Nasıl Gidiyor?

Arrow

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
yapıyı daha tamamlamadım ama birazını paylaşmak istedim bu arada belirttiğim gibi yardımcı birine ihtiyacım var map için şuanlık güzelmi söylerseniz sevinirim.
(TAM OLARAK BİTMEDİ)
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Zorin

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Beğenmedim. WorldEdit kullanmayın artık. WorldEdit kodlarıyla oluşturulan yapılar güzel olmuyor.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0

Bu geçerli bir yorum değil artık anlayın şunu. Birine bir faydanız dokunsun istiyorsanız düşüncenizi belirtmenin yanında kişisel olarak nasıl geliştireceğine dair açıklamalar yapın, yönlendirin. İkinci yorumunda yaptığın gibi mesela. Konuşmak ömrünüzü eksiltmez, insanlara tavsiye verin.

Beğenmedim. WorldEdit kullanmayın artık. WorldEdit kodlarıyla oluşturulan yapılar güzel olmuyor.

Katılmıyorum, ne kadar iyi yaptığımı tartışmıyorum ama zamanında yapıtlarla kafamı bozmuştum. Birçok beğenilen eser yaptım, inandırıcı oluyor muyum bilemem ama ispata gerek duymuyorum ve konumuz da bu değil şimdilik. Yalnızca WorldEdit kullandım. WorldEdit veya başka bir program sadece ve sadece zaman kazandırır, yapıtın güzel olup olmaması kafanızda başlamış ve bitmiştir.

Kişisel yorumum da şu:

Platform yapmaya çalış. Bir spawn için fazla küçük. İlk olarak spawn alanını yap ve dekorları sonra ekle. Önce havuzu yaparsan spawn için ayırdığın alanı kısıtlamış olursun. Renkli bir şey olsun istiyorsan kil kullanmanı öneririm. İşe yeni başlıyorsan bu alanda daha önce yapılmış yapıtları incele, kafanda özgün bir fikir oluşana kadar taklit et ama çalma. (Yani kendi başına yap, taklit eserleri "Yaptım!" diyerek paylaşma.) Taklit etmek ve çalmak arasında ölümcül bir fark vardır, birçoğu da o farkı öldürmüştür.

Zorin

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bu geçerli bir yorum değil artık anlayın şunu. Birine bir faydanız dokunsun istiyorsanız düşüncenizi belirtmenin yanında kişisel olarak nasıl geliştireceğine dair açıklamalar yapın, yönlendirin. İkinci yorumunda yaptığın gibi mesela. Konuşmak ömrünüzü eksiltmez, insanlara tavsiye verin.

Katılmıyorum, ne kadar iyi yaptığımı tartışmıyorum ama zamanında yapıtlarla kafamı bozmuştum. Birçok beğenilen eser yaptım, inandırıcı oluyor muyum bilemem ama ispata gerek duymuyorum ve konumuz da bu değil şimdilik. Yalnızca WorldEdit kullandım. WorldEdit veya başka bir program sadece ve sadece zaman kazandırır, yapıtın güzel olup olmaması kafanızda başlamış ve bitmiştir.

Güzel bi' görüş açısı.
Senin gibi ben de WorldEdit ile güzel yapılar yapılacağında hemfikirim. Ve ayrıca evet WorldEdit işleri bi' hayli kolaylaştırıyor.
Benim orada demek istediğim her şeyi WorldEdit ile yapmamak. Hani bilirsin, sadece "//hcyl, //hsphere, //walls" gibi komutlarla yapılan şeyler.
Tamam, belirli yerleri kolayca yapmak için onu kullanabilirsin fakat, tüm spawnı (ya da başka bir yapıyı) sadece WorldEdit ile yaparsan işler orada bozuşur.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0

Güzel bi' görüş açısı.
Senin gibi ben de WorldEdit ile güzel yapılar yapılacağında hemfikirim. Ve ayrıca evet WorldEdit işleri bi' hayli kolaylaştırıyor.
Benim orada demek istediğim her şeyi WorldEdit ile yapmamak. Hani bilirsin, sadece "//hcyl, //hsphere, //walls" gibi komutlarla yapılan şeyler.
Tamam, belirli yerleri kolayca yapmak için onu kullanabilirsin fakat, tüm spawnı (ya da başka bir yapıyı) sadece WorldEdit ile yaparsan işler orada bozuşur.

El alışkanlığına göre de değişebilir aslında. Yine de bir WorldPainter ile yapılanların WorldEdit ile kolayca yapılabileceğini savunmayacağım, bu gerçekten mantıksızca olurdu.

İnsanlar önceleri kılıçlarla savaşırdı. Daha sonra insanoğlu aydınlandı ve ateşli silahları buldu. Ateşli silahlar, kılıç kullanan düşmanların kökünü kazımada iyi bir araç oldu. Hiç yaklaşmadan onları öldürmelerini sağladı. Ve zamanla ateşli silahlar yaygınlaştı. Kılıç kullanmak unutuldu. Kılıçlar artık işe yaramaz demir parçaları haline geldi. İnsanlar bu devrim sonucunda birçok şeyi de kaybetti: kılıç ve savaş sanatını, yaygın savaş stratejilerini, kılıç döven demir ustalarını ve daha nicelerini...

Umarım neyi anlatmak istediğimi anlamışsındır.

Zorin

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
El alışkanlığına göre de değişebilir aslında. Yine de bir WorldPainter ile yapılanların WorldEdit ile kolayca yapılabileceğini savunmayacağım, bu gerçekten mantıksızca olurdu.

İnsanlar önceleri kılıçlarla savaşırdı. Daha sonra insanoğlu aydınlandı ve ateşli silahları buldu. Ateşli silahlar, kılıç kullanan düşmanların kökünü kazımada iyi bir araç oldu. Hiç yaklaşmadan onları öldürmelerini sağladı. Ve zamanla ateşli silahlar yaygınlaştı. Kılıç kullanmak unutuldu. Kılıçlar artık işe yaramaz demir parçaları haline geldi. İnsanlar bu devrim sonucunda birçok şeyi de kaybetti: kılıç ve savaş sanatını, yaygın savaş stratejilerini, kılıç döven demir ustalarını ve daha nicelerini...

Umarım neyi anlatmak istediğimi anlamışsındır.
" Kılıç kullanmak unutuldu. Kılıçlar artık işe yaramaz demir parçaları haline geldi. İnsanlar bu devrim sonucunda birçok şeyi de kaybetti: kılıç ve savaş sanatını, yaygın savaş stratejilerini, kılıç döven demir ustalarını ve daha nicelerini..."

Bu bölüm tamamiyle Türk faction sunucularını anlatıyor. Artık tüm faction sunucu tanıtım konularına bunu yazabilirim. Beğendim.

Ve ayrıca, ben son zamanlarda hiçbir yapıtımı WorldEdit kullanarak yapmıyorum. Tabi büyüklüğüne göre değişiyor bir kale yapacaksam surlarını WorldEdit ile yapıyorum. Belli bir yeri kopyalayıp başka yerlere yapıştırarak işimi kolaylaştırıyorum. Ama, blokları kendi emeğinle, bileğinle koyunca yaptığın yapıtın değerini daha da iyi anlıyorsun.
Ve de işin biraz uzadığı için işin hemen bitmiyor, böylece yaparken de az çok eğleniyorsun.

WorldPainter zaten sıfırdan dünya yaratmak için kullan bir araç. Küçük bir yapıyı kolayca yapabilmek için onu kullanmak gerçekten çok mantıksızca olurdu.

Areilyn

-(˘▾˘-)
Ressam
En iyi cevaplar
0
Bana verilen öğüdü şimdi sana veriyorum @PrissMenT :D İlk yapıların spawn olmasın küçükten başla büyüğü sonra hedef al :D Ben de bunu yeni denemeye başladım innnnnnnnnnnnnnnnşalllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllah sen de ben de güzel birer builder oluruz :D (Beddua edercesine söylenen söz)

PrissMenT

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bence ilk başlayanların yaptığı hata direk spawn olarak başlamak.(yani spawn yapmaya çalışıyorsun sanırım, yada her neyse) Bu tür büyük yapılar yapmaktansa bence küçük çaplı evler yapmalısın. Bende yeniyim bu işte fakat çalışıyorum işte :) Bir de önemli birinden duyduğuma göre ( @Rylecls_75 ki kendisi adamdır :)) Her yaptığımızı foruma koymamalıyız :) Başarılar !

Areilyn

-(˘▾˘-)
Ressam
En iyi cevaplar
0
Bence ilk başlayanların yaptığı hata direk spawn olarak başlamak.(yani spawn yapmaya çalışıyorsun sanırım, yada her neyse) Bu tür büyük yapılar yapmaktansa bence küçük çaplı evler yapmalısın. Bende yeniyim bu işte fakat çalışıyorum işte :) Bir de önemli birinden duyduğuma göre ( @Rylecls_75 ki kendisi adamdır :)) Her yaptığımızı foruma koymamalıyız :) Başarılar !
Sen de adamsın merak etme :D (Eğer sorun olmazsa özele gel beraber yapalım birbirimizle fikir alışverişi yapalım sunucum var CraftBukkit :D)