Neden ? [Beyin Fırtınası]

Dantero

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dün gece bende yatarken düsündüm bi, bu konularda cok derine inmeyi severim. Dedim icimden ulan biz ölücez ya yokluk olucak sleep mode yada su birçok kisinin inandığı cennet cehennem olayı. Eğer gercektende öyle cıkarsa yandım ben burada zaten sürünüyoruz oraya gidicez bide haslıcaklar ohoo. Yaratıcı birde bizim yerimize gecsin baska bir varlık onu yönetsin bakalım nasılmıs. İsim gücüm yok birde kulluk edicem öylemi. Her varlık esittir.
Not: Deist beyanı
Eğer gerçekten bunları diyorsan sanırım Allah'a şirk koşuyorsun.

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Bir de şöyle bir olay var öldükten sonra ne bekliyor bizi ? Yaşamak yerine hepimiz direk ölsek mesela? Belki daha iyi bir son var belki de hayat diye bir kavram da yok ?
Ölmediğim için bilmiyorum fakat benim 2 tahminim var ya uykuda olduğumuz gibi hic bisey olmucak yada cok mantıklı bi evrenle karsılasıcaz, yani mantık olayının tavan yaptığı bir yer ile diye tahmin ediyorum.

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Eğer gerçekten bunları diyorsan sanırım Allah'a şirk koşuyorsun.
Benim kimseye şirk falan kostuğum yok, ben sadece böyle düsündüğüm icin "Yaratıcı"ya inanan fakat dünyadaki kitaplara inanmayan bir insanım. Ki haşa müslümanım diyen insanlarında hic bir sekilde müslüman olmadıklarını biliyorum, uygulamadıktan sonra neden diyorlar ki.. "Korku"dan olsa gerek.

Faunne

Team Fergus
En iyi cevaplar
0
Benim kimseye şirk falan kostuğum yok, ben sadece böyle düsündüğüm icin "Yaratıcı"ya inanan fakat dünyadaki kitaplara inanmayan bir insanım. Ki haşa müslümanım diyen insanlarında hic bir sekilde müslüman olmadıklarını biliyorum, uygulamadıktan sonra neden diyorlar ki.. "Korku"dan olsa gerek.
Zaten iman ederken ki korku iyi bir şey ?

Bu arada ;

Elinizde bir kart olduğunu düşünün. Kartın bir yüzünde şu yazsın:
“Bu kartın diğer tarafında yazan cümle doğrudur.”
Kartın diğer yüzünde ise şu yazsın:
“Bu kartın diğer tarafında yazan cümle yanlıştır.”

BUNLAR NE YA IYICE KAFAM KARISTI

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0

*Alkış alkış alkış*

Dantero

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dantero bunları düşünmüyor
Dantero kafasını yormuyor bunlar için
Çünkü Dantero akıllı.

Dantero gibi olun :)
(şaka amaçlıdır)

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kime göre gerçek neye göre gerçek o da var mesela ? Belki hepimiz rüyadayız bu da bir alternatif, teşekkürler. Bir sorum daha olacak, ''madem kaderimiz/hayatımız biz daha doğmadan önce yazılmış (ne yapacağımız, ne günah işleyeceğimiz ya da ne iyilik yapacağımız) neden yaşıyoruz?''

İslam felsefesiyle yaklaşırsan aslında her şey önceden belirlenmiş değil. Kendi seçebileceğin yollar mevcut. İslam felsefesi ilgimi çekmediği için "Neden?" sorusuyla didişmedim.

Batılı felsefeyle yaklaşırsan ölmek için hayattasın, eğer öz benliğinden bahsediyorsan "var olmak" olarak kendi yaşam süreni hesaba katıyorsan. Bilinç veritabanının (Yaşamdan önceki ahiret diyin, beyin dalgalarının sizi siz yapan formuna ulaşması diyin.) Rastgele rulet oynaması ve bir sürü değişkenin seni oluşturması sonucunda yaşıyorsun. Eğer "var olmak"'dan kastın insanlık ise kurulu bir düzenin yan ürünüyüz hepimiz.

NEDEN boyutu ise, "Tanrı karınca yuvası olan küçük bir çocuktur" demiş bir filozof. Ona göre hayatın anlamı yok. (Varoluşçuluk, nihilizm)

Benim NEDEN felsefem farklı. İnsanlar yaşadığı dönemdeki ihtiyaçlara ve toplumsal konumuna göre "NEDEN" yaşadığını belirler. Eğer işçiysen senin yaşamının tek nedeni "Eve ekmek götürmek"

Neden'den bahsin hayatın anlamıysa daha derine gitmek gerekir.

OsuranJIJEK

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
aslında herşeyi Allah yarattı ya, aslında hayat bi pc oyunu olabilir ve biz sanırım mcdeki köylüler gibiyiz ama liderler player

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İslam felsefesiyle yaklaşırsan aslında her şey önceden belirlenmiş değil.

Mutezile mezhebi: ''Kader yoktur. Sadece Allah bizim ne yapacağımızı bilir ve onun bildiği olur''
Maturidilik mezhebi: ''Kaderi Allah yazmıştır, biz ona göre yaşıyoruz''

O bile değişiyor yani. Bilmeyen varsa söyleyeyim.

Faunne

Team Fergus
En iyi cevaplar
0
İslam felsefesiyle yaklaşırsan aslında her şey önceden belirlenmiş değil. Kendi seçebileceğin yollar mevcut. İslam felsefesi ilgimi çekmediği için "Neden?" sorusuyla didişmedim.

Batılı felsefeyle yaklaşırsan ölmek için hayattasın, eğer öz benliğinden bahsediyorsan "var olmak" olarak kendi yaşam süreni hesaba katıyorsan. Bilinç veritabanının (Yaşamdan önceki ahiret diyin, beyin dalgalarının sizi siz yapan formuna ulaşması diyin.) Rastgele rulet oynaması ve bir sürü değişkenin seni oluşturması sonucunda yaşıyorsun. Eğer "var olmak"'dan kastın insanlık ise kurulu bir düzenin yan ürünüyüz hepimiz.

NEDEN boyutu ise, "Tanrı karınca yuvası olan küçük bir çocuktur" demiş bir filozof. Ona göre hayatın anlamı yok. (Varoluşçuluk, nihilizm)

Benim NEDEN felsefem farklı. İnsanlar yaşadığı dönemdeki ihtiyaçlara ve toplumsal konumuna göre "NEDEN" yaşadığını belirler. Eğer işçiysen senin yaşamının tek nedeni "Eve ekmek götürmek"

Neden'den bahsin hayatın anlamıysa daha derine gitmek gerekir.
Peki insanlığın ilk çağında yaşasaydık ? hiçbir şey olmasaydı ? Bbu sefer amacımız eve ekmek götürmek vs olamazdı ? O zaman ne yapacaktık ??