AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
Mesajlar
3,619
En iyi cevaplar
98
Beğeniler
5,539
Puanları
9,180
Ruh hali





Minecraft 1.14 Yenilikleri & Minecon 2018'de Duyurulanlar

Minecraft köylerinin havası biraz değişecek gibi görünüyor. Peki sizce köyler daha heyecanlı yerler haline gelebilir mi? Gelmesi için ne gibi güncellemeler yapılacak olabilir? Zamanı gelince tüm bu soruların cevabına Minecraft 1.14 sürümünde gördüklerimiz sayesinde cevap verebileceğiz fakat siz de bizim gibi Minecon 2018'i izlediyseniz bu cevaplara daha erken ulaşabilirsiniz. Yeni bir güncelleme! Eğer izniniz varsa, şirin kediler ve tonton pandalar gibi bazı Minecraft yeniliklerinden bahsetmek istiyoruz.



Minecon 2018
Bildiğiniz üzere MINECON Earth henüz sona erdi, bu muhteşem şovun bitmiş olmasına üzülmeyin çünkü asıl eğlence bu süreç itibarıyla başlayacak. Minecraft, 2018 yılının son 3 ayında büyük yeniliklerle buluşacak; eğer yeniliklerden haberiniz varsa sabırsızlanmamanız pek de mümkün değil.


Minecraft 1.14: Köy & Yağma Güncellemesi
Jens Bergensten (namıdiğer jeb_) ve Agnes Larsson Minecon 2018 kapsamında soru cevap havasında geçen bir oturumda bulundular ve kendilerinden çok hoş bazı bilgiler almamıza izin verdiler. Yeni köylüleri oyuna getirecek olan bir sonraki Minecraft güncellemesinden bahsettikleri gibi, enerjileriyle de bizleri büyük oranda motive ettiler ve ekrana bağladılar. Bu güncelleme ile gelecek olan yeni köylüler dost canlısı olacakları gibi, görünüş itibarıyla da rengarenk olacaklar! Farklı biyomlarda farklı köylülere rastlayabilecek ve ormanlardan geçerken onlarla göz göze gelebileceksiniz; sözlerimizi fazla uzatmadan, sizleri yeni köylülerle tanıştırmak istiyoruz.

minecraft-yeni-köylüler.jpg


Üst kısımda sırasıyla kütüphaneci, kasap, rahip, haritacı, derici ustası ve yay ustası bulunuyor.
Alt kısımda sırasıyla çoban, çiftçi, balıkçı, zırhçı, el aleti yapımcısı ve kılıç ustası bulunuyor.


Yeni köylüler sadece bu gördüğünüz dost canlısı karakterlerden ibaret değil, dolayısıyla bu güncellemenin -deyim yerindeyse- toz pembe olmasını beklemeyin! Nefretle dolup taşan Yağmacıları ve Canavarları gördüğünüz zaman onlardan kaçacak mısınız yoksa kalıp mücadele mi edeceksiniz? "Duruma göre değişir, peki ki bu Yağmacılar?" diyorsanız, biraz da onlardan bahsedelim. Yağmacıların en önemli özelliği arbalet kullanıyor olmaları! Arbalet gücü yüksek olduğu kadar yapımı da zor bir silah aslında; neyse ki Minecraft oyuncuları da arbalet kullanabilecek, dolayısıyla şartlar eşitlenmiş olacak. Köyleri ve köylüleri, yağmacılardan koruma görevi size düşüyor!

Köylerin nasıl göründüklerine ve nerede yaşadıklarına bağlı olarak çeşitli özelliklerle karşılaşacaksınız. Bunlardan birisi de, biyomlara özel yapısal bloklar ve dekorasyon eşyaları olacak; bunlarla neler yapılabileceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.


Minecraft 1.14 Pandalar ve Kediler
Onlar tam bir şirinlik abidesi bence; Minecraft pandaları bir süre sonra karşımızda olacak! Bu arada pandalar hakkında ufak bir bilgi vermiş olalım; çerez niyetine bambu yiyorlar ve sırt üstü uzanabiliyorlar! Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde bu sevimli pandalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağımızı düşünüyoruz fakat onlarla tamamen yan yana oynamamız için henüz erken; Minecraft 1.14 güncellemesi gelecek yılın başlarında yayınlanacak.

minecraf-türk-panda.JPEG



Minecraft Zindanlar
Evet, muhtemelen siz de benim düşündüğümü düşünüyorsunuz. Bizleri yeni bir oyun bekliyor; videosunu izledikten sonra fena mı oldunuz? Galiba heyecandan bayılıyorsunuz?


Zindanları tek başınıza mı geçeceksiniz yoksa arkadaşlarınızla takım kurmayı seçerek hem heyecanı katlayıp hem de sırtınızı sağlama mı alacaksınız? Takım dediysek de ordu demedik, bu macerada en fazla dört oyuncu olabilir; köylüleri kurtarmak ve Yağmacıları alt etmek için destansı bir arayış içinde, aksiyon dolu bir ortamda çılgınca mücadele edebilirsiniz!


Kazanan Biyom: Tayga
Bildiğiniz üzere Minecon 2018'in bir parçası olarak, Minecraft 1.14 için seçilecek olan Tayga, Çöl ve Bozkır biyomları için bir oylama yapıldı. Minecon canlı yayını sırasında en çok oy alan biyom, Tayga oldu! Yeni özellikler ile güncellenecek ve yeni bir canavara ev sahipliği yapacak olan bu biyom, Minecraft topluluğundaki oyuncularının oyun hakkında verdiği kararların somut bir göstergesi oldu. Bu arada çöl ve bozkır biyomları da yabana atılmayacak, zamanı gelince onlar da güncellenecek. Oy veren tüm oyunculara sevgiler!


İlham Adası Karşımızda
Tüm Minecraft oyuncuları için ücretsiz olacak yeni bir Marketplace içeriğini sunmaktan gurur duyuyoruz. Yaratıcı meydan okumalarla dolu bir parkı dünyası olan İlham Adası'nı ziyaret edin! İsterseniz bir Minecraft mimarı olun, isterseniz sadece biraz göz gezdirmek için gelmiş olun, inanın hiç fark etmez; İlham Adası, kendinize ait çılgın dünyalar oluşturmanız yolunda size yol gösterebilir... İlham Adası ücretsiz bir içerik olacak ve bu yılın ilerleyen zamanlarında Minecraft Pazarı'nda (Marketplace) yayınlanacak.

minecraft-türkiye-ada.jpeg



Daha fazlası için takipte kalın! Tüm kalbi duygularla selamlar; Minecraft Türkiye'nin tüm üyelerine iyi oyunlar...
@Pluginsel @ByNovem @GunWiggle @byBluera @Blueyescat


Yorumlanmamış ve gerçek içerik için görsellerin kaynağı olan minecraft.net adresini ziyaret etmeyi unutmayın.
 


Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
Mesajlar
1,120
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,460
Puanları
3,180
Ruh hali
I enjoyed it.
 

Zaurdemirov

Altın Madencisi
Mesajlar
375
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
143
Puanları
830
Henüz Beklediğim Özellikler Gelmemiş, Ama Kim Bİlir .
 

NightHawk99

Zombi Katili
Mesajlar
230
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
132
Puanları
350
Bu özellikleri zaten modlar ile gördük, daha hızlı ve orantılı güncelleme getirmeliler. diğer oyunlara kaptırdılar çoğu iyi oyuncuyu.
 

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
Mesajlar
885
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
1,584
Puanları
2,770
Ruh hali
1.14 çıksa ne olacak? Biz daha 1.8 sunucularda sürünüyoruz. 5 yıla kadar anca 1.14'e geçeriz. Şaşırmayın yani.
 

AlfaTayfa

Zombi Katili
Mesajlar
197
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
81
Puanları
240
Güzel gibi gözüküyor umarım sadece köylülerin skinlerini değiştirmekle kalmaz onları şu anki hallerinden çok daha akıllı yaparlar. Ve tabii ki yeni tür köylülerde eklemeliler.
 

gunwiggle

Demir Madencisi
Mesajlar
255
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
235
Puanları
640
Ruh hali
1.14 çıksa ne olacak? Biz daha 1.8 sunucularda sürünüyoruz. 5 yıla kadar anca 1.14'e geçeriz. Şaşırmayın yani.
Katılıyorum, anlam veremediğim bir şekilde oyuncular alışkan olduğu sürümleri bırakmamakta kararlı. Ben de öyleyim fakat bunun bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum. 1.14'e açılacak olan malum popüler sunucular gibi sunucular gelmezse oyuncuların büyük çoğunluğunun kullanacağını sanmıyorum. 1.13 ve 1.12'de olduğu gibi.
 

cagr30

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
35
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
11
Puanları
80
1.14 çıksa ne olacak? Biz daha 1.8 sunucularda sürünüyoruz. 5 yıla kadar anca 1.14'e geçeriz. Şaşırmayın yani.
Halen aktif 1.7 sunucular var. Hatta ve hatta sunucum 1.7 sürümünü desteklemiyor diye geçenlerde biri tarafından azarlanmıştım .D . 1.6.4 sunuclar bile var :)
 

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
Mesajlar
3,619
En iyi cevaplar
98
Beğeniler
5,539
Puanları
9,180
Ruh hali
Konu günceldir arkadaşlar.
 

Üst