Minecraft Story Mode

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bluera

Fiercely unapologetic.
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
972
En iyi cevaplar
13
Beğeniler
2,046
Puanları
2,480
Ruh hali

resim.jpg

Minecraft: Story Mode
Merhaba Gamer ailesi, bu konumuzda hep beraber Minecraft Story Mode'ye bir bakış atacağız.
Minecraft: Story Mode, Ekim 2015 yılında birden fazla platformda, 16 Aralık 2015 tarihinde ise Windows 10 ve Wii U sürümü yayınlanan, Minecraft esaslı grafik-macera ve hikaye oyunudur. Oyun, Telltale Games ve Mojang iş birliği içerisine yapılmıştır. Oyun için müzikler, Kaliforniya'da bulunan Anadel adlı bir müzik grubu tarafından bestelenmiştir. Diğer Telltale oyunlarında olduğu gibi, Minecraft: Story Mode, oyuncuların seçimlerine göre ilerliyor.

Oynanış
Minecraft: Story Mode, Telltale'nin önceki oyunları gibi, sinematik odaklı, tıklamaya odaklı bir macera oyunudur. Oyuncunun hikayeyi çözmesi için, oyun alanında bulunması gereken bir öge veya iletişim gibi hikaye geliştirici özellikler mevcuttur. Oyunda yapılan seçimler, gelecek bölümlerde de etkisi olmaktadır. Oyunda ani tepkiler tuşlar ile belirlenmektedir. Aynı zamanda oyunda, gerçek temanın eşyaları da bulunmaktadır. Minecraft deneyimini daha iyi yaşatabilmek için, karakterler ana temaya bürünmektedir.

Hikaye Planı
Dikkat: Bu bölüm spoiler içermektedir! Eğer bu hikaye planlarını okursanız, oyundan zevk almamanız kaçınılmazdır.
Gamer'nin yorumuyla birlikte, aşağıda oyun hikayesini bulabilirsiniz. Bazı bölümlerin eklenmesi uzun zaman alabilir. Aşağıda hikayede kullanılan bazı bilgiler verilmiştir;
  • "Nereye gidiyorsun Jesse?" - Diyalog, alıntı.
  • * = Oyuncu seçimini içeren plan, hikaye sürekliliği veya yapılan seçimlerin etki ettiği bölüm.

Minecraft: Story Mode - Sezon 1
Bölüm 1: The Order of The Stone *
order.jpg

Bölüm 1: The Order of The Stone - Gamer
Hikaye, taş devri hakkında konuşan bir anlatıcıyla başlar; "Savaşçı Gabriel, Redstone Mühendisi Ellegaard, Rouge Magnus ve Mimar Soren. The Order of The Stone adı verilen grup, ejderhayı yenmeyi başardı ve efsane bir ekip oldu..." daha sonrasında ana karakterimizin hikayesi başlar. Jesse, Olivia ve Axel ve Jesse'nin evcil hayvanı Reuben, Endercon Yapı Kapışmaları için hazırlanmaktadır. Daha sonrasında aralarında, *hangi canavarın yapılması gerektiğine karar verirler. Jesse ve arkadaşları, canavar yapımına karar verdikten sonra, malzeme toplarlar. Daha sonrasında yarışmaya katılmak için *bir takım adına karar verirler. Rakip bir ekip olan The Ocelots, Jesse'nin ekibini "The Order of The Losers (Kaybedenler Devri)" şeklinde bir lakap takar ve kazanacaklarını söyler. Bunun karşısında Jesse'nin ekibi, jürinin ve diğer ekiplerin dikkatini çekerek yarışmayı tamamlar. The Ocelots üyesi olan Aiden, kasıtlı olarak Reuben'in kostümüne zarar vererek onun ormana doğru kaçmasını sağlıyor. *Jesse daha sonrasında, arkadaşlarının yanında kalıp yapıyı korumaya veya Reuben'in peşinden gitmeye karar verir.

Ormanda Jesse, Reuben'i otların arkasına saklanmış bir biçimde bulur. Daha sonrasında ise bir grup iskelet, zombi ve örümcek tarafından saldırıya uğrar. Jesse, başa çıkamayacağını anlayınca *Reuben'in yarışma yerine geri dönmesine veya dönmemesine karar verir. Jesse'nin yardım çağrılarını duyan Petra, Jesse'nin etrafını saran canavarları öldürmesinde yardımcı olur. Canavarları bir süre temizledikten sonra beraber, bir mağaraya çekilirler. Petra, mağarada Jesse'ye Wither kafa tasını gösterir ve Endercon'daki bir adama elmas karşılığında satacağını söyler. Jesse ilk başlarda bu durumu her ne kadar şüpheli bulsa da, ona yardım etmeyi kabul eder. Mağaradan, bir köprü üzerinden çıkarlar. Köprünün girişini ve diğer çıkışını canavarlar basar. Hiçbir çıkış yolu yoktur, *ya savaşırlar, ya da köprüden aşağı suya atlarlar. Daha sonrasında Endercon'a geri dönerler.

*Jesse, Endercon'a geri döndüğü zaman, arkadaşlarını yarışmayı kazandıklarından dolayı tebrik eder - kaybettiklerinden dolayı tezahürat eder. Daha sonrasında Petra, satışı yapmak için "Karanlık Sokak" denilen bir yere gidilmesi gerektiğini söyler. Sokakta, wither kafasını almak isteyen Ivor ile buluşurlar. En sonunda Petra lapis lazuli ile dolandırılır ve Jesse ile Ivor'u durdurmaya çalışırlar. En son Ivor, bir salona doğru girer. Fakat girişte duran kişi, biletsiz giriş yapılamayacağını söyler. Ancak daha sonrasında Jesse, girişteki kişinin tavuktan korktuğunu öğrenir. Bir tavuk çiftliğini açıp, onun üzerine doğru atmak isterler. Yüksek olduğu için, bir slime bloğu yapıp, Jesse çiftliğin açılmasına sebep olur ve bundan dolayı kapıdaki kişi oradan ayrılır. Daha sonrasında Jesse'nin grubu salona doğru giriş yapar.

Salona giriş yapan grup, açık bir kapı bulur ve bunun içinde Ivor'un gizli odasının olduğunu fark ederler. Jesse, bir kafasının eksik olduğu bir Wither silüeti bulur. Daha sonrasında duvarda bir desen yatılmasını sağlayan kolu çeker. Lukas, Ivor'un sözleşmeyi imha ettiğini ve bir Wither yapımında olduğunu söyler. Bunun karşısında grup, onu durdurulması gerektiğini söyler. Ivor, Jesse'nin grubunu yakaladıktan sonra demir bir golem üreterek, Jesse ve grubunun odadan dışarı çıkmasını sağladı. Gabriel salonda, konuşma yaparken Ivor sonrasında Wither'in ortaya çıkmasını sağlayan kolu kendine doğru çeker. Wither'in vücuduna bağlı olan komut bloğu kullanılır ve Wither Storm'u yaratır. Jesse'nin grubu Gabriel ve Ivor, Nether portalının bulunduğu Gabriel'in sığınağına çekilirler. Jesse portalı aktifleştirir. Bazı arkadaşları portaldan geçer fakat Jesse, Gabriel ve Petrus, Wither Storm'u durdurmak için geçmezler. Jesse onları kurtarmaya çalışırken, Lukas ile beraber Wither Storm'un bir vuruşu ile portala uçarlar.

Nether'de Wither Storm, portalı yok eder ve Jesse'nin arkadaş grubu(Petra hariç) Ivor ile yüzleşir. Ivor, Jesse'ye bir raylı yolun tek çıkış olduğunu söyler. Bazı ateş toplarından ve tehlikelerden kaçan Jesse ve ekibi, dünyada uçuruma açılan bir portala doğru giderler. Gece olduğunu gördükten sonra hayatta kalmak için, *bir ağaç ev veya bir kulübe yapmaya karar verirler. Sabahki yolculuk için dinlenirler. Sabah Jesse'nin arkadaşları Gabriel'in bahsettiği tapınağı bulur. Burada Ivor'un aslında bu grubun bir üyesi olduğu ortaya çıkar. Ardından grubun geri kalanının nerede olduğunu anlamak için bir muska kullanırlar. *Jesse daha sonrasında Magnus'u Axel ile bulmayı veya Ellegaard'ı Olivia ile bulmayı seçer.

Bölüm 2: Assembly Required *
assembly.jpg

Bölüm 2: Assembly Required - Gamer
*Eğer Jesse Magnus'u bulmaya karar verirse, Jesse, Axel ve Reuben, Nether'e geri dönüp tekrardan ray sistemini kullanırlar. Jesse, Axel'e Wither Storm felaketini durdurmak için The Order of The Stone grubunun toplanılması gerektiğini söylüyor. Magnus'a giden yolda bir Ghast'ın saldırısı ile karşı karşıya olurlar. Ghastı yendikten sonra grup Boom Kasabasına doğru götüren bir portala ulaşır.


*Eğer Jesse Ellegard'ı bulmaya karar verirse, Jesse ve grubu Nether'e dönerek "Mühendislik Başkenti" olarak adlandırılan "Redstonia" adlı yere doğru yönlendiren bir portala ulaşırlar. Jesse bir repeater craft ederse veya *Disco Mickey'in mekanizmasından bir tane çalarsa, Ellegaard'ın "Konsantrasyon Kubbesi" denilen yere yönlendiren merdiven kontrollerini tekrardan etkinleştirir. İçinde "6451" kere bir komut bloğu yaratmaya çalışan Ellegaard ile tanışırlar. Jesse ve Olivia'yı görünce şaşırıyor çünkü onları Calvin'in gönderdiğini sanıyor. Jesse daha sonrasında müdahale ederek ve emri hatırlayarak Gabriel'in buraya gönderdiğini söyler. Jesse ve arkadaşları bir komut bloğu oluşturmayı kabul ederler. Ancak Wither Storm, Redstonia'ya varıyor ve daha sonrasında yok ediyor. Jesse'nin grubunu ve Ellegaard'ı Nether üzerinden geri çekmeye zorluyor.

Tapınağa geri dönünce *Gabriel veya Petra onları selamlıyor. Aynı zamanda Jesse'nin arkadaşları Soren'i bulmaya çalışıyor. Ivor'u haritada, herkesi şok edecek bir yerdedir. Soren'in saklandığı yere gelmeden onu durdurmayı kabul ederler. *Jesse gece veya sabah Ivor'u bulup bulmamaya karar verir. Daha sonrasında Soren'in tapınağına gitmeye başlarlar. Tapınakta, Ellegaard ve Magnus, Wither Storm'u kimin durdurmasını konuşurken bir karmaşıklık yaşanıyor ve herkes kendi yoluna gidiyor. *Jesse daha sonrasında kim ile gideceğine karar verir. Gabriel ya da Petra'nın Wither Storm'dan "Wither Sickness" adı verilen hastalığı aldığı ortaya çıkıyor. Arkalarında bir patlama yaşandı ve Jesse'nin Ivor'u bulduğu kütüphaneye bir yol açıldı. Gabriel ya da petra, Jesse'ye yardım etmek için ortaya çıktı fakat Ivor bir patlayıcı yavaşlık iksiri ile herkesi yavaşlattı. Böylece Ivor, Ellegaard ve Magnus'u öldürebilir ve Minecraft dünyasını yıkabilir.

Bölüm 3: The Last Place You Look ❌
tlplace.jpg

Bölüm 3: The Last Place You Look - Gamer
YAKINDA!

Bölüm 4: A Block and a Hard Place ❌
abaahp.jpg

Bölüm 4: A Block and a Hard Place - Gamer
YAKINDA!

Bölüm 5: Order Up! ❌
order.jpg

Bölüm 5: Order Up! - Gamer
YAKINDA!

Bölüm 6: A Portal to Mystery ❌
myster.jpg

Bölüm 6: A Portal to Mystery - Gamer
YAKINDA!

Bölüm 7: Access Denied ❌
acess.jpg

Bölüm 7: Access Denied - Gamer
YAKINDA!

Bölüm 8: A Journey's End? ❌
end.jpg

Bölüm 8: A Journey's End? - Gamer
YAKINDA!

Karakterler
Dikkat: Bu bölüm spoiler içermektedir! Eğer bu karakter planlarını okursanız, oyundan zevk almamanız kaçınılmazdır.
  • Yeşil - hikaye boyunca yaşayan karakterler için kullanılır.
  • Kırmızı - ölen karakterler için kullanılır.
  • Mavi - daha önce yaşayan ama şimdi yaşadığı belli olmayan karakterler için kullanılır.
  • Pembe - kaderini oyuncunun belirlediği karakterler için kullanılır.
Minecraft: Story Mode - Karakter Listesi - Gamer
char.jpg

Jesse'nin Grubu

Jesse
Olivia
Axel

Reuben
Petra
Lukas
Ivor
Radar

The Order of The Stone

Soren
Gabriel
Ellegaard
Magnus

Bosslar
Wither Storm
Ender Dragon
Giant Ghast
Icy Golem
Giant Magma Golem

The Blaze Rods
Aiden
Gill
Maya

Endercon

Otis
Ivy
Reuben(İnsan)
Sigge
Announcer
DJ
Lydia
Owen
Fanboy
Henchman

Redstonia
Calvin
Mabel
Old Farmer Man
Disco Mickey
Schoolboy
Sandy
Farmer Gloria

Boom Town
Nohr
TNT Dustin
Death Bowl Announcer

BeaconTown

Harper
Stampy Cat
Stacy Plays
Nell

Fangirl
Bob

Wink
Lawerence

Gökyüzü Şehri (Sky City)
Isa
Benedict
Milo
Phillipe

Reginald
The Mansion
TheDiamondMinecart
LD ShadowLady

Captin Sparklez
TorqueDawg

Cassie Rose
Winslow
Crown Mesa

PAMA
Harry
The Old Builders
Hadrian
Mevia
Otto

The Games
Slab
Facemeat
Clutch
Capital T
Emily
Herzog
Sebastian

Şampiyon Şehir (Champion City)

Lluna
Stella
Rodrigo

Jack'in Grubu
Jack
Nurm

Vos
Sammy

Adminler (The Admins)
Romeo
Xara

Fred
The Sunshine Institule

The Warden
Large Henry
Anthony
Brick
Geoff
Oxblood
Rob
Big Hank
Terry
Carmine

The Underdeath

Giant Enderman
Binta
PorkChop
Kent
Wafless
Willy

Soup
Val

Blocco

Hilda
Cam
Wanda

Kaynakça
minecraft.gamepedia.com/Minecraft_Wiki
minecraftstorymode.wikia.com

Teşekkürler
Konumuzu okuduğunuz için teşekkür ederiz. Konunun her hafta güncellenebileceğini ve yeni hikayeler eklenebileceğini unutmayın. Lütfen konuyu takibe alınız! Başka bir Minecraft Türkiye konusunda daha görüşmek üzere, hoşça kalın!
 


Son düzenleme:

Minedragon

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
38
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
30
Puanları
360
Bazı yerlerde cümle hataları olmuş onları düzeltirsen daha faydalı olur.
 

98SarıBücür98

Kömür Madencisi
Mesajlar
110
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
303
Puanları
280
Ruh hali
ben ilk çıktığında ilk 1-2 episode'unu oynamıştım. güzel oyundu ama tüm episodelarını oynayamadığım için yavan gelmişti
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst