[Neden] #1 - Neden Bir Insan Başarılı Olamaz ?

Xeressa

Team Ronin
En iyi cevaplar
0
Üslubumda ne var adam akıllı yazdım.
İşte doğru okusan anlayacaksın senin sıkıntı orada okumuyorsun, boş gözler ile bakma anlattığım şey zaten o, ama öyle boş boş baktığın için anlayamadın. Dikkat önemli tabi.
Konuyu benim üzerimden değil genel olarak ele alın, ayrıca emir kipini bırakın. :p
Geçen sene arkadaşımdan gördüm, ezberleyebilir. Herkes ezberleyemez ise dünyada sayılı kişilerin okuyup yazması gerekir, liseye geçenler dahi olarak adlandırılmalıydı.
Kimileri aşırı, kimileri az oranda ezberler zaten de bir kaç sene sonra bunların hepsi uçup gidecek hafızadan :D
 
Son düzenleme:

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Konuyu benim üzerimden değil genel olarak ele alın, ayrıca emir kipini bırakın.

Kimileri aşırı, kimileri az oranda ezberler zaten de bir kaç sene sonra bunların hepsi uçup gidecek hafızadan :D
Bırakın, alın bunlar da emir kipidir. Ayrıca nasıl yazdığım kimseyi ilgilendirmez ben istediğim gibi yazarım sen istediğin gibi okursun. Bir kaç sene sonra işime yaramayacak bilgiler zaten uçup gitsin, seneler boyunca işime yaracak bilgiler sürekli kullanımda olduğu için unutulmaz. Bunu da ezberle gelecekte lazım olur.
 
Son düzenleme:

Shrike

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
disiplin çalışkan küfür etmez ve sosyal hayatı olmayan bunlar başarılı öğrencide olur
 

PwParadox

Konun için düşüncem profil kapağımda
En iyi cevaplar
0
Biraz sıkıcı olmuş konu. Yani böyle bir foruma göre fazla baydırıcı.
 

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aslında çok derinden düşünürsek bu tür nitelikler kısmen söylenemez. Yani birinin başarılı veya başarısız olduğunu söyleyemezsin, çünkü bunlar göreceli kavramlardır.
 

Kronik2143

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Okulla sosyal hayatı karıştırmış çoğu kişi tamamiyle alakasız okulla nerdeyse hiçbir alakası yoktur o kişi o dersten zayıf alıyorsa çalışmak istemiyordur o derse mesela örnek vericek olursak benim sınıf arkadaşlarım 70 - 80 - 90 gibi not aldıkları halde ders dışı durumlarda tam sığırlar man kafa diyebiliriz genel olarak değerlendirmek gerek bir insanın zeki olup olmadığını ha birde bir şey söylemek istiyorum söylediklerime biraz ters düşebilir aslında her insan aynı seviyede beyin kapasitesine sahiptir sadece bunu kullanmaktan aciz insanlar var bknz: ülkemizin politikacıları.
 

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle başarı göreceli bi kavram bence. Bana göre sen başarılısındır, başkasına göre ben başarılıyımdır.
Aslında kimse başarısız değildir. Başarabileceği elbette olan şeyler vardır. Mesela buna kişilerin istediği meslek dışında ilgi alanları ve yetenekleri olması örnek verilebilir. Eğer kişi yetenek ve ilgi alanı dışında çalışıyorsa o konuda başarısızdır.

Edit: İnsanların geçmişten süregelen öğrenmiş olduğu kalıplaşmış şeyler de var. Mesela yürümek. Aranızda "Abi 10 dakika önce nası yürüyeceğimi unuttum bi el atsan " diyeniniz varmı ? .
Beyinin çift loplu olduğunu herkes bilir. Ve loplardan biri daha baskın olur genelde. Buna göre kişi neye baskınsa o konuda daha rahat ilerleme kaydeder :). Ve o konuda daha rahat başarılı olabilir kendince.
 

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Kişi kendi için belirlediği hedefleri ve gerçekleştirmek istediği şeyleri yapabilirse başarılıdır. Başarı göreceli olmakla beraber kişiden kişiye belirttiğim gibi değişmektedir. Akıllı veya zeki olmak başarılı olunabileceği anlamına gelmiyor. Ayrıca akıllı olmakla zeki arasında büyük bir fark bulunmakta çalışarak akıllı olunabilir ancak zeki olmak doğuştan bahşedilen bir kavramdır. Siz bütün lise derslerini ezbere biliyor olabilirsiniz ancak sizin tırnağınız kadar çalışmamış bir zeki insan edindiği bilgilerden bir şeyler ortaya çıkarabilirken siz ortaya çıkaramayabilirsiniz. Bana göre tek başarısızlık ölümdür. Hayatta yapmanız gereken ilk temel işlevde başarısız olmuşsunuzdur, hayatta kalmakta. Fakir, sakat, geri zekalı ve bunun gibi birçok sorununuz olabilir ama siz belirlediğiniz küçük bile olsa o hedeflere ulaşabiliyorsanız başarılısınızdır.
 

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Konudaki mesajları okumaya üşendim ama artık annem ile babamı ikna edebildim başarılıyım diye.
Şöyleki; insan istediği şeyi başarır. Ben 9 yaşımdan beri kaç tane berbat, (kötü olan tüm kelimeler) siteler kurdum ve vazgeçmeden ilerledim. Hatta bir ara kodlama yapmak çok zor diye bırakacağımı düşündüm ancak bırakmadım. Ve şuanda başarıya ulaştım. Şimdiki amacım ise bu siteyi Google kadar ünlü yapmaktır.
Diğer amacım ise bilgisayar dilini öğrenmek. Çoğu kişi bana 1 0 1 ile ne yapabilirsin diyor ancak istendiği zaman her türlü şey yapılabilir.

EZBERLEME İŞİNE GELİRSEK

Herkes ezberleyebilir. Bazıları çok geç, bazıları saniyesinde (ki bu çok zor) ezberleyebilir. Açıkçası ilgilenmediğim (biyoloji,coğrafya,matematik) gibi şeyleri 10 kere anlatsalar anca ezberleyebiliyorum. O da hiç tekrar yapmadığım için unutuyorum gidiyor. Sınav gününe sıkıştırıp sınavdan sonra yine unutuyorum. Ancak insan ezberlediği şeyi de unutabilir. Mesela yine benden örnek verirsek, site kodlamaya başladığımda kodları ezberlemek için çok çabalıyordum ve bu kodları yaza yaza da şu an profesyonelliğe ulaştığımı düşünüyorum.

Bu arada madem bu kadar uzun bir yazı yazdım şu kişisel düşüncemi de eklemek istiyorum. Bence her türlü daldan insanlar seçilip eğitilmeli. Teknolojik işlerle ilgileniyorum ve lise hayatıma kadar 1 icat bile yapamadım, daha kaç yıl bekleyeceğim bu eğitimi almak için.
 
Son düzenleme:

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Önündekine engel dersen düşersin hedef dersen bir adım atlarsın.
 
Üst