpün dahada üstü diyecek laf bulamıyorum her türlü hakaret küfür eden adam ban yemiyor helal olsun allaha sövüyo ban yok ama riot gamese sövünce perma insanların dinine sövmekde hakarettir !

Oyunun gidişatı
ne olucak lolün gidişatı hergün yeni saçma sapan karakterler ve saçma sapan yetenekleri saçma kostümler , hangi karakteri sevsek reworkleyip çöp ettiniz , ve oyunun boyutu 10 yıl sonra 20-35 gb felan olur düşüncem çünkü her karakter ve kostüm geldiginde boyutu artıyorya hani

Not:bazı arkadaşlar çıkıcak beni eleştiricek bunu yazdım yada vs diyerek riotu savunacak ama eleştirmek herkesin hakkı babasının şirketi gibi riotu savunanlarda var mesela onlarada hak veriyorum

Wolfteam 2
bu gidişle lol ünde sonu wolfteam gibi olucak bu tarihte yazıyorum gelecekte konumu gösterip dedi dersiniz

Valorant:
overwatch +csgo birleşimi :D

Yeni Gelecek:
oyun sektörü her geçen gün büyümekte bazı şirketler batmakta bir şirket büyük diye batmaz anlamına gelmez . Her geçen gün yeni oyunlar çıkıyor piyasa değişiyor lolün popüler olma sebebi o yıllarda rakip oyun olmaması şimdiki yıla bakın,
örnek rakipler: pugb, overwatch, csgo, fortnite,fall guys, ve daha sayamicaklarım,

Oyun piyasası her geçen gün büyümekte oyuncular farklı oyunlar farkı heyecanlar ve deneyim arıyorlar oyun yapmak iki oyunu birleştirmek değil veya bir oyunu daha iyi hale getirmek her güncellemede karakteri güçlendirip güçsüzleştirmek değil .

Dostum söylediklerine gelirsek,

Söylediklerinin hepsinin yanlış olduğunu düşünüyorum. LoL kesinlikle iyiye gidiyor ve dengeleme sistemi çok iyi çalışıyor. Master Yi'nin OverPowered olduğunu söyleyen yüksek liglerde kimseyi tanımıyorum. Sana öyle gelmesinin sebebi ise liginin düşük olması.

LoL oynarken en önemli şey kendinin nasıl oynadığıdır. Eşleştirmeden şikayet eden ne kadar insan olduğunu düşün. Bunların hepsi her zaman en iyi en güzel en mantıklı oynayan olsaydı neden eşleştirmede takımımıza kötü oynayanlar gelsin ki.

Sorun değil çözüm üretmeye çalışın. Daha mantıklı bir eşleştirme sistemi kurup Riot'a gönderirseniz kabul etmeyeceklerini sanmam.

LoL'ün döneminde gayet rakip oyunlar vardı özellikle bir anda patlayarak popüler olduğu dönemde CS:GO çıkış yaptığından dolayı kesinlikle sağlam bir rakibi vardı. Dota'dan bahsetmiyorum bile.

Ban sistemine gelirsek.

Nedense ben düzenli olarak Riot'tan geri dönüş alıyorum rapor ettiğim insanların cezalandırıldığına dair. Bu konuda Riot'un bir sürü makalesi, Riot'a sor kısmındaki açıklamaları ve Dora 'Stratera' Özsoy Riot ofisine gittiğinde söylenenleri dikkatli incelersen sistemi nasıl kullanacağını anlarsın. Ancak büyük ihtimal üşeneceğinden ben açıklıyayım.

Eğer küfür eden bir adamı küfür dışında bir şeyden raporlarsan ve o adam yapmamışsa rapor yanar. Diyelim adam küfür kullandı. Sen eğer küfür kullanan birisini Küfür + Rahatsız Edici Söylem'den raporlarsan o adam yüksek ihtimal ceza almaz. Aynı şekilde 3.parti yazılımların kullanımını raporladığında rapora olmayan bir şey eklersen o adamın ceza almama ihtimali çok yüksek. Her zaman raporladığın kişinin yaptığı şeyleri raporlamaya, rapordaki seçeneklerin açıklamalarını okumaya dikkat et. Benim neredeyse her raporladığım ceza almakla birlikte sistemin raporlarınızdan ne kadarının kabul edildiği ile bağlantılı olarak raporlarınıza geçerlilik notu vermesi ile de bağlantılı. Sizinki yüksek ihtimal düşüktür ve düzeltmek zaman alacaktır. Bunun yerine yeni bir hesap açıp tüm LoL ve Riot hayatınıza baştan başlayabilirsiniz.

Rework yapılan karakterlerde ise yapılan değişiklikler dengeleme açısından kesinlikle gerekliydi. Yeni karakterlerin çıkması ile birlikte eski karakterler bazen ortalamaya kıyasla fazla güçlü kalır bazen de fazla zayıf kalır. O yüzden dengeleme değişiklikleri yeterli gelmediğinde ve karakterin animasyonları ile birlikte skill seti eskidiğinde rework gerekebilir.

Bakınız Volibear reworkü. LoLün en eski şampiyonlarından bir tanesi fakat rework alması uzun sürdü. Peşinizden koşturup arkaya attıktan sonra sadece sağ tıklayarak sizi kesen bir şampiyon mu istersiniz yoksa detaylı oynanış mekanikleri olan ve diğerine kıyasla iş başarması daha çok emek isteyen bir şampiyon mu?

Master Yi'nin düşük liglerde güçlü olmasının sebebi de düşük liglerde şampiyon çeşitliliğinin az olması ve aynı şampiyonların sürekli oynanması. Ben şahsen dereceli oynadığım dönemde altın üstüne kadar Gangplank görmüyordum bile. Sırf oynaması zor diye oynamayanların da düşük liglerde kalması normal. Midde aynı şekilde Cassiopeia, botta Kalista, Support rolünde Lulu, Ormanda ise Ivern, Gragas, Udyr. Bu şampiyonlar düşük liglerde oynanmaz çünkü sadece iyi oynanırsa çok etkili olan şampiyonlardır fakat iyi oynamak zordur diğerlerine kıyasla.

Son olarak dengeleme güncellemelerindeki öncelik sırası konusunda da haksızsın. Sen oyunun geliştiricisi olsan, uzun süredir bu oyunu oynayan önemli oyuncuların bulunduğu kitleye mi öncelik verirdin, yoksa oyuna yeni başlayanların ve yeteneksiz, sabırsız ve akılsız insanların bulunduğu kitleye mi? Şahsen senin sabırsız kısmından olduğunu düşünüyorum bu çıkarımı da basitce bir iki küfür yiyip raporladıktan 15 gün sonra bile yapılabilen geri dönüş bildirimini beklemeden buraya gelen birisi olduğunu tahmin ederek yaptım. Tabii yanlış olabilir sadece tahmin :)

Yazımın hiçbir kısmı hakaret amaçlı değildir tamamen bilgilendirme amaçlı yazdım.

lolitsalexibald

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0

Söylediklerinin hepsinin yanlış olduğunu düşünüyorum. LoL kesinlikle iyiye gidiyor ve dengeleme sistemi çok iyi çalışıyor. Master Yi'nin OverPowered olduğunu söyleyen yüksek liglerde kimseyi tanımıyorum. Sana öyle gelmesinin sebebi ise liginin düşük olması.

LoL oynarken en önemli şey kendinin nasıl oynadığıdır. Eşleştirmeden şikayet eden ne kadar insan olduğunu düşün. Bunların hepsi her zaman en iyi en güzel en mantıklı oynayan olsaydı neden eşleştirmede takımımıza kötü oynayanlar gelsin ki.

Sorun değil çözüm üretmeye çalışın. Daha mantıklı bir eşleştirme sistemi kurup Riot'a gönderirseniz kabul etmeyeceklerini sanmam.

LoL'ün döneminde gayet rakip oyunlar vardı özellikle bir anda patlayarak popüler olduğu dönemde CS:GO çıkış yaptığından dolayı kesinlikle sağlam bir rakibi vardı. Dota'dan bahsetmiyorum bile.

Ban sistemine gelirsek.

Nedense ben düzenli olarak Riot'tan geri dönüş alıyorum rapor ettiğim insanların cezalandırıldığına dair. Bu konuda Riot'un bir sürü makalesi, Riot'a sor kısmındaki açıklamaları ve Dora 'Stratera' Özsoy Riot ofisine gittiğinde söylenenleri dikkatli incelersen sistemi nasıl kullanacağını anlarsın. Ancak büyük ihtimal üşeneceğinden ben açıklıyayım.

Eğer küfür eden bir adamı küfür dışında bir şeyden raporlarsan ve o adam yapmamışsa rapor yanar. Diyelim adam küfür kullandı. Sen eğer küfür kullanan birisini Küfür + Rahatsız Edici Söylem'den raporlarsan o adam yüksek ihtimal ceza almaz. Aynı şekilde 3.parti yazılımların kullanımını raporladığında rapora olmayan bir şey eklersen o adamın ceza almama ihtimali çok yüksek. Her zaman raporladığın kişinin yaptığı şeyleri raporlamaya, rapordaki seçeneklerin açıklamalarını okumaya dikkat et. Benim neredeyse her raporladığım ceza almakla birlikte sistemin raporlarınızdan ne kadarının kabul edildiği ile bağlantılı olarak raporlarınıza geçerlilik notu vermesi ile de bağlantılı. Sizinki yüksek ihtimal düşüktür ve düzeltmek zaman alacaktır. Bunun yerine yeni bir hesap açıp tüm LoL ve Riot hayatınıza baştan başlayabilirsiniz.

Rework yapılan karakterlerde ise yapılan değişiklikler dengeleme açısından kesinlikle gerekliydi. Yeni karakterlerin çıkması ile birlikte eski karakterler bazen ortalamaya kıyasla fazla güçlü kalır bazen de fazla zayıf kalır. O yüzden dengeleme değişiklikleri yeterli gelmediğinde ve karakterin animasyonları ile birlikte skill seti eskidiğinde rework gerekebilir.

Bakınız Volibear reworkü. LoLün en eski şampiyonlarından bir tanesi fakat rework alması uzun sürdü. Peşinizden koşturup arkaya attıktan sonra sadece sağ tıklayarak sizi kesen bir şampiyon mu istersiniz yoksa detaylı oynanış mekanikleri olan ve diğerine kıyasla iş başarması daha çok emek isteyen bir şampiyon mu?

Master Yi'nin düşük liglerde güçlü olmasının sebebi de düşük liglerde şampiyon çeşitliliğinin az olması ve aynı şampiyonların sürekli oynanması. Ben şahsen dereceli oynadığım dönemde altın üstüne kadar Gangplank görmüyordum bile. Sırf oynaması zor diye oynamayanların da düşük liglerde kalması normal. Midde aynı şekilde Cassiopeia, botta Kalista, Support rolünde Lulu, Ormanda ise Ivern, Gragas, Udyr. Bu şampiyonlar düşük liglerde oynanmaz çünkü sadece iyi oynanırsa çok etkili olan şampiyonlardır fakat iyi oynamak zordur diğerlerine kıyasla.

Son olarak dengeleme güncellemelerindeki öncelik sırası konusunda da haksızsın. Sen oyunun geliştiricisi olsan, uzun süredir bu oyunu oynayan önemli oyuncuların bulunduğu kitleye mi öncelik verirdin, yoksa oyuna yeni başlayanların ve yeteneksiz, sabırsız ve akılsız insanların bulunduğu kitleye mi? Şahsen senin sabırsız kısmından olduğunu düşünüyorum bu çıkarımı da basitce bir iki küfür yiyip raporladıktan 15 gün sonra bile yapılabilen geri dönüş bildirimini beklemeden buraya gelen birisi olduğunu tahmin ederek yaptım. Tabii yanlış olabilir sadece tahmin :)

Yazımın hiçbir kısmı hakaret amaçlı değildir tamamen bilgilendirme amaçlı yazdım.
Bu güne kadar sadece küfür eden kişileri reportladım 3 yıldır oynuyorum ve hala 1 dönüş bile almadım.İyiye gidiyor diyorsun sıkıntı alt liglerde diyorsun sıkıntı direk tr sunucusunda elmas liginde afk kalan var yapılan en küçük hataya ana bacı bırakmıyorlar.Daha sıkıntılı clientlerini düzeltmek yerine lux kostümü getiriyorlar dengeli diyorsun ama dengesiz karakterler var pyke, kassadin veya zoe.

furkan3000

Obsidyen Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
62

Ban sistemine gelirsek.

Eşleştirme sistemi ve şampiyon dengesi de ilk mesajımda dediğim insanların oyunu fazla önemsemesinden kaynaklı bir öfkenin sonucu, yoksa herkes rahat olsa yenilmek yenmek en önemli konu haline gelmese kimse yok şu çok vurdu şu feedledi demeyecek ama konu bir ego meselesi haline geldiği için insanlar hassas oluyor ve aşırı tepkiler veriyor.
Raporlama sistemini ise kimse savunmasın artık bir ara lole ara vermeden önce ( şu an tamamen bıraktım ne lol ne tft ne valorant oynamıyorum ) eski hesabımda bilerek beslemeyi denedim gelen cezalar çok geç ve yetersiz, çevremde ise oyunda küfür eden birçok kişi gördüm yapay zeka artık her oyun küfür gördüğü için normal mi sayıyor yoksa oyuncu kaybetmemek için bilerek mi gevşek tutuyorlar bilmiyorum normal küfüre kesinlikle ceza yok. Ya herkesi öyle bir çıldırtacaksın ki herkes oyun bitsin de raporlayalım diye bekleyecek ve 9x yiyeceksin ya da öyle bir doğmamışına kadar kahvelerdeki dayılara bile oha dedirtecek kadar( arkadaşım çok sinirlendiği için etmişti daha sonra okuyunca kendisi bile çok ağır etmişim dedi) edeceksin. Yoksa annesine 1-2 kelime dedi diye kimse malesef ceza almaz.

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
En iyi cevaplar
21
Öncelikle yeni şampiyon politikasından çok memnum olduğumu söylemek isterim. Eski şampiyonlardan kat kat daha iyiler benim gözümde. Daha yaratıcı ve daha işlevli şampiyonlar çıkarıyorlar. "Abi oyunu animeye çevirdiler, eğhe." diyorsunuz fakat her şampiyon "bad guy" olmak zorunda değil.

Diğer şeyler için bir şey söyleyemem, yaklaşık yedi aydır falan oynamıyorum.

lolitsalexibald

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle yeni şampiyon politikasından çok memnum olduğumu söylemek isterim. Eski şampiyonlardan kat kat daha iyiler benim gözümde. Daha yaratıcı ve daha işlevli şampiyonlar çıkarıyorlar. "Abi oyunu animeye çevirdiler, eğhe." diyorsunuz fakat her şampiyon "bad guy" olmak zorunda değil.

Diğer şeyler için bir şey söyleyemem, yaklaşık yedi aydır falan oynamıyorum.
Bu güne kadar öle karakterler çıkarıyorlar şimdide R yapıp inanılmaz derece farklı karakter çıkarıyorlar millet tepki göstermekte haklı

bayoreo

the lord of oreos
En iyi cevaplar
11
Valorant soloq tam bir cehennem. Şansınıza iyi takımda gelebiliyor kötü takımda. Rekabetçi oyunların çoğunda böyle bir sorun mevcut maalesef, 5 pre olmadan Valoranta girmeyin. Arkadaşlarıyla konuşurken mikrofonu açan, kotü oynayan teammateinin tüm değerlerine küfür edenler mi dersin Phoenix alıp odin oynayan mı. Ben yaptım bir hata siz yapmayın soloq pişmanlıktır

FFHD

En iyi cevaplar
21
Bu güne kadar öle karakterler çıkarıyorlar şimdide R yapıp inanılmaz derece farklı karakter çıkarıyorlar millet tepki göstermekte haklı
Çünkü League of Legends'taki şampiyonlar Runeterra ile bağlantılı çıkıyor. Eski hikayeye bakarsak bu durum daha farklı. Eski hikayeye göre şampiyonlar birer paralı asker. İnsanlar biriyle bozuştuğunda Sihirdar Vadisi'nde şampiyonlarını seçip savaştırıyorlardı. Aynı bizim şu an League of Legends oynamamız gibi. O zaman da sert ve errrkek figürler olması gerektiği için böyle bir yola gidilmiş. Fakat şu anda Runeterra, evren resetinden sonra, akıl almaz derecede büyük bir yer. Fantastik bir evren artık. Şampiyonlarda buna göre çıkıyor.

FFHD

En iyi cevaplar
21
Ayrıca League of Legends'e rakip saydığınız oyunlar aynı türden bile değil. Hani Dota 2 deseniz anlarım da birine rakip olmanız için aynı yolda ilerlemeniz gerekiyor. Bir de şunu söylemeliyim ki League of Legends görebileceğiniz en aktif teknik ekibe ve yaratıcılık ekibine sahip. Özgün ve kaliteli şampiyonlar çıkarıyorlar. Aynı zamanda Runeterra evreni de en özgün fantastik evrenlerden biri. League of Legends'a sadece bir oyun olarak bakmamak gerekiyor. Arkasında çok büyük bir içerik var.

League of Legends'in geleceğini daha parlak görüyorum şimdiden. Dünya çapında turnuvalar, işbirlikleri ve RIOT Games'in diğer işlerinin LoL'e katkı sağlayacağından eminim.

furkan3000

Obsidyen Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
62
Ayrıca League of Legends'e rakip saydığınız oyunlar aynı türden bile değil. Hani Dota 2 deseniz anlarım da birine rakip olmanız için aynı yolda ilerlemeniz gerekiyor. Bir de şunu söylemeliyim ki League of Legends görebileceğiniz en aktif teknik ekibe ve yaratıcılık ekibine sahip. Özgün ve kaliteli şampiyonlar çıkarıyorlar. Aynı zamanda Runeterra evreni de en özgün fantastik evrenlerden biri. League of Legends'a sadece bir oyun olarak bakmamak gerekiyor. Arkasında çok büyük bir içerik var.

League of Legends'in geleceğini daha parlak görüyorum şimdiden. Dünya çapında turnuvalar, işbirlikleri ve RIOT Games'in diğer işlerinin LoL'e katkı sağlayacağından eminim.
Evren güzel evrene laf yok oyunu bıraktım ama evreni takip ediyorum ve runeterra içeriklerini takip ediyorum. Yine de kitlesinin ve bazı şizofren hareketler sergileyen çalışanlarının büyük bir rehabilitasyona ihtiyacı var.