-Mantık-

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Mantıklı şeyler konuşalım istiyorum.
Ben başlarım!

-*-

Teknik olarak hepimiz, etrafımızdaki her şey, her canlı, her atom, 4 milyar yaşında. Çünkü hepsi Dünya oluştuktan sonra meydana geldi ve nesilde nesilde hava aracılığı ile birbirine geçerek rejenerasyon geçirdiler. Ben 4 milyar yaşındayım desem kimse inanmaz ama...

8 milyar insan birbirinin öz kardeşidir. Sonuçta bir nevi hepimiz Adem ve Havva'nın oğulları/kızlarıyız. Bütün insanlık kocaman bir ensest ilişki. Vay başıma gelenler.

Adem ve Havva'nın varoluşunu şu teori ile ben açıklıyorum;
Maymunlardan evrimleştik fakat doğal sebepler ötürü sadece iki insan kaldı. Şans eseri kız ve erkekti. En son evrim aşamasından bir önceki aşamada popülasyon artışı başlayıp, yeni genetikler ortaya çıktıkça en son evrim pozisyonunu aldık.

-Yeselectro

Swertyy

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Doğal olarak sadece iki insanın kalması gerçekten 'mantıklı' mı sence ? Sen bu konuları bir yerden kopyala yapıştır mı yapıyorsun.
Not: Bu tür konuların daha ciddiye alındığı tartışma forumlarını tercih etmeni öneririm.

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Doğal olarak sadece iki insanın kalması gerçekten 'mantıklı' mı sence ? Sen bu konuları bir yerden kopyala yapıştır mı yapıyorsun.
Not: Bu tür konuların daha ciddiye alındığı tartışma forumlarını tercih etmeni öneririm.
Mantıksız bir şey göremiyorum. Teori bu. Çok biliyorsan sen açıkla o zaman herkes ciddiye alsın.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Peki maymunlar nereden geliyor -,-
Çok önceki zamanlarda (yine yapım değil mi <_<) dünyanın oluştuğu sıralarda dünyanın yüzeyinin önce taş ile, sonra su ile kaplı olduğun biliyoruz. İşte bu sulardan oluşan denizdeki bir balık (daha dün baktım adın unuttum), ki bu balığın ayakları var ve gelişmemiş yüzgeç biçimindeki parmak kemikleri. Şu an için tüm omurgalı canlıların o balıktan geldiğine inanılıyor. Ki bildiğimiz başka bir şey daha var, dünyaya su içinde geliyoruz. Ama solungaçlarımız yok ? Muhaa :D

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Büyük Patlama. ? -_-
Peki bigbang neden oldu ? -,-[DOUBLEPOST=1409346744,1409346551][/DOUBLEPOST]
Çok önceki zamanlarda (yine yapım değil mi <_<) dünyanın oluştuğu sıralarda dünyanın yüzeyinin önce taş ile, sonra su ile kaplı olduğun biliyoruz. İşte bu sulardan oluşan denizdeki bir balık (daha dün baktım adın unuttum), ki bu balığın ayakları var ve gelişmemiş yüzgeç biçimindeki parmak kemikleri. Şu an için tüm omurgalı canlıların o balıktan geldiğine inanılıyor. Ki bildiğimiz başka bir şey daha var, dünyaya su içinde geliyoruz. Ama solungaçlarımız yok ? Muhaa :D
Açıkçası tek bir canlı üzerinden evrimleşip var olmak bana mantıklı gelmiyor.Bahsettiğiniz deniz canlısından sonra dinazorların gelmesi ve ondan çok daha sonra bir canlının evrimleşip bilinç,duyu ve yetiye sahip olması pek mantıklı değil.Açıklamaya kalkıp mantık aradığımızda da pek mantıklı değil.Bu canlıları evrimleşip bilinç kazanmaya iten ne ? Ben bunu merak ediyorum.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Peki bigbang neden oldu ? -,-[DOUBLEPOST=1409346744,1409346551][/DOUBLEPOST]
Açıkçası tek bir canlı üzerinden evrimleşip var olmak bana mantıklı gelmiyor.Bahsettiğiniz deniz canlısından sonra dinazorların gelmesi ve ondan çok daha sonra bir canlının evrimleşip bilinç,duyu ve yetiye sahip olması pek mantıklı değil.Açıklamaya kalkıp mantık aradığımızda da pek mantıklı değil.Bu canlıları evrimleşip bilinç kazanmaya iten ne ? Ben bunu merak ediyorum.

Son düzenleme:

Swertyy

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Mantıksız bir şey göremiyorum. Teori bu. Çok biliyorsan sen açıkla o zaman herkes ciddiye alsın.

Birkaç hafta önce ufak bir araştırma yapmıştım. Aklımda kalanlar ;
Büyük patlamadan sonra oluşan metallerden özellikle demir ve suan unuttuğum bir dizi elementten ilk hücrenin oluştuğu varsalıyor. Daha sonra kolonileşme ile organizma , çok hücreli canlı oluşumu gözlendi. Daha sonra belirli değişimlerle familya , cinsler ortaya çıktı. Mesela bugün insan olarak adlandırdığımız türün geçmişi &homo& benzeri bir şeyden geliyordu.

Tabii bunlara inanıp inanmak size kalmış daha çok bilgi için araştırabilirsiniz veya lise sonda direk konu olarak göreceksiniz zaten.
Not: oradaki soru ciddi bir soruydu. Debate benzeri konular açacaksan sorulara , karşı tezlere açık görüşlü olmalısın.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Birkaç hafta önce ufak bir araştırma yapmıştım. Aklımda kalanlar ;
Büyük patlamadan sonra oluşan metallerden özellikle demir ve suan unuttuğum bir dizi elementten ilk hücrenin oluştuğu varsalıyor. Daha sonra kolonileşme ile organizma , çok hücreli canlı oluşumu gözlendi. Daha sonra belirli değişimlerle familya , cinsler ortaya çıktı. Mesela bugün insan olarak adlandırdığımız türün geçmişi &homo& benzeri bir şeyden geliyordu.

Tabii bunlara inanıp inanmak size kalmış daha çok bilgi için araştırabilirsiniz veya lise sonda direk konu olarak göreceksiniz zaten.
Not: oradaki soru ciddi bir soruydu. Debate benzeri konular açacaksan sorulara , karşı tezlere açık görüşlü olmalısın.
HomoSapien (HomoSepyın diye okunyor xD)mi demek istiyorsun ?
Bunun haricinde Büyük patlamada maddenin bir kısmı kadar da anti madde oluştu, bilim adamları oluşan madde kadar anti madde oluşmasını bekledikleri için biraz kafaları bulanıklaştı xD. Ayrıca biliyor musunuz bilmiyorum ama karanlık madde diye bir şey var. Bu maddeye dokunamazsınız, hissedemzsiniz , göremezsiniz sadece var olduğu bilniyor ve tam olarak ne işe yaradığı da kesinleşmemiş durumda

Swertyy

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
HomoSapien (HomoSepyın diye okunyor xD)mi demek istiyorsun ?
Bunun haricinde Büyük patlamada maddenin bir kısmı kadar da anti madde oluştu, bilim adamları oluşan madde kadar anti madde oluşmasını bekledikleri için biraz kafaları bulanıklaştı xD. Ayrıca biliyor musunuz bilmiyorum ama karanlık madde diye bir şey var. Bu maddeye dokunamazsınız, hissedemzsiniz , göremezsiniz sadece var olduğu bilniyor ve tam olarak ne işe yaradığı da kesinleşmemiş durumda

Bahsettigim şey homo sapiens değildi. O günümüz modern insanına verilen latince isim benim 'homo' olarak bahsettigim 2.5 milyon yıl öncesine dayanan cins.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Bahsettigim şey homo sapiens değildi. O günümüz modern insanına verilen latince isim benim 'homo' olarak bahsettigim 2.5 milyon yıl öncesine dayanan cins.
İnsanların evrimleri homo olarak adlandırılır. Yani insanların bir evriminin adı HomoNaber olma olasılığı bile olabilir. Sonuncu HomoSapien2'dir. Peki HomoSapien2'nin ne demek olduğunu biliyor musun ?

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0

Big Bang de ne oldu ? Evrenin temeli atılmaya başlandı. Başlangıçta çok yoğun bir tanecik büyüyerek yoğunluğunu kaybetti, giderek ısındı ve galaksiler oluştu, Ardından büyüdükçe bu ısıyı kaybetti.
Videoda tam olarak istediğim cevabı bulamadım.Ben size canlıların biyolojik temeli ve bazı madenler sayesinde maddesellik kazanıp hücre oluşumunu ve ondan sonra asıl canlının nasıl oluştuğunu sormadım.Ya da hissedilemeyen ama maddesellik barındıran karanlık maddenin nolduğunu da merak etmedim.Bizim sahip olduğumuz bilince bizimle aynı kola sahip olduğu vaat edilen bir canlı neden sahip değil.İnsan hariç hiçbir canlıda öğrenme yeteneği yoktur.Temel olarak içgüdüsel tepkiler verirler.Aynı papağanın bir kelimeyi tekrar etmesi gibi.Neden sudan çıktıklarında bizim gibi öne sürülen bir evrim geçirmemişler ? Oysaki bizle aynı kola ve omurgaya sahipler.Neden atamız olduğu varsayılan bir maymun konuşamaz ? Oysaki insanlarla beyin yapıları sadece %10 farklı.Beyin yapımız ve omurgamızın bu kadar benzemesinin sebebi oluşum koşullarının ,şeklimizin neredeyse aynı olduğundan.Açıkçasi Adem ve Havva gerçeğinin de bu evrimden ayrı olduğunu düşünüyorum.Geri kalan biyolojik gerçeklerin canı cehenneme :-P