Minecraft Nedir, Türkiye'de Ne Hale Gelmiştir? (Türkiye'de Minecraft - Bölüm 1)

System32

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Minecraft, hammadde toplayarak yeni şeyler ürettiğiniz, çeşit çeşit blokları dizerek istediğinizi yapabildiğiniz, yeni dünyalara kapılar aracılığıyla gidebildiğiniz, bütün bunları yaparken baş belası canavarlarla uğraşmanızı gerektiren bir Sandbox oyunudur.
Minecraft, Multiplayer sunucularında 1.3, hadi taş çatlasa 1.4 sürümlerine kadar orijinal haliyle ve bazen abartılmadan MiniGames ve FactionWars ile kalabilmiştir. Peki ya sonra ne oldu?
Lapis Lazuli, Redstone'u saymazsak içinden daha fazla maden çıktığı için kurban seçildi. Bu Lapisler, sunucularda insanların birkaç dakika içerisinde en güçlü eşyaları yapmalarına olanak sağlayacaktı. İnsanlar, sunucularda "özenle" hazırlanmış dev lapis havuzlarında kazı yapmaya saatlerini harcadılar. Ve inanılmaz eğlendiler (!)
Sunucularda "modern spawn" kavramı çıktı. Modern spawn, içinde hazır Enchantment table vs. bulunduran ve oyuncuları uğraşmaktan kurtaran spawn türüydü. Zamanla Türk sunucularında bu spawn türünden bolca görmeye başladınız. "Modern spawn"ı olmayan sunucular da oyuncuların baskısı ile modern spawna sahip oldular.

Sunucu sahiplerinin internette en çok araştırdığı sorgular şunlar oldu:
- server spawn download
- bukkit plugin paketi
- sunucuda vip nasıl satarım
- server tanıtım (Sunucularını tanıtmak için)
Sunucu sahipleri, Multiverse Portals gibi pluginleri kullanmak yerine komut bloklarına /tp komutlarını yazıp üzerlerine basınç plakası koyarak sunucularına ultra havalı portallar yaptılar.
Sunucu isimleri kesinlikle orijinallikten uzaklaştı. Artık Türk Minecraft sunucularında sonunda Craft kelimesi olmayan bir sunucu bulmanız neredeyse İMKANSIZ.

Sunucu sahipleri WorldEdit ile küçük bir kutu hazırlayıp insanları oraya çektiler ve stacklerce elmas bloğu attılar. Buna da "event" dediler.
Minecraft'ta yaş kitlesini belirleyen "bebe"den bağımsız olanyeni bir "bebe" lakabı çıktı. Bu lakap, sunucularda "Alım var mı?","EVENT İSTİYOOK","LAPİS EKLEYİN YOKSA GİRMEM Bİ DAHA","spawnı modernleştirin!" gibi feryat figan bağıran oyuncu kitlesine ve sunucusuna lapis, modern spawn ekleyen sunucu sahiplerine takılmaya başlandı.
Millet sunucularda saatlerini lapis kazmaya harcadılar ve PVP hırsıyla kendilerini kaybettiler. Artık böyle sunucularda chat bölümünde PVP için küfür eden, söven kişileri görmeniz işten bile değil.
Sunucu sahiplerinin de (afedersiniz) bir yerleri kalktı ve önlerine geleni lava tp'lemeye, banlamaya, kick atmaya ve susturmaya başladılar.
Ve sonuçta yine yabancı sunucular övüldü, Türk Minecraft oyuncuları ve sunucu açmayı düşünenler azıcık olsun bütün bu faktörlerin eğlenceyi kısıtladığını anlamamakta diretti ve Cracklilere sövüldü (Tüm bu bebelerin Crackliler olduğu düşünülüyordu.), Crackliler de her seferinde aynı bahaneyi (biz fakiriz) ortaya attılar.

Not: Bu yazımı sadece Minecraft üzerine değil, Online oynanan tüm video oyunları üzerine kuracaktım. Ancak Minecraft'taki durum diğer oyunlardan daha vahim.

Seri Navigasyonu:
Bölüm 2: Hileleri Yabancılar Yapar, Türkler Kullanır
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Son düzenleme:

SpanklyTR

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Youtubede 10bin abone üstü olup videolarını izleyip youtuberdan büyük olsa bile abi diye yalaka yapan ülkede yaşıyoruz [Herkeze demiyorum]

System32

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar, bu konuları bir seri haline getirmeyi düşünüyorum. Çünkü bu konuda söyleyecek birkaç şeyim daha var.

Edit: Başlığı düzenledim, ikinci yazı yolda arkadaşlar.

İkinci edit: 2 Bölüm konunun en altındaki seri navigasyonuna eklendi.

Son düzenleme:

servercini

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar, bu konuları bir seri haline getirmeyi düşünüyorum. Çünkü bu konuda söyleyecek birkaç şeyim daha var.[DOUBLEPOST=1407485746,1407485313][/DOUBLEPOST]Başlığı düzenledim, ikinci yazı yolda arkadaşlar.

Arkandayım Kardeşim Çok Güzel Yazmışsın Helal Olsun :VV:

Forum İçinde Böyle Bir Yazı Yazsan Süper Olur Valaha :lol:

eno4644

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çok haklısın ama Minecraft Pocket Edition serverleri hala saflığıyla duruyor :)

son_savasci

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Umarım biz bu ''lapis'' kavramını kıracağız. ^^
Diyorsunuz hoş diyorsunuz.
AxiTR den full survival açtım. Reklam yaptım gelen olmadı. Serverin 3 haftası boşu boşuna geçti. Sizde sözde Anti lapiscisiniz. Ama icraata gelince hiçbir şey yok.
Full Survival sonu craftla bitmeyen sunucu istiyoruz; diye bağıran halka sesleniyorum.
Ben açtımda noldu?
21 gün boyunca servere benden başka kimse gelmedi. 1 Allahın kulu bile. Bende sıfırladım pluginn ekledim. Şimdi günde net 10 11 oyuncum var.
Demekki sorun sunucu sahiplerinde değil, Sizdeymiş. Bende lapise karşıyım. Ama /Spawn'ı olmayan servere bile gelmiyor günümüz insanları.

Hadi Haksızsam Haksızsın diyin.
Haa tamam serverimde hala lapis yok Ama Lapisin dışında daha değerli şeyler var.
Arkadaşlık, Dostluk, Takım, Ekip ve birlik. Ben eğer FULL SURVİVAL açacağım zaman kimsenin gelmeyeceğini bilseydim, Ben o sunucu için cebimdeki paraya bile dokunmazdım.
Sorun bizde değil. Sizde.
Full survival istiyorsunuz, ama HUB serverden kalkıp full survival adam akıllı bir servere gelmeye tenezzür bile etmiyorsunuz.

BlackiePie

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Diyorsunuz hoş diyorsunuz.
AxiTR den full survival açtım. Reklam yaptım gelen olmadı. Serverin 3 haftası boşu boşuna geçti. Sizde sözde Anti lapiscisiniz. Ama icraata gelince hiçbir şey yok.
Full Survival sonu craftla bitmeyen sunucu istiyoruz; diye bağıran halka sesleniyorum.
Ben açtımda noldu?
21 gün boyunca servere benden başka kimse gelmedi. 1 Allahın kulu bile. Bende sıfırladım pluginn ekledim. Şimdi günde net 10 11 oyuncum var.
Demekki sorun sunucu sahiplerinde değil, Sizdeymiş. Bende lapise karşıyım. Ama /Spawn'ı olmayan servere bile gelmiyor günümüz insanları.

Hadi Haksızsam Haksızsın diyin.
Haa tamam serverimde hala lapis yok Ama Lapisin dışında daha değerli şeyler var.
Arkadaşlık, Dostluk, Takım, Ekip ve birlik. Ben eğer FULL SURVİVAL açacağım zaman kimsenin gelmeyeceğini bilseydim, Ben o sunucu için cebimdeki paraya bile dokunmazdım.
Sorun bizde değil. Sizde.
Full survival istiyorsunuz, ama HUB serverden kalkıp full survival adam akıllı bir servere gelmeye tenezzür bile etmiyorsunuz.

Haksızsın çünkü sunucuyu AxiTr'den almışsın ^^

son_savasci

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Haksızsın çünkü sunucuyu AxiTr'den almışsın ^^

BURAYI TERK ET
Arkadaşım tamamen haklısın ama lapis konusunda oyunculara hiçbir şey anlatamazsın. Belki bilirsin, şu anda sahip olduğum sunucuda lapis var. Neden? Eski ShadowTR'yi biliyor musun? Hardcore özgün süper bir Faction olmuştu. Maksimum kaç online gördük? 12... Oyunculara lapisi ve 'modernspawn' ı öğreten axitrdir. Sırf onlar yüzünden bu hale düştük. Lapisi oyuncuların kafasından silemezsek bu böyle sürüp gidecek... Lapis'i sevmemelerini sağlamak için de lapisin fiyatını aşırı düşürdüm. Bakalım işe yarayacak mı?

****************.com

Kardeşim. Ben AxiTRyi ilk defa duydum ve deneyeyim dedim. Server Almadım. VDS Aldım. Uzak masaüstünden bağlanıp kendi server paketimi kurdum.
Zaten başka bir şey de eklemedim. Zaten Türkiyede yaşayanlarda Survival ruhu olsaydı dişimi kıracaktım. Ama gel gör ki Dişimi kırmaya değecek bir oyuncuya bile rastlamadım.

LanetokulTR

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
baylar su mantığı kavramadınz herhalde anti-lapis ciler. lapis varsa o server faction dur yoksa survival dir anlayın sunu sağır sultan bile anladı

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
baylar su mantığı kavramadınz herhalde anti-lapis ciler. lapis varsa o server faction dur yoksa survival dir anlayın sunu sağır sultan bile anladı
Lapissiz factionda bilmiyorsanız yani diyecek bir şey bulamıyorum. Siz gidin yabancı factionlara bkın sonra gelip lapisliyse fact lapissizse surv diyin