Mod Yapımcıları Gelin!

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Biraz aşağılayıcı olduğunu düşünmeye başladım.Bunu ben söylerken daha olumlu bir şaka gibi geliyordu -,- İşin aslı üşengeçlik yüzünden kapanan bir yapma isteği değil.Benim gibi Türkiye'de mod ,plugin veya oyun geliştiren insanların çoğunun aklında yeterince ilgi olup olmadığıdır.(Hiç kimse tavuk sürüsüne hitap eden bir şey yapmak istemez.)Türk Oyuncu kitlesinde şöyle bir algı var : "Eğer bir oyunda veya başka bir şey de bir Türk ismi geçiyorsa pek güzel bir şey değildir."Ayrıca bu "merak eden kitle" dediğimiz kitleyi terslediğimiz an sanki 40 yıllık düşmanımız oluyorlar.Herkes bir şey bilmediği halde aklına geleni saydırıyor.İyi o zaman bunu sen yap dediğinde "benim işim bu değil ki" ya da "benim işim gücüm var." cevabını alıyoruz.Oysaki işi olanlar ve iş beğendiremediklerimiz pc başında yaşlanan tiplerden başka bir şey değiller.Bu yüzden çoğu tanıdığım yerli geliştiriciler bu işle uğraşmıyor.Sırf siz bir şeye ilgi duydunuz diye onunla ilgili bir şey yapmak zorunda değiliz.Sizin takip edip etmemeniz de çok önemli bir sebep değil.İstediğiniz her şeyi başkalarından istemek yerine "bunu ben olsaydım yapabilir miydim" diye düşünmeye başlayın.Sizi terslediğimizde de "biz iyi,siz kötü" algısı yaratmaya çalışmıyoruz.Sadece lak lak etmeyin yeter.O şey tamamlandığında eksiklerimizi söyleyin yerine getirelim.Hiç kimse fikrin sahibi siz olsanız dahi o şeyi yaptığında kendinizi savunamazsınız.Çünkü o şeyi yapan o adam siz değilsiniz.Herkes böyle bir zalimlik yapabilir gerek ben veya gerek @KadirBerk.Sırf sizi terslemediğimiz ya da size iyi davranmak istediğimiz için böyle "şunu şöyle yapın" deme hakkına sahip değilsiniz.Bu yüzden sessizce bizim yapıp yapamayacağımızı bekleyin.Sonra istediğinizi söyleyin.

Hydran

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
@AlichosTR kaç tane insan bana bir şeyleri yapıp yapmayağını söylemeyerek, hiç haber vermeden beni ne kadar uzun süreler beklettiğini bilemezsin! O yüzden önceden bilgi ver dedim. Ayriyeten yazdıklarının yarısını tekrar tekrar okumama rağmen hiçbir şey anlamadım. Bir de kendim yapabiliyor olsaydım eğer sizden istemezdim! Eclipse ile yapmaya çalıştım. Doğru düzgün anlatan birisi yok! İlla kendin kurcalayarak öğreneceksin. @KadirBerk 'in rehberine gelecek olursak, onun rehberi yüzünden bilgisayarın başına gelmeyen şey kalmadı! Yani kısaca kendim yapabilseydim, sizden istemezdim!!!

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
@AlichosTR kaç tane insan bana bir şeyleri yapıp yapmayağını söylemeyerek, hiç haber vermeden beni ne kadar uzun süreler beklettiğini bilemezsin! O yüzden önceden bilgi ver dedim. Ayriyeten yazdıklarının yarısını tekrar tekrar okumama rağmen hiçbir şey anlamadım. Bir de kendim yapabiliyor olsaydım eğer sizden istemezdim! Eclipse ile yapmaya çalıştım. Doğru düzgün anlatan birisi yok! İlla kendin kurcalayarak öğreneceksin. @KadirBerk 'in rehberine gelecek olursak, onun rehberi yüzünden bilgisayarın başına gelmeyen şey kalmadı! Yani kısaca kendim yapabilseydim, sizden istemezdim!!!
Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalışıyorum.Kendi yapamadığın bir şeyi başka birinden isterken o kişinin patronu gibi konuşamazsın.Sadece isteklerini dile getirirsin.Bir şeyi bu kadar çok istiyorsan kendin kurcalaya kurcalaya öğrenirdin ama sen onu da elinin tersiyle çevirmişsin(ben kodlamayı böyle öğrendim.)Yakında videolu olarak ders çekeceğim belki onda biraz daha düşünceli olmayı da öğrenirsin.Seni bekleten insanların verdiği kuyruk acısını da bana kakalayarak sanki benim yapmam farz olan bir şeyi yapıp yapmamamı belitrmem üzerine çekiştirme.Size nazik olmaya çalışırken ünlem koyup olan biteni sanki 2.Dünya savaşında geçen bir olay gibi yansıtmandan bahsetmiyorum bile.Özetle biraz daha nazik olup bize yukardan bakmaya çalışmazsan sevinirim.Senin ne altınım ne üstün.Biraz saygı duy yeter.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Siz yapamıyorsanız benim suçum nedir ? Yapabilenler sizler gibi insanları suçlamak yerine dahasını bekliyorlar. Anlattığım her dersi ben kendi bilgisayarımda da uyguladım. Neden ben sorunlarla karşılaşmıyorum ?

Red_

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Lan yeter her cümlenin sonuna ünlem koyma ! Ünlemin nerelerde kullanıldığını bilip bilmeden kafanıza göre kullanmayın !

ÇevrimiçiOyuncu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Dünya seçeneklerinde Zombie Mod olacak. O şekilde başladığımızda ekranın alt köşelerinden iki tane yeşil kol uzanacak. Yani zombi olacaz. Etrafta şehirler olacak ve insanlar. Onlara saldıracaz. Sol tıkladığımızda ellerimiz havaya kalkacak yani vvuracaz. Gün ışığında yanacaz falan.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Fikri bu
Ace Of Spades ?? :D

Hydran

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalışıyorum.Kendi yapamadığın bir şeyi başka birinden isterken o kişinin patronu gibi konuşamazsın.Sadece isteklerini dile getirirsin.Bir şeyi bu kadar çok istiyorsan kendin kurcalaya kurcalaya öğrenirdin ama sen onu da elinin tersiyle çevirmişsin(ben kodlamayı böyle öğrendim.)Yakında videolu olarak ders çekeceğim belki onda biraz daha düşünceli olmayı da öğrenirsin.Seni bekleten insanların verdiği kuyruk acısını da bana kakalayarak sanki benim yapmam farz olan bir şeyi yapıp yapmamamı belitrmem üzerine çekiştirme.Size nazik olmaya çalışırken ünlem koyup olan biteni sanki 2.Dünya savaşında geçen bir olay gibi yansıtmandan bahsetmiyorum bile.Özetle biraz daha nazik olup bize yukardan bakmaya çalışmazsan sevinirim.Senin ne altınım ne üstün.Biraz saygı duy yeter.
@AlichosTR bak arkadaşım bu konuya son kez mesaj yazacağım. Ben sadece istedim. "Yapabilir misin, yapamaz mısın ve yapabilirsen yapacak mısın, yapmayacak mısın?" sorularının cevaplarını istedim. Soruların cevabını vermeyeceksen. "Cevap vermeyeceğim." diyebilmek o kadar zor mu. Bana destan yazmışsın. Ayriyeten istedim, emir vermedim. Yani patronun gibi konuşmuş olmam.
Siz yapamıyorsanız benim suçum nedir ? Yapabilenler sizler gibi insanları suçlamak yerine dahasını bekliyorlar. Anlattığım her dersi ben kendi bilgisayarımda da uyguladım. Neden ben sorunlarla karşılaşmıyorum ?
Tamam, benim bilgisayarım kötü ve eski olabilir ama istediğin ve dediğin şeyleri açabiliyor. Hemde Windows XP olduğu halde. Belki bu yüzden bilgisayarımın başına gelmedik kalmamış olabilir. Bu yüzden geldiyse -ki sanmıyorum-, konunun başına Windows 7 ve Windows Vista'da çalıştığını belirtmen gerekirdi.
Lan yeter her cümlenin sonuna ünlem koyma ! Ünlemin nerelerde kullanıldığını bilip bilmeden kafanıza göre kullanmayın !
Ünlemin nerelerde kullanıldığını biliyorum ve çok uyarı aldığım için artık eskisine nazaran daha az kullanmaya çalışacağım. Ünlemi sinirlendiğim, kızdığım veya/vs./ve üstüne bastıra bastıra demek istediğim yerlerde kullanıyorum.

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
@AlichosTR bak arkadaşım bu konuya son kez mesaj yazacağım. Ben sadece istedim. "Yapabilir misin, yapamaz mısın ve yapabilirsen yapacak mısın, yapmayacak mısın?" sorularının cevaplarını istedim. Soruların cevabını vermeyeceksen. "Cevap vermeyeceğim." diyebilmek o kadar zor mu. Bana destan yazmışsın. Ayriyeten istedim, emir vermedim. Yani patronun gibi konuşmuş olmam.

Tamam, benim bilgisayarım kötü ve eski olabilir ama istediğin ve dediğin şeyleri açabiliyor. Hemde Windows XP olduğu halde. Belki bu yüzden bilgisayarımın başına gelmedik kalmamış olabilir. Bu yüzden geldiyse -ki sanmıyorum-, konunun başına Windows 7 ve Windows Vista'da çalıştığını belirtmen gerekirdi.

Ünlemin nerelerde kullanıldığını biliyorum ve çok uyarı aldığım için artık eskisine nazaran daha az kullanmaya çalışacağım. Ünlemi sinirlendiğim, kızdığım veya/vs./ve üstüne bastıra bastıra demek istediğim yerlerde kullanıyorum.
Sana cevap vermeyeceğimi söylediğimde kavgaya tutuşan sendin şimdi aptal ayaklarına yatmana şaşırdım.Çocuk mantığı ile ilerliyorsun kendinle çelişiyorsun neredeyse.Neyse bunu uzatmanın faydası yok istersen cevap yazıp karşı koyabilirsin ama cevap yazmayacağımı bil.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0

Windows 7 ? Vista ? Windows 8 kullanıyorum. Ayrıca xp de çalışması gerekirdi. Java yüklü olduğu sürece hiçbir şekilde sorun çıkartmaması gerekir... (Bu kadar tartışma yeterli konuya dönelim B))

Hydran

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sana cevap vermeyeceğimi söylediğimde kavgaya tutuşan sendin şimdi aptal ayaklarına yatmana şaşırdım.Çocuk mantığı ile ilerliyorsun kendinle çelişiyorsun neredeyse.Neyse bunu uzatmanın faydası yok istersen cevap yazıp karşı koyabilirsin ama cevap yazmayacağımı bil.
Sadece cevap vermeyeceğini yazsaydın tamam ama sen konuyu uzattıkça uzatıyorsun:
Açıkçası yapıp yapmayacağımı size söylemek yerine cevabınızı benim yaptığımda ya da yapmadığımda almanızı yeğlerim.Kimsenin iyiliğini veya kötülüğünü düşündüğümden değil sadece o anki yapma isteğimin olup olmamasına bakıyorum genellikle böyle şeylerde.
Ayriyeten cevap vermemek bir bakıma yapmamak demektir. Basitçe öyle diyebilirdin.

Windows 7 ? Vista ? Windows 8 kullanıyorum. Ayrıca xp de çalışması gerekirdi. Java yüklü olduğu sürece hiçbir şekilde sorun çıkartmaması gerekir... (Bu kadar tartışma yeterli konuya dönelim B))
Java yüklü sorun sağ tıkladığında senin gösterdiğin şeylerin gelmemesi. Birkaç ayarla oynayınca bilgisayar allak bullak oluyor.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Sadece cevap vermeyeceğini yazsaydın tamam ama sen konuyu uzattıkça uzatıyorsun:

Ayriyeten cevap vermemek bir bakıma yapmamak demektir. Basitçe öyle diyebilirdin.

Java yüklü sorun sağ tıkladığında senin gösterdiğin şeylerin gelmemesi. Birkaç ayarla oynayınca bilgisayar allak bullak oluyor.
Format zamanı gelmiş o zaman ne diyebilirim başka :)

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Zaten çoktan format atıldı. Senin o cmd ile olan şeysini yapmak için ayar gerekiyor. O ayarı yapınca da dosyalara çift tıkladığında cmd şeysi açılıyor. Sistem geri yüklemesi kurtarmıştı beni.
Hiçbir ayara gerek duymuyor. Sadece 2 kod yazıyoruz ne değişiyor ki ?

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0

Sırf cevap vermememle yapıp yapmayacağımı düşünmek seni öngörülü biri yapmaz mı ? Sırf önceden sana dönülüp yaptım denilmediği için önüne gelene bu yaklaşım tarzında bulunup kendinden soğutuyorsun.Sana karşı cevap vermeyeceğim demiştim ama senin kafan sanki inadına söylediklerimi anlamak istemiyor.Hadi buradaki haksız kişinin ben olduğunu varsayalım;benim yapıp yapmamamdan sana ne ? Sana bunu kesin yapacağım diye söz vermedim.hiçbir konuda da bir aksilik olma ihtimaline karşı söz vermem de zaten.Yapmam gereken şey bana farz değilken sen neyin merakını ediyorsun anlamadım ama kendinle çelişmek yerine biraz sessiz kal ve söylediklerinin diğer söylediklerinle uyuşup uyuşmadığını düşün.[DOUBLEPOST=1407964290,1407964104][/DOUBLEPOST]
Hiçbir ayara gerek duymuyor. Sadece 2 kod yazıyoruz ne değişiyor ki ?
Aslında bir ayar gerekiyor.Şöyle ki cmd ye javac yazdığında yapılabilecek komutlar çıkmıyorsa benim "okutucu" dediğim şeyi yapması gerek.(ki bu kadar karşı koymaya söylemem.)Okutucuyla javac algılandığı an Gradle işlevsel hale gelecektir.[DOUBLEPOST=1407964410][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1407964290,1407964104][/DOUBLEPOST]
Aslında bir ayar gerekiyor.Şöyle ki cmd ye javac yazdığında yapılabilecek komutlar çıkmıyorsa benim "okutucu" dediğim şeyi yapması gerek.(ki bu kadar karşı koymaya söylemem.)Okutucuyla javac algılandığı an Gradle işlevsel hale gelecektir.
Tabii bazı xp üstü windows sürümlerinde bu otomatik olarak okutulduğu için ayarlanmaya falan gerek kalmıyor.