Neden ? [Beyin Fırtınası]

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bunları düşünmeyin kafayı yersiniz girince çıkamıyorsunuz.
Mantıklı olarak gördüğüm yorumlardan biri bu :D

Felsefe yapan insan ateist düşüncesi işte bu düşünceden kaynaklı :) Ben biraz bişi yazmak istiyorum.
Allah'ın insanları neden yarattığını peygamberler dahil kimse bilemez insan yani şu fani bedende iken ( anca öldükten sonra o da belki ). İnsan beyninin ötesine gidemediği kısımlarda uydurmaya ve sorgulamaya yönelir. Şu anda her hangi biriniz bana göremediğiniz bir şeyi tasvir edebilirmisiniz ? Elbete edemezsiniz çünkü insan beyninin kapasitesi sınırlıdır.

Madem Allah insanın Kaderini belirlemiş ne diye bu halde yaşıyoruz, sorusunu yöneltmişsiniz aynı soruyu öğretmenimiz böyle bir durumla karşılaşırsak ne olduğunu açıkladı sağolsun :). 2 adet irade bulunur bunlar Cüz-i İrade ve Kull-i İrade dir. Cüz-i İrade sizin kendi isteğiyle yaptıklarınız dır. Kull-i İrade ise sizin tercih edemediklerinizdir. Mesela siz Anne ve Babanızı belirleyebilirmisiniz yada ne zaman doğacağınız yada ne zaman öleceğinizi ?. Eğer kendiniz gidipte arabanın önüne atlarsanız bu Cüz-i İrade ile yaptığınızdır ki bu da ******* olur. Ama gecenin bir vakti hiçbir şey yaşamamış ne kalp krizi var ne bir şey ne korkma hiçbir şey olmadan öldüğünüz de işte bunu siz kontrol edemezsiniz. Yada yoldan geçerken ne vakit olay olacağını bilemezsiniz. İnsanın ölümü elbet bir sebebten olacaktır ancak bu sebebi hiçbir insan kontrol edemez. Haberlerde görmüştüm adamın biri park halindeki aracın kapısını açık görüyor ve sıkıntı oluşmasın diye kapıyı kapamaya gidiyor tam o sırada araçta kimse yok ve düz yolda adam aracın önünden geçerken araç hereket ediyor ve adama vuruyor adam da ölüyor. Küll-i İrade budur. Sizin ne olacağınız Allah tarafından bilinmesidir. Küll-i İrade Allah'a mahsustur. Allah insana akıl veriyor ki düşünebilip hareket edebilsin.

Evet Allah'ın gücü sonsuzdur. Acaba o soruyu yazarken düşündünüz mü hiç merak ediyorum. Sizin dediğinizi ele alırsak Allah kendinin kaldıramayacağı bir taş yaratırsa o zaman gücü O taşı yaratabilecek kadar fazladır değilmi ve eğer o taşı yaratabiliyorsa onu kaldıracak güce de sahiptir. Hem nereden biliyoruz Allah'ın nasıl göründüğünü ? Elimi var Gözü mü var bizim gibi mi yoksa farklımı nereden biliyorsunuz ? Hatta Nereden biliyoruz ?. Evrim olayının en başını ele alalım. Ki bu bir teori ve teoriler ÇÜRÜR. Uzaydan prigmalar geldi değil mi ? Ya neden Dünya ? Neden ağaç oldular neden insan oldular neden o oldular bu oldular ? Diyelim ki var. Nereden aldılar bu aklı ? Nasıl tercih ettiler ?

Uzun lafın kısası şu diyebiliriz. İnsan aklı sadece belli miktardır bilmediği görmediği şeyleri anlatamaz. Örnek: Daha önce fil görmemiş duymamış bir çocuğu gözleri kapalı şekilde fili elletiyorlar ve çocuk aklına ne gelirse söylüyor " Tombul, Obur, Uzun bir şeyi var, Büyük" gibi görmediği şeyi tasfir edemiyor. Ve Edemez de. Unutmayın insan inanma duygusu üzerine yaratıldı.
@FURINA kardeşim dediğim gibi onları bir düşün ve bence daha fazla felsefe yapma aksi halde dinden çıkarsın :).

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kendin de belirtiyorsun :D "İhanet"
İhaneti şeytanın kışkırtmasından dolayı ederiz biz. Yani Allah şeytana sana kıyamet gününe kadar müllet, eğer benim kullarımı dinden çıkartabiliyorsan, bana uymasını engelleyebiliyorsan, bana ihanet etmesini sağlayabiliyorsan, o kullarımı da seninle beraber cehenneme sokacağım ancak cehennem de sen olmayacaksın. Evet şeytan cehennem de olmayacak, şeytan yok olacak. Kıyamet günü.
Şimdi ben sana veya bir başkasına namaz kıl dediğimde içiniz de bir kıprışma olur. Şeytan işte. Sana üşengeçlik veirir. Bütün tembelliklerin anası şeytandır. Ancak şeytan olmasaydı rahat rahat giderdin ve namazını kılardın. Hadi diyelim namazı da kılabilme aşamasına geldin, şeytan bu sefer sana acele ettirir ve Allah bunu kabul etmez tamam bunu da geçtik şeytan senin burnuna üfler ve senin uykun gelir, Allah namazda çok esneyenleri sevmez. Yani bunlar şeytanın işleri. Mesela bir örnek vereyim. Hz.Cebrail(as) Allah için bizim zamanımıza göre milyonlarca yıl namaz kıldı ve Allah'a söyledi ki; Ben bu kadar namaz kılıyorum bana (atıyorum) 10 sevap yazıyorsun, bir kulun namaz kılıyor ona 1000 sevap yazıyorsun, Neden ? Diye sormuş. Allah ise ona şöyle cevap verdi; Benim kullarım şeytanı yenerek namaz kılıyor. Bu sebepten demiş. Yani biz bu dünya da ölçülüyoruz. En güçlümüz dinin hükümlerine en fazla uyan, Allah'a en fazla itahat edendir. En güçsüzümüz ise Allah'a itaat etmeyen, kötülük seven bir karekterdir. Şeytanın 70.000 çocuğu vardır. Ve bir kısmını bize musallat etmiştir. Ve şeytan (videoda da geçiyor) gençlerle çok iyi anlaştığını belirtir, çünkü en çok ateist gençlerden çıkar.

Öncelikle söyleyim tırnak işareti içerisine aldım :D
  1. Tanrı, insanların kaderini yazmıştır.
  2. Tanrı ''yoldan çıkan'' insanların kaderini yoldan çıkmaları üzerine yazmıştır.
  3. Tanrı kaderde yazılanları da bildiğine göre o ''yoldan çıkanların'' yoldan çıkacağını biliyor.
  4. O zaman boşu boşuna insanlara güveniyor (İlahi bir varlığın bunu yapması ne kadar mantıklı?)
  5. Ve şeytanı yok etmiyor. Git de insanları yoldan çıkar dilediğin gibi diyor.
  6. Tanrı kullarını sevmiyor
Dipnot: İstediğimiz kadar tartışıp duralım bir yere varamayacağız ikimiz de kendi düşüncesini savunup duracak :D

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Öncelikle söyleyim tırnak işareti içerisine aldım :D
  1. Tanrı, insanların kaderini yazmıştır.
  2. Tanrı ''yoldan çıkan'' insanların kaderini yoldan çıkmaları üzerine yazmıştır.
  3. Tanrı kaderde yazılanları da bildiğine göre o ''yoldan çıkanların'' yoldan çıkacağını biliyor.
  4. O zaman boşu boşuna insanlara güveniyor (İlahi bir varlığın bunu yapması ne kadar mantıklı?)
  5. Ve şeytanı yok etmiyor. Git de insanları yoldan çıkar dilediğin gibi diyor.
  6. Tanrı kullarını sevmiyor
Dipnot: İstediğimiz kadar tartışıp duralım bir yere varamayacağız ikimiz de kendi düşüncesini savunup duracak :D
Tanrı şeytanı bizi kışkırtması için öldürmemiştir ve kıyamet günü öldürecektir :D
Böyle demen çok yanlış, attığım videoyu izlemedin mi ? :/
Kader konusu ise çok karmaşıktır. Öyle bir şey var ki 2 boyutlu bakmayın. Allah önceden kaderi değişenlerin kaderlerini de tekrar yazdığını ve tekrar değiştiğini ve tekrar yazdığını belirtmiştir. Senin kaderin değişebilir ama Allah bunu önceden görür. Yoldan çıkanlar tekrar yoluna dönebilir.
Allah kullarını çok sever sadece onları ölçmek için burayı yaratmıştır. 10 defa söyledim kaç defa daha söylettireceksin :/
Eğer şeytanı dinlemeyip öldürseydi şuanda Cennet'te idik.
Şuanda sana bunları yazdıran şeytandan başkası değildir. "Allah kullarını sevmiyor" Ne kadar da açık.
Aklına takılan başka soru varsa özel mesaj yoluyla ilet, sonra cevaplarım.

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tanrı şeytanı bizi kışkırtması için öldürmemiştir ve kıyamet günü öldürecektir :D
Kader konusu ise çok karmaşıktır. Öyle bir şey var ki 2 boyutlu bakmayın. Allah önceden kaderi değişenlerin kaderlerini de tekrar yazdığını ve tekrar değiştiğini ve tekrar yazdığını belirtmiştir. Senin kaderin değişebilir ama Allah bunu önceden görür. Yoldan çıkanlar tekrar yoluna dönebilir.
Allah kullarını çok sever sadece onları ölçmek için burayı yaratmıştır. 10 defa söyledim kaç defa daha söylettireceksin :/
Şuanda sana bunları yazdıran şeytandan başkası değildir. "Allah kullarını sevmiyor" Ne kadar da açık.
Kısa öz güzel açıklamışın :)

Dantero

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bence bu konu gereksiz, nasıl olsa bir cevaba çıkamıycaz , siz müslüman olun adam olun en önemlisi İNSAN olun zaten bunun karşılığını diğer dünyada alıcaksınız. şu an en doğru din İSLAM'dır bunu ben kendi düşünceme göre demiyorum, şuana kadar yüzlerce din oluştu hepsi yanlış çünkü dini ya insanın kendisi oluşturuyor yada Allah tarafından gelen dini kafalarına göre değiştiriyorlar ama İSLAM böyle bir din değildir , İSLAM dini yüce yaratıcı Allah tarafından korumaya alınmıştır. Zaten diğer dinlerle İSLAM dinini karşılaştırdığınızda aradaki farkı çoğunuz göreceksiniz. Eğer kafana yattıysa hadi gel beraber söyleyelim, "EŞHEDU EN LA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RASULUHÜ"(okunduğu gibi yazdım yanlış yazmışın falan filan diye eleştirmeyin.) Hayırlı uğurlu olsun müslüman oldun qarşim :)

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Bence bu konu gereksiz, nasıl olsa bir cevaba çıkamıycaz , siz müslüman olun adam olun en önemlisi İNSAN olun zaten bunun karşılığını diğer dünyada alıcaksınız. şu an en doğru din İSLAM'dır bunu ben kendi düşünceme göre demiyorum, şuana kadar yüzlerce din oluştu hepsi yanlış çünkü dini ya insanın kendisi oluşturuyor yada Allah tarafından gelen dini kafalarına göre değiştiriyorlar ama İSLAM böyle bir din değildir , İSLAM dini yüce yaratıcı Allah tarafından korumaya alınmıştır. Zaten diğer dinlerle İSLAM dinini karşılaştırdığınızda aradaki farkı çoğunuz göreceksiniz. Eğer kafana yattıysa hadi gel beraber söyleyelim, "EŞHEDU EN LA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RASULUHÜ"(okunduğu gibi yazdım yanlış yazmışın falan filan diye eleştirmeyin.) Hayırlı uğurlu olsun müslüman oldun qarşim :)
hgafsdasd iyi tongaya düsürdün beni ha :D boşol boşol boşol dur ya olmadı eyvah hfhasdasd

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
şu an en doğru din İSLAM'dır

Doğruluk görecelidir.
Aklına takılan başka soru varsa özel mesaj yoluyla ilet, sonra cevaplarım.

1- İzlemedim :( 30 Dakikamı harcayamam üzgünüm.
2- Din ile ilgili şeyler sürekli kendi içerisinde çelişmektedir. Orada şeytanın insanlarla etkileşim etmesini engellemenin tek yolu onu öldürmek değil. Hatta çözümün tek yolu etkileşimi de engellemek değildir. Tanrı o kadar ilahi bir varlıksa çözümleri de ilahi ve insanların anlayamayacağı bir biçimde olmalıdır ki, onun ''çözümü'' kitapta yazdığına göre de ilahi veya insanların anlayamayacağı bir biçim değildir.
3- Kader değişmez. Tanrı onu yazdıysa yanlış yazmış olmamalı ki değişmesin.

Dipnot: Cevap vermezsen seni haksız çıkmış saymayacağım. Yani konuş konuş bitmez bu konular onu demek istiyorum.

hgafsdasd iyi tongaya düsürdün beni ha :D boşol boşol boşol dur ya olmadı eyvah hfhasdasd

asdassdafasd :D
Bu arada inanmadığım halde Eşhedü En La İlahe İllallah diyince Müslüman olmuyorum xd

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Doğruluk görecelidir.

1- İzlemedim :( 30 Dakikamı harcayamam üzgünüm.
2- Din ile ilgili şeyler sürekli kendi içerisinde çelişmektedir. Orada şeytanın insanlarla etkileşim etmesini engellemenin tek yolu onu öldürmek değil. Hatta çözümün tek yolu etkileşimi de engellemek değildir. Tanrı o kadar ilahi bir varlıksa çözümleri de ilahi ve insanların anlayamayacağı bir biçimde olmalıdır ki, onun ''çözümü'' kitapta yazdığına göre de ilahi veya insanların anlayamayacağı bir biçim değildir.
3- Kader değişmez. Tanrı onu yazdıysa yanlış yazmış olmamalı ki değişmesin.

Dipnot: Cevap vermezsen seni haksız çıkmış saymayacağım. Yani konuş konuş bitmez bu konular onu demek istiyorum.

asdassdafasd :D
Kader değişebilen bir terimdir. Dediğim gibi kader 2 boyutlu değil 3 boyutludur. Yani bir kader vardır senin değişebilen ve değişen veya değişmiş kaderlerini barındırır, her kader senin yaptığın hareketlere göre şekillenir ama Allah bunu önceden görmüştür. Yani Allah değişen kaderleri de görmüştür ve kaderleri değişebilecek şekilde yazmıştır. Kendi kaderini sen belirlersin ama Allah bunu önceden görmüştür. Şuanda Allah seni hem geçmişinle hem şimdiki halinle hem de gelecekteki halinle görüyor. 30 dakikanı harcarsan aklında soru işareti kalmayacak ve ben burada boş yere dil dökmeyeceğim ama :/

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kader değişebilen bir terimdir. Dediğim gibi kader 2 boyutlu değil 3 boyutludur. Yani bir kader vardır senin değişebilen ve değişen veya değişmiş kaderlerini barındırır, her kader senin yaptığın hareketlere göre şekillenir ama Allah bunu önceden görmüştür. Yani Allah değişen kaderleri de görmüştür ve kaderleri değişebilecek şekilde yazmıştır. Kendi kaderini sen belirlersin ama Allah bunu önceden görmüştür. Şuanda Allah seni hem geçmişinle hem şimdiki halinle hem de
gelecekteki halinle görüyor. 30 dakikanı harcasan aklında soru işareti kalmayacak ve ben burada boş yere dil dökmeyeceğim ama :/

Harcamam 30 dakikamı :/
Kader önceden yazılmışsa doğru yazılmıştır. Eğer senin dediğin gibi değişmiş değişen cart curt kaderleri barındıran bir şey olsaydı, Tanrı zaten ne olacağını bildiği için o kaderlere ne gerek kalırdı?
Bu arada daha fazla tartışmak istemiyorum. İçinden çıkılmaz bu meselelerin.
Düzgün tartıştığın için teşekkürler.

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Harcamam 30 dakikamı :/
Kader önceden yazılmışsa doğru yazılmıştır. Eğer senin dediğin gibi değişmiş değişen cart curt kaderleri barındıran bir şey olsaydı, Tanrı zaten ne olacağını bildiği için o kaderlere ne gerek kalırdı?
İyi sen izleme, artık açıklama da getirmeyeceğim sana, izleyip öğren :/
Burada olay Tanrı'nın bilmesi değil bizim bilmemiz. Yani Cehenneme gittin sormayacak mısın ? Neden Cehennemdeyim diye. Kaderini sen belirledin de ondan. Ama Allah senin kaderini, kendini belirlediğini de önceden görmüştür.

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
İyi sen izleme, artık açıklama da getirmeyeceğim sana, izleyip öğren :/
Burada olay Tanrı'nın bilmesi değil bizim bilmemiz. Yani Cehenneme gittin sormayacak mısın ? Neden Cehennemdeyim diye. Kaderini sen belirledin de ondan. Ama Allah senin kaderini kendini belirlediğini de önceden görmüştür.
hm, birde sunu acıklarmısın. İnsan beyni olan düşünebilen zeki bir varlıktır sonucta. Ve Kuran'dada galiba kitaba inanmama vardır diye biliyorum. Ben sonucta namaz kılmaya yada ibadet etmeye üsendiğimden vb inanmamazlık etmiyorum, gerçek olduğuna inansam uygularım. Sonucta somut kanıtı yok videosu yok inanmam icin yazıdan baska birsey yok ve er gec diğer tarafa gittik, "oldu ki" cehenneme düstük, herhalde benim girmemem gerekir. Diymi ? :( Çünkü sorun rejide, inandırmak isteselerdi doğmadan öncede söyleyebilirlerdi imkanları vardır okadar da.

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
hm, birde sunu acıklarmısın. İnsan beyni olan düşünebilen zeki bir varlıktır sonucta. Ve Kuran'dada galiba kitaba inanmama vardır diye biliyorum. Ben sonucta namaz kılmaya yada ibadet etmeye üsendiğimden vb inanmamazlık etmiyorum, gerçek olduğuna inansam uygularım. Sonucta somut kanıtı yok videosu yok inanmam icin yazıdan baska birsey yok ve er gec diğer tarafa gittik, "oldu ki" cehenneme düstük, herhalde benim girmemem gerekir. Diymi ? :( Çünkü sorun rejide, inandırmak isteselerdi doğmadan öncede söyleyebilirlerdi imkanları vardır okadar da.
Belirteyim ki en büyük kanıt: Kur'an-ı Kerim'dir.(Radyo'nun icat tarihi, Uzaya çıkış günümüze kadar her şey saklı)
Rabb'imiz Hz.Muhammed(s.a.v)'e sunmuş, Ey Muhammed ben seni Kıyamet Gününe kadar yaşatayım herkes sana inansın demiş. Ancak Hz.Muhammed(s.a.v) bunu kabul etmemiş.
Hiçbir kanıt olmaması, Allah'ın varlığının olmadığı anlamına gelmez. Yüce Rabb'imiz isterse milyonlarca kanıt sunardı fakat Sana verdiği o akılla onu bulmanı istemiş. Senin onu bulmanı ve bu hayatta kolaya kaçmamanı istemiş. Olay bu :/

Klasus

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bende Aynı Senin Gibi Düşüyorum Bu Yüzden Sonu Olan Bir Sanal Aleme Zorla Yada Beynimizdeki Bilgilerin Sildirileceğini Bilmeden Kendi İsteğimiz İle Girdiğimizi Düşünüyorum.

Mockingjayy

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Neden mi ? Senin inandığın allah denen saçma güç evrende tek başına olmaktan sıkıldı. Bu yüzden "ayol insan diye bir şey yaratıp onları sınayayım" dedi. Sen çıktın

Sent from my iPhone using Tapatalk