[NASIL]3000TL'ye Toplayacağım Sistem Nasıl?

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Sergun dedi de inanmadım yahu. Sonra Türkiye gelişmiyor, yoksa benim için çok sorun olduğunu söyleyemem.(sjsjssj)

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sergun dedi de inanmadım yahu. Sonra Türkiye gelişmiyor, yoksa benim için çok sorun olduğunu söyleyemem.(sjsjssj)
Render alacağım için işlemciyi iyi almam daha iyi oluyor. Ayrıca anakart, harddisk ve monitörden kısarak GTX 960 koydum. Güç kaynağı yetecek mi onu bilmiyorum. 450W sizce yeter mi?
GTX 960 ile değiştirmiş.
Sana ayrı teşekkürler, bayağı yardımcı oldun, savundun falan :D

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
GTX 960 ile değiştirmiş.
Benim yakındığım şey o olsa keşke, tekelleşmeye başladıkları için fiyatları uçuran intel ve nvidia'ya yüzlerce tl fazladan bayılacaksınız ona yanıyorum. Yok efenim amd sevmiyormuş. Amd olmasa şu an bu parçaları 10000tl üzerine bile alabilirdiniz. Kafayı çalıştırın, arka tarafınızı değil.

bluestorm02

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Benim yakındığım şey o olsa keşke, tekelleşmeye başladıkları için fiyatları uçuran intel ve nvidia'ya yüzlerce tl fazladan bayılacaksınız ona yanıyorum. Yok efenim amd sevmiyormuş. Amd olmasa şu an bu parçaları 10000tl üzerine bile alabilirdiniz. Kafayı çalıştırın, arka tarafınızı değil.
İşlemci olarak ben AMD'yi kullanırım ama ekran kartı olarak kullanmayı pek tercih etmiyorum Nvidia daha iyi geliyor.

ve bu artış doların artmasından dolayı dolar bu kadar artmasa daha ucuza toplayabilirdi.

Cidden Tekkel olursa sıkıntı çıkarabilir de fiyatları okadar uçuracaklarını sanmıyorum. :D

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
İşlemci olarak ben AMD'yi kullanırım ama ekran kartı olarak kullanmayı pek tercih etmiyorum Nvidia daha iyi geliyor.

ve bu artış doların artmasından dolayı dolar bu kadar artmasa daha ucuza toplayabilirdi.
Dolar geçen yılın bu zamanları da aynıydı, bu bir bahane değil.

bluestorm02

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ehm, dalga mı geçiyorsun ?
1 Yıl önceyle karşılaştırmak doğru olmaz çünkü 1 yıl önceyle resmen aynı değerler vardı 1 yıl önceye göre ani bir artış yok ama tek 1 yıl önceye göre karşılaştırılamaz.

Bak gidip adam gibi karşılaştırmak istiyorsan tek aya bakmayacan bütün ayların fiyatlarının oranına bakacaksın ancak öle karşılaşır.

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
AMD Ekran kartları CUDA desteklemiyor, OpenCL destekliyor fakat CUDA Render OpenCL'e oranla katbekat daha iyi bence. OpenCL çoğu yazılımda bulunmuyor bile. Ayrıca işlemcisinin ısınma sorununu ve stok fanını biliyoruz. Resmen jet motoru gibi bir fanı var. Ve çok klasik olacak fakat "ısınıyor". Aynı zamanda güç tüketimi çok yüksek. GTX 960 kartı 120W, 750 Ti ise yalnızca 60W tüketen kartlar. AMD kartları biliyoruz. Yani benim tercihim bu. Sen amd alıp kullanabilirsin. Uyarın için teşekkürler, fakat istemediğimi belirttim.

sergun26respawn

Marangoz
En iyi cevaplar
0
AMD Ekran kartları CUDA desteklemiyor, OpenCL destekliyor fakat CUDA Render OpenCL'e oranla katbekat daha iyi bence. OpenCL çoğu yazılımda bulunmuyor bile. Ayrıca işlemcisinin ısınma sorununu ve stok fanını biliyoruz. Resmen jet motoru gibi bir fanı var. Ve çok klasik olacak fakat "ısınıyor". Aynı zamanda güç tüketimi çok yüksek. GTX 960 kartı 120W, 750 Ti ise yalnızca 60W tüketen kartlar. AMD kartları biliyoruz. Yani benim tercihim bu. Sen amd alıp kullanabilirsin. Uyarın için teşekkürler, fakat istemediğimi belirttim.
GTX 960 ile GTX 750 Ti'ın performanslarını bir mi tutuyorsun?
Intel'in de stok fanları iyi değil. Her iki markada da iyi bir fan almalısın ancak bütçem yetmediği için ben stok fan ile kullanıyorum.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Isınma bahane fanlar şahane. Bir bekle hele yaza kadar. Ondan sonra düşün.
Cuda veyahut opencl, performans farkı ahım şahım mı ? Nope. Güç tüketimini kafaya takmaya hiç gerek yok, fabrika işletmiyoruz.

Amd den kaçmaya yer arıyorsunuz. Bütçene en yüksek performansı yine amd verecek, bütçem sınırsız en verimli sistemi istiyorum desen onu da anlayacağım da, bahaneler...

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
GTX 960 ile GTX 750 Ti'ın performanslarını bir mi tutuyorsun?
Intel'in de stok fanları iyi değil. Her iki markada da iyi bir fan almalısın ancak bütçem yetmediği için ben stok fan ile kullanıyorum.
Her iki markanın da fanları kötü fakat AMD'nin cidden jet sesi gibi. Intel kullanıyormuşsun, stok fan sesini biliyorsundur. Şu da mesela bir amd fanı:

Hsbas

Berk
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Z3 varken Z11'e bütçe ayırmak ve Haswell işlemci kullanmak çok garip olmuş. Ki zaten Z3 almakta yanlış olacak. PSU'lu bir kasayı çok daha ucuza mal edebilirsin.

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Z3 varken Z11'e bütçe ayırmak ve Haswell işlemci kullanmak çok garip olmuş. Ki zaten Z3 almakta yanlış olacak. PSU'lu bir kasayı çok daha ucuza mal edebilirsin.
PSU'lu kasaların PSU'ları 80+ sertifikasına sahip olmuyor, dolayısıyla hem verimli değilken hem de 12V kanalından gerçek gücünü vereceğinin garantisi yok.