Minecraftın Eski Tadı

Crosevice

Demir Madencisi
Mesajlar
277
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
134
Puanları
440
Her oyun gibi buda yavaş yavaş zevkini kaybediyor. 1.5.2 sürümü ile oynamaya başladım bende bu oyunu, fakat gün geçtikçe çıkan 1.6 ve 1.7 sürümleri bana 1.5.2'in zevkini asla vermedi (1.6 ve 1.7 az da olsa bence oynana bilirdi), hele hele 1.8 çıktı ve oyun benim için tam anlamıyla bitmeye başladı. Sebebini bende bilmiyorum fakat 1.8 sürümüne bir türlü ısınamadım. Çevrim içi tüm sunucular 1.5.2 den ellerini çekmeye başlayınca mecburen 1.6 ve 1.7 de oynaya oynaya 1.7 sürümüne alıştım ve bence bunun sebebi 1.5.2 ile 1.7/1.6 arasında pek uçurum denecek kadar fark olmamasıdır sanırım. Fakat 1.8 ve üstü sürümler 1.7 ye göre 1.5.2 sürümü ile arasına uçurum koymaya başlayınca 1.8 ve üstü aşırı derece zevksiz gelmeye başladı benim için. Bence 1.5.2 zamanları olsa eskisi gibi hâlâ bu oyunu günün tamamında oynuyor olurdum.
 

CharacterKill

I love you 3000.
Mesajlar
286
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
251
Puanları
860
Ruh hali
Bir yaz günüydü.. Hava sıcak- Şaka ya şaka düzgün başlayayım.
O zamanlar bilgisayarla pek ilgilenmezdim. Genelde sokağa çıkar normal insanlar gibi oynardım. Daha sonra o gün geldi. Külüstür bilgisayarımda oynayacak pek oyun yoktu. Daha sonra ben de araştırmaya başladım. Karşıma "Minecraft" çıktı. O zamanlardaki 1.6.4 sürümünü oynamaya çalıştım. Açlığı edvanterdeki eşyaları atınca gideriyoruz sanıyorum. Ağacı tıklaya tıklaya 1 saatte kırmıştım. Ne zor oyun diyip silmiştim. Aradan uzun bir süre geçmişti daha sonra. 1.8.9 çıkmıştı. Bir deneyeyim, tekrardan başlayayım dedim. Youtube üzerinden saatlerce video izledim. Ardından bir survival oynayayım dedim. Haritası hala duruyor. Hiç silmem..
Tabii daha sonra Mojang işi batırdı. Daha sonraki sürümler tatsız geliyordu artık. Ama şu Aquatic Update yüzünden tekrar başlarım mı bilmem.

Kısacası, Minecraft güzel bir oyun(du).

İyi forumlar...
 

ZorinTR

Zombi Katili
Mesajlar
247
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
542
Puanları
590
Ruh hali
eski creative envanteri ağlamama yeter :(
 

xSynapseFan

Demir Madencisi
Mesajlar
255
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
171
Puanları
390
Ruh hali
1.6.2 sürümünden beri oynarım. Şimdi oynamıyorum çünkü ezki zevkin gramı bende yok. Bu büyük ihtimalle hem senenin getirdiği oyun hakkındaki her şeyi bilme hemde bıkkınlık olabilir. Asla eskisi gibi olmayacak hiçbir oyun her zaman eski zevkten daha az zevk alıyoruz.
 

Vearthx

“Susuyor olmam, acı çekmediğim anlamına gelmez.”
Mesajlar
283
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
205
Puanları
560
Ruh hali
1.4.7 zamanında başladım ben minecraft oynamaya o zamanlar sunuculara girdiğimde bi kayıt olma birde chest kilitleme plleri vardı ve sunucu sahibi wg ile arsalar ayarlayıp o arsalara sahip olmak için örneğin; 64 kömür toplayan arsa sahibi olur gibi arsalar satardı. Bende o günleri çok özledim
 

Run2

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
34
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
5
Puanları
500
Ruh hali
1.2.4 sürümünde oyuna başlamıştık. Her öğlen ortaokulumuzdan çıkıp koşa koşa eve gider ve o zamanlar nadir olan türk faction serverlardan biri olan minecrafttürk isimli sunucuda saatlerce oynardık. Arsada saatlerce karpuz/şeker kamışı tarlası kurmanın zevki, klan için kale kurmak ve deli gibi elmas aramak en zevkli dönemlerdendi. Hala daha en çok özlenilen şeyler arasındadır bu zaman.

O zamanlar spawn noktaları ufaktı ve samimiydi. Serverlar genellikle 20, max 40 kişilik falan oluyordu. Sunucuda bulunan klasik tayfa zamanla birbirini tanımaya başlıyordu ve kaynaşıyordu. Bir süre sonra " hadi spawnda buluşalım ve az laflayalım " yazıyordu birisi ve asıl eğlencede o zaman başlıyordu...


Şimdi ise bir faction sunucuya girildiğinde direkt p4 set ile başlıyorsunuz oyuna.. ve gariptir ki epey beğeniliyor.
 

xPucci

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
10
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
10
Merhaba Bende Bu Konuya Bir Mesaj Atmak İstiyorum
Öncelikle Minecraft a İlk Başladığımda Sürüm 1.2.5 di 2013 dü Ve İnternete Mine Yazmıştım Yanlışlıkla Sonra Minecraft Veya Mine Gamemi öyle Bir Yer Çıkmıştı Karşıma Oyunu Tabikide Gerçek Olmayan Başka Çakma Minecraft Oyunları İle Oynadım Çok Eğlenceliydi Fakat Yapılar Kaydedilmiyordu. Sonra Sonra Minecraftın Demo Sürümleriyle Oynamaya Başladım Gerçek Minecraft Sürümleri Beni Daha Derinden Etkiliyordu O Zamanlarda , (Minecraft'ın Eski Tadı Kalmadı Yeni Oynayan Kişiler 7 8 Yaşındaki abi Denilen Tayfa ) Minecraft'da 2015-2016 Döneminde Crackli Bir Şekilde İndirmiştim Çok Ama Çok Eğlenmiştim. Artık Minecraft'da Benim Düşündüğüm Yapılar vb. Şeyler Geliyordu. Ve Tam Yeni Sürümüne Geçince Anladım Ve Çocuklara Yönelik Olduğu Beni Derinden Etkilemişti Ve Çocukları Görünce Oyunu Bırakmaya Yönelik Şeyler Yaptım Ancak Tekrardan Minecraft'a Başladım Şuanki Minecraft 1.14.4 İle Devam Ediyoruz. Çok Kötüde Değil Ancak abiler Sayesinde Çok İyi de Değil . Konuyu Uzatmak İstememiştim Sadece Minecraft Tarihimi Döktüm . Etkilenen Arkadaşlardan Özür Dilerim. İyi Bir Dille Anlattım . Minecraft'ı Kötülemiş Olabilirim Ancak Benim En Sevdiğim Oyunlardan Biridir. Sevgilerimle
 

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mesajlar
2,947
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
4,601
Puanları
7,100
Ruh hali
1.4.7 klan savaşları oynayanlar? Le hamamda hunger games oynayanlar?
 

Üst