Nereden Oyun Tasarlayacağım?

AvNitro

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Cryengine Kullan unity ile güzel oyun yapamassın ama büyük bir oyun yapman için grup kurman gerek ve kodları ögrenmen gerek

BYTH

300 tracks in my Adidas track jacket
Emekli
En iyi cevaplar
17
Cryengine Kullan unity ile güzel oyun yapamassın ama büyük bir oyun yapman için grup kurman gerek ve kodları ögrenmen gerek
CryEngine ücretli bir program. Unity gibi ücretsiz bir alternatif varken onu kırmakla falan uğraşmak gereksiz.
Unity ile kötü oyunlar mı yapılıyor?
Cities Skylines, SUPERHOT, Firewatch gibi iyi yapımlar Unity tarafından yapıldı. Ayrıca Unity arkadaşa başlangıç için bir örnek. Tüm kariyeri boyunca elbet Unity ile devam etmeyecek.
Güzel ve büyük bir oyun yapmak için illa büyük bir ekip olmaya gerek yok. Uzun sürede bir kişi büyük işler yapabilir.​

ElitIceNW

♛[ElitIceNW]♛ >Ödüllü Sunucu<
En iyi cevaplar
0
Dostum her şeyden önce birini kendine örnek alıp, onun yaptığı şeyleri araştırman lazım -_-
Sonrasında zaten ilham alıp, önerileri umursamayıp kendin araştırmaya başlayacaksın.
Bir bakmışsın bizim gibi yeni yetişen gençlik sayesinde Türkiye'de oyun tasarlama ve oluşturma daha çok gelişmiş. ^_^:dost:

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dostum her şeyden önce birini kendine örnek alıp, onun yaptığı şeyleri araştırman lazım -_-
Sonrasında zaten ilham alıp, önerileri umursamayıp kendin araştırmaya başlayacaksın.
Bir bakmışsın bizim gibi yeni yetişen gençlik sayesinde Türkiye'de oyun tasarlama ve oluşturma daha çok gelişmiş. ^_^:dost:
İnşAllah olur :D

Macaw

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bu Yazdığın Şeylerden Çok bir şey Anlamadım (%25 anladım)
Bu Yazdıklarını Üniversitede Seçtiğim Kol Aracılığıyla Öğrenecekmiyim Detayı?
inan bana daha açık bir şekilde anlatamazdı bu arada yazıları neden kırmızı yapıp büyüklüğünü 4 yapıyorsun göze rahatsız edecek şekilde batıyor
ilk öncelikle oyun hemen bir yazılım dili öğrenip yapılamaz birden çok yazılım dili ve modellemede bilmelisin ve illa bunları okulda öğrenmene gerek yok C++ JAVA gibi yazılım dilleri için internette birçok kaynak var modellemede aynı şekilde modelleme için bir sürü forum var internette (çoğu ingilizce) yada wiki bunları okuyupda yapabilirsin b8r şeyler şahsen ben video izlemeni tavsiye etmem :)

CryEngine ücretli bir program. Unity gibi ücretsiz bir alternatif varken onu kırmakla falan uğraşmak gereksiz.
Cities Skylines, SUPERHOT, Firewatch gibi iyi yapımlar Unity tarafından yapıldı. Ayrıca Unity arkadaşa başlangıç için bir örnek. Tüm kariyeri boyunca elbet Unity ile devam etmeyecek.
Güzel ve büyük bir oyun yapmak için illa büyük bir ekip olmaya gerek yok. Uzun sürede bir kişi büyük işler yapabilir.
CryEngine 'nin fiyatı bence gayet uygun ama bir yerden başlamak istiyorsa unity ile başlaması lazım şahsen bana unity daha basit geldi :) unity ilede aslında birçok güzel oyunlar yapılabilir parkur oyunu filan ve bunları steam gibi yerlerde uğraşırsan satışa sunabilirsin yada orda burda satışa sunamazsan kendine bir websitesi açarsın oyunu ordan satışa sunabilirsin sonra oyununu forumlarda filan tanıtırsın yani bunları yapabilmen için üniversite okumana gerek yok kısa bir çabayla bile bir yere vararsın.

EDİT : Şu beni çok güldürdü "forum.gamer.com.tr ailesi" hocam sen bu forumda ona buna ailem diyorsan işin zor
forumdaki herkes AİLE gibi bir şey olsaydı kimse kimsenin arkasından sallamazdı forumdaki ÇOĞU kişi birbirinin arkasından atıp tutuyor isim vermek istemiyorum :)

Son düzenleme:

AvNitro

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Güzel ve büyük bir oyun yapmak için illa büyük bir ekip olmaya gerek yok. Uzun sürede bir kişi büyük işler yapabilir.​
Unity Başlangıç İçin İyi Önemli Olan Hikaye Grafik Bunuda Cryengine Sağlıyor Bide Cryengine Ücretsiz

Sezy

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Oyun yapmak istiyorsan başlangıç için Unity ve C# öneririm.Ama robot veya Rasberry Pi ile projeler yapmak istiyorsan Python öğren.

Vodie

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Üniversitede Bilgisayar Mühendisliği Okursun Alt Dal Olarak da Programlamayı Seçersen Kodlama Olayı Çözülür.
İyi Forumlar.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Unity İle Güzel Bir Korku Oyunu Yapmam Mümkünmü? 8. Sınıfa Gidiyorum. Mesela Koridor vs onları nasıl ayarlayacağım. Akıl Hastaları Efektler v.b? Söylersen sevinirim :D
Unity ile tabi ki güzel bir korku oyunu yapabilirsin. Diğer sorularına gelirsek bunlar 2-3 kelimeyle buradan yazarak açıklanılabilecek türden şeyler değil. Unity ile ilgili tutoriallara bakarsan zaten burada bu soruları sormana gerek kalmaz. Bilgin olsun başlangıçta çok başarılı, çok kaliteli 3D bir oyun yapabileceğini düşünerek başlarsan hayal kırıklığına uğrarsın. Başlangıç olarak muhtemelen basit 2D oyunlar ile başlarsın zamanla kodlama, grafik gibi olaylarda kendini geliştirerek daha iyi yerlere ulaşabilirsin. İlk hedef olarak kendine 3D bir korku oyunu belirlemen yanlış bence.

İngilizce bilgin varsa şuraya bir göz atmanı kesinlikle tavsiye ederim: "
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
"

CodeR12

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Unity ile tabi ki güzel bir korku oyunu yapabilirsin. Diğer sorularına gelirsek bunlar 2-3 kelimeyle buradan yazarak açıklanılabilecek türden şeyler değil. Unity ile ilgili tutoriallara bakarsan zaten burada bu soruları sormana gerek kalmaz. Bilgin olsun başlangıçta çok başarılı, çok kaliteli 3D bir oyun yapabileceğini düşünerek başlarsan hayal kırıklığına uğrarsın. Başlangıç olarak muhtemelen basit 2D oyunlar ile başlarsın zamanla kodlama, grafik gibi olaylarda kendini geliştirerek daha iyi yerlere ulaşabilirsin. İlk hedef olarak kendine 3D bir korku oyunu belirlemen yanlış bence.

İngilizce bilgin varsa şuraya bir göz atmanı kesinlikle tavsiye ederim: "
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
"
Mesela Başlangıç Olarak Nasıl Bir Oyun Önerirsin :D Bu İşlerde Yeni olduğumu göz önünde bulundurarak cevap verirsen sevinirim.

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Mesela Başlangıç Olarak Nasıl Bir Oyun Önerirsin :D Bu İşlerde Yeni olduğumu göz önünde bulundurarak cevap verirsen sevinirim.
Basit bir adam öldürme yapabilirsin şimdilik ._. Mesela karşıdan bişiler gelir onları öldürürsün. Yapmak fazla zor değil. Yeterli araştırma ile elde edebilirsin :)

CodeR12

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Basit bir adam öldürme yapabilirsin şimdilik ._. Mesela karşıdan bişiler gelir onları öldürürsün. Yapmak fazla zor değil. Yeterli araştırma ile elde edebilirsin :)
Peki :D peki Unity ile Oyun Yapmak Ne Tür Dilleri Bilmeyi Gerektiriyor? Javascript vs?