Ne oldu buralara?

zLaving

XoX
Mesajlar
423
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
185
Puanları
450
Ruh hali
öncelikle merhaba öylesine bir bakınıp çıkacaktım ama gecenin bu vaktinde yazasım geldi.
aradan uzun zaman geçtiği için hatırladığım kadarıyla forumun neden bu hale geldiğini anlatacağım.
umarım yazdıklarımdan dolayı ban yemem.
beni tanıyan tanır bu forumun zamanında 20 30 kişi ile birlikte en aktif üyelerindendim.
samimi söylüyorum günde en az 5 6 saatimi forumda geçiren biriydim.
2014 2015 forumun altın yıllarıydı saniye başı konu dışında konu açılırdı.
bir ara forum grupları tarzında bir şey açılmıştı. @SlayerR bilir. anti lapis grubu vardı ronin build takımının grubu felan vardı vesayre hatta @LokumReyiz ile medieval rp grubu açmıştık baya eğleniyoduk o zamanlar.
sonra efendime sürekli anime konularına dadanıp kavga çıkartıyoduk.
işin eğlencesindeydik tabi ama sonra ismini anmak istemediğim animeci bir moderatör bize ceza yağdırmaya başlamıştı. "lan" yazdığımızda bile uyarı atıyordu. profilinde etkinliğine baktığımızda adam özellikle bizim profillerimizde gezip ceza atmak için tetikte bekliyordu. sonra bu grup olayını kaldırmışlardı ve çok üzülmüştük.
sonra forum bi ara ikiye bölünüp yeni bir forum açılmıştı. ben dahil çoğumuz yönetimin ilgisizliğinden dolayı oraya geçmiştik(tabi ben hala burda da takılıyordum kalbim hep burdaydı). sonra yeni açılan forum tutmayınca herkes yavaşça buraya dönmeye başlamıştı burdan sonra bölünmeden sonraki aktiflik hiç olmamıştı. biz agalarla birlikte gene buradaydık. bir çoğumuz foruma birşeyler katmak için moderatör başvurusu yapmıştı lakin hiçbirimiz kabul edilmemiştik. sonra foruma bir kız kaydolmuştu kız daha 3 aylık üyeydi ve moderatör olabilmek için en az 6 aylık üye olmak gerekiyordu. ama ne görelim kız daha 6 ayını doldurmadan sırf cinsiyetinden dolayı moderatör yapılmıştı. tabi biz bu işten işkillenmiştik. daha sonra agalarla skype ta baya bi OSINT yapmıştık. sonra özellikle benim çabalarım sonucu kendini kız olarak tanıtıp moderatör olan arkadaşı ifşalamıştık. kendini birkaç ay önce bize sövüp forumdan ban yiyen bir arkadaştı. sonra kendisiyle çok yakın arkadaş olmuştuk tabi kendisi asla unutmayacağım ahbaplarımdandır. ben gene de konunun linkini bırakıyorum ama Faunne = Neria ifşa konusu | Türk Oyuncu Forumu - Gamer.Com.TR
bu zaman diliminden sonrasını çok hatırlamıyorum. bu olaydan birkaç ay sonra bir yöneticiye hakaret ettiğim için sınırsız banlanmıştım. agalardan çoğuda forumu temelli bırakmıştı bu zaman dilimde(2016 ortaları).

sadede gelim bence bu forumun bu kadar ölü hale gelmesinin sebebi yönetim ekibinin topluluğu yeterince dinlemeyip yenilik yapmayıp forumu para olmak görmesidir. burda tüm yönetimi kastetmiyorum tabi eskiler kim anlamıştır zaten. Burdan @Crowley07 abime selamlar adamdır kendisi. büyük bir incelikte bulunup yazımı okuyan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. yazım ve imla hataları içinde özür dilerim.
iyi forumlar.
Dikkate alıp uğraştığın için teşekkürler. Gayet anlaşılır, yavaş yavaş sonu geliyor forumun. Para için forumu salmasaydı yöneticiler büyük ihtimalle daha fazla para kazanıcak ve buralar bu hale gelmiyecekti. Yazıklar olsun!
 

gamet

Zombi Katili
Mesajlar
150
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
52
Puanları
390
Ruh hali
Burdaki agalar beni gerçekten duygulandırdı ben de 4-5 yıllık üyeyim üzüldüm forumun haline beni dcden eklerseniz sizinle konuşup sohbet etmek iyi olur >>Ömer<<#7200 kendi dcnizi de bana yazaresanız iyi olur çok fazla arkadaşlık isteğim var bulamayabilirim.
 

Bernard

Бернард
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
1,286
En iyi cevaplar
61
Beğeniler
2,129
Puanları
5,790

zLaving

XoX
Mesajlar
423
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
185
Puanları
450
Ruh hali
Yazar ne anlatmak istiyor? :hmm1:
 

Bay ZZ

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
476
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
962
Puanları
900
Favorilerimde hala kayıtlı, 3-4 günde bir giriyorum.
Kebab'ın anlattığı dönemde aktif bir kullanıcıydım, çabuk heyecanlandığımdan dediği olaylarda coşardım. Forum da sağolsun hizmetlerimi 18 madalyayla onurlandırdı.
Zamanında birlikte maymun spamladığımız bir dostum gelen kutusundan bana ulaşır mı diye arada foruma uğruyorum (bu mesajı ona ulaşsın diye de yazıyorum, 2 yıl oldu hiç fark etmez).
Gelmişken de "eski güzel günler" konularına uğrayıp çıkıyorum. Arada tanıdık görmek güzel oluyor.
Favori forum başlığım 10 yaşında ilişki tavsiyesi isteyen arkadaşın konusuydu.
Favori atkivitem yanlış kategoriye açılmış başlık bulmaktı. Ya da anime tavsiyelerine pepe yazmaktı. karar veremedim.
 

SeyhaNk222

Kömür Madencisi
Oyun Geliştirici
Mesajlar
104
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
106
Puanları
400
Ruh hali
bu forum benim gençligim adeta çok fazla vakit geçirirdim eskiden özellikle 12-13 yaşınd burdan arkadaş edinir bedwars,skywars, oynardık faction serverlerde klan evlerine çökerdik çok iyi günlerdi forumun azalması diye bir şey demek çok yalnış forum azalmadı 5-6 sene önce 13 yaşında olanlar şu an büyüdüğü için sıkıcı geliyor gereksiz şahıslara verilen yetkilerle forum buralara geldi bitmiş birşeyi yeniden yapamazsınız kaostan yeni düzen doğdu iyi kişiler guruplar forum değiştirdi
 

Gkuvveti

Sudan Çıkmış
Mesajlar
9
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
30
Eskiden aktiftim bende şifremi unuttum yeni hesap açayım dedim de kimsecikler kalmamış :(
 

Nxymn

Warum diese games? Sei doch einfach Straight.
Mesajlar
355
En iyi cevaplar
2
Beğeniler
197
Puanları
400
Ruh hali
herkes burda youtube videolarını paylaşır bir rekabet olurdu sağ alttaki mesaj barında en üstte olmak için her konuya fazlasıyla mesaj atmaya çalışırdık şimdi atacak konu çıkmıyor,eski rekabeti yaşatacak kimse yok
 

Arejact

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
420
En iyi cevaplar
4
Beğeniler
144
Puanları
360
Ruh hali
herkes burda youtube videolarını paylaşır bir rekabet olurdu sağ alttaki mesaj barında en üstte olmak için her konuya fazlasıyla mesaj atmaya çalışırdık şimdi atacak konu çıkmıyor,eski rekabeti yaşatacak kimse yok
biz senle uzun süre yıldız savaşı vermiştik. ben senin her mesajını raporluyordum. her şey eskiden güzeldi.
 

Zorinkun

Blaze Yokedici
Mesajlar
4,358
En iyi cevaplar
4
Beğeniler
3,313
Puanları
7,000
Ruh hali
ben 2011'e dönüp bu forumu hiç keşfetmemiş olmak istiyorum
2012 de olabilir, hatırlamamak.

1 saat sonra gelen edit//

bu forumun birden çok ölüm sebebi bulunmakta. daha doğrusu birbirini takip eden sebep-sonuç ilişkisi olaylar diyelim. birincisi ve en çok kabul göreni sayın sözde yönetim ekibinin forumu para kaynağından başka bir şey olarak görmemesiydi. üyeler dinlenmedi, yenilikler getirilmedi hatta getirilen yenilikler geri alındı. ilk sayfadaki arkadaş tüm olayı kısaca özetlemiş bulunmakta. ikinci sebep ise üyelerin (özellikle kemik üyeler) sitenin bu saçmalığından bıkıp birer birer arkalarını dönüp gitmeye başladılar. hatta bir aralar ismini hatırlayamadığım bir üyenin bu olaylardan ötürü bir forum sitesi açtığını biliyorum. sanırım amacı kemik kitleyi oraya çekmek, saçmalıklarla ve becerisizliklerle dolu olmayan bir ortam yaratmaktı. başarılı oldu mu bilmiyorum.

kemik üyelere biraz daha değinmek istiyorum. forumu forum yapan bu kemik üyeler yavaş yavaş gitmeye başlayınca bu forumun kuruluş amacını yerine getiren konuların sayısında ciddi bir azalma yaşandı, minecraft üzerine kurulmuş rekabet ortamını dağıttı. herkesin andığı o güzel dediğimiz zamanlar bu kemik üyelerin bunlar sayesinde aktif olduğu zamanlardı. şimdi bakıyorum da, benim de dahil olduğum bu kemik kitlenin çok azını artık aktif olarak görebiliyorum.

bu forumdan birkaç çok güzel insanla tanıştım hatta hâlâ onlarla iletişim içindeyim. kavga ettiğim insanlar da olmuştur belki. haklarını helal etsinler. burada güzel geçirdiğimiz zamanlar, yaşadığımız ve yaşattığımız; geri dönüp baktığımızda bunu yazanın, bunu yapanın ben olamam dediğimiz cringeliklerimiz çok oldu.


zaman artık değişti ve bir zamanlar bir çocuk olarak bu forumda aktifliğini sürdürenler şu an birer yetişkin olarak hayatlarında aktifliklerini sürdürüyorlar. mahvolduğu için üzülmek yerine olduğu için sevinelim :)

beni tanıyan varsa discord hesabıma arkadaşlık isteği yollayabilirler.


kendinize cici bakın.
 
Son düzenleme:

Üst