Minas Tirith

bluera

Fiercely unapologetic.
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
972
En iyi cevaplar
13
Beğeniler
2,046
Puanları
2,480
Ruh hali
Minas_Tirith.jpg

Minas Trith
Minas Trith, 3. çağda ve 4. çağda Gondor'un başkentiydi. Geçmişte iken ismi "Minas Anor" du.
Düşmanlar zamanında yeniden şekillenmeye başladığında Minas Anor ismi, Minas Trith "Muhafız Kulesi" olarak yeniden adlandırıldı. Şehir kalesinin önündeki avluda Beyaz Ağaç bulunduğu için ismi Beyaz Şehriydi. Pelennor Çayırları Savaşı, savaş sonrası Aragorn tarafından Theoden'in iyileştirilmesi ve II. Aragorn Elessar'ın taç giymesi gibi kentin önünde, orta çağın önemli olayları gerçekleşmiştir.

Tarihi
Minas Tirith (Minas Anor olarak) SA 3320'de inşa edilmiştir. King Ostoher kenti TA 420'de yeniden inşa etmiştir ve kademeli olarak, daha sonraki yıllarda yıkılmış olan orijinal başkent Osgiliath'ten daha önem ve ün kazanmıştır.
Kral Tarondor nihayet Kral Evini TA 1640'da şehre götürdü ve böylece onu Gondor'un krallığının resmi başkenti haline getirdi. TA 2002 yılında, Beyaz Şehir'in Mordor sınırındaki Minas Ithil "Tower of the Moon" Ringwraiths tarafından ele geçirildi ve ismi Minas Morgul "Büyücülük Kulesi" olarak değiştirildi.
Minas Anor adlı isim daha sonra "Minas Tirith" olarak değiştirdi ve Minas Ithil'in düşüşünden bu yana Gondor'u ve diğer tüm toprakları, Mordor'un karanlığına karşı savunan tek şey oldu.

Pelennor Çayırları Savaşı
Minas Tirith, Sauron'un güçlendirdiği Büyük Karanlık döneminde, Mordor'un orduları tarafından kuşatıldı. Pelennor Çayırları Savaşı, 15 Mart 3019'da şehri çevreleyen alanlarda gerçekleştirildi. Çok büyük bir savaştı. Rohan Kralı Theoden, Angmar Kralı büyücü tarafından bu savaş sırasında yaralandı. Ayrıca Gandalf, Minas Tirith'e tam orduların ihtiyacı olan zamanda geldi ve şehri kurtardı. Savaştan sonra Minas Tirith'in havasında ölüm kokusu vardı aynı zamanda Pelennor Çayırları ceset içinde kalmıştı.


çayırlar.jpg

Pelennor Çayırları'nda olan yüz binlerce asker topluluğu.

4. Çağ
1 Mayıs 3019'da Kral Elessar'ın Taçlandırması, Minas Tirit'in dışındaki ovada gerçekleşmiştir. Taç giyme töreninden sonra şehre artık Gondor Kralı olarak girmiştir. Kral Elessar, taç giyme töreniyle Gondor Kralları listesini yeniledi ve aynı zamanda Arnor Krallığı kralı olarak Minas Tirith'i Birleşmiş Krallık'ın başkenti eyledi.
Minas Tirith, yeni kralı tarafından ve kentin yeni kapısını inşa eden Gimli adlı Gümrük Mağaraları Cücesi tarafından onarıldı. Şehrin düzenini tamamen düzeltildi. Minas Tirith'in kurulduğu zamankinden daha güzel yapıldığı söyleniyordu. Kentin, bu iki tadilat yüzünden Dördüncü Çağ'a sağlam ve güçlü girdiği biliniyor.


Planı
Minas Tirith, şehri ve Pelennor Fields'u çevreleyen büyük bir halka duvar olan Rammas Echor ile çevriliydi. Bu duvar, Minas İthil'in düşmesi ve Minas Morgul olarak yeniden adlandırılmasının ardından inşa edilmiştir. Yüzük Savaşı döneminde Ecthelion II tarafından tamir edilmiştir. Ancak kenti Karanlık Karanlık Lord Sauron'dan korunmak için neredeyse hiç gücü yoktu.
Şehrin kendisi, şehrin kalesinin üzerinde yükselen Mindolluin Dağının altındaki bir tepede yaklaşık 610 metre uzunluğuna kadar uzanmaktadır. Aynı zamanda Mindolluin Dağı, Aragorn'un Beyaz Ağaca ait fidanları bulduğu yerdi.

1BxG8KX.jpg

Minas Trith ve Beyaz Gandalf.
 


Son düzenleme:

byElysion

fara á brott með víkingum, standa upp í stafni
Emekli
Mesajlar
458
En iyi cevaplar
58
Beğeniler
1,596
Puanları
2,460
Ruh hali
Minas Tirith adında bir konu açtığın için daha uzun ve detaylı bir konu olabilirdi. Bunun dışında güzel konu olmuş, eline sağlık.
 

bluera

Fiercely unapologetic.
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
972
En iyi cevaplar
13
Beğeniler
2,046
Puanları
2,480
Ruh hali
Minas Tirith adında bir konu açtığın için daha uzun ve detaylı bir konu olabilirdi. Bunun dışında güzel konu olmuş, eline sağlık.
Haklısınız. Forum halkına doğru bir kaynak bulabilmek için araştırıyordum doğrusu. Merak etmeyin yavaş yavaş unuttuğum bilgilendirmeleri ekleyeceğim.
 

delete_clem

Demir Madencisi
Mesajlar
257
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
105
Puanları
640
Ruh hali
Tam olarak hangi film/kitap da olduğunu bilmesemde konuyu sevdim. :)
 

Cranky

Hayattaki en hakiki mürşit ilimdir.
Site Yöneticisi
Site Danışmanı
Mesajlar
941
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,282
Puanları
3,520
Güzel bir konu olmuş fakat biraz daha fazla içerik versen daha güzel olabilirdi ama yinede güzel konu olmuş, başarılar dilerim. :)
 

Üst