[ÖDÜLLÜ] Soru

Eiko

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bir kabilede kabilenin reisi her kadının son çocuğu erkek olana kadar doğuracak diye bir emir veriyor.
Örnek:
İlk çocuğu erkek oldu diyelim artık doğurmuyor. Nüfusa kattığı +1 erkek
İlk çocuğu kız oldu diğer çocuğu da kız oldu mesela son çocuğu erkek oldu durdu. Sonuç olarak nüfusa kattığı +1 erkek +2 kız

Buna göre o kabilede doğan erkek çocuk sayısı mı yoksa kız çocuk sayısı mı daha fazla olur?

Sallayarak tutturanları cevap vermemiş sayacağım.

bayoreo

the lord of oreos
En iyi cevaplar
11
Kız çocuk sayısı fazla olur çünkü 2 kere birden erkek çocuk doğarsa kadın artık doğuramaz.

RedFail

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ödül ne.
Ayrıca sadece 2 seçenek var dimi ona göre yazacağım
(sonra cevap kabile reisi kızdır falan çıkıyor sinirleniyorum)

Eiko

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bence cevap erkek olmalı. Çünkü insanların 2 kız bi erkek doğurması yerine direk erkek veya 1 kız bi erkek doğurma ihtimali daha fazladır
Şöyle bir şey de olasılıksal olarak mümkün ama her seferinde olasılık 1/2 oranında azalıyor. Örneğin aşağıdaki durumun gerçekleşme ihtimali (1/2)^9 yani %0.1 ihtimal
KIZ KIZ KIZ KIZ KIZ KIZ KIZ KIZ ERKEK

Anathory

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Bence erkek. Çünkü her halükarda mutlaka 1 erkek doğuyor. Fakat kızların doğmama şansıda var. Üstelik 2. kız doğmadı sürece kızlarda bir avantaj olmayacak.

ilkeroyun

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
2
Bence erkek. Çünkü her halükarda mutlaka 1 erkek doğuyor. Fakat kızların doğmama şansıda var. Üstelik 2. kız doğmadı sürece kızlarda bir avantaj olmayacak.
bende aynı şekilde düşündümde 5 kızdan sonra erkek doğma gibi bi olanak da var. Bence kabile reisi kısırdır.

Eiko

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Cevap hala gelmedi. Dediğim gibi aldatmaca yok matematiksel ispatı da var.

ForestEdge

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Ailelerin sonsuz olduğunu varsayalım ve %50 erkek %50 kız doğma olasılığınıda katarsak erkekle kız eşit olabilir. Ancak kesin bir sonuç çıkmaz, formül ile yapılabilir. :pala::pala:

ForestEdge

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Doğru cevap buydu. Daha detaylı açıklayabilir misiniz?

Şöyle, bir sonraki çocuğun erkek veya kız olma olasılığı %50'dir. Bu durumda eşit oluyor, ancak formül ile açıklamak istersek şu şekilde yapabiliriz. Her ailede %50 olasılık olduğu için 2 çocuk olduğunu var sayarsak, ailelerin sonsuz yani x olduğunu var sayarsak ve erkek veya kız cinsiyetlerinin farklı olma olasılığını'da var sayarsak (x-1)/x+1 şeklinde bulabiliriz diye düşünüyorum. Ancak tam bir formül bulabilmek için matematik düzeyimin yeteceğini sanmıyorum.

Eiko

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Şöyle, bir sonraki çocuğun erkek veya kız olma olasılığı %50'dir. Bu durumda eşit oluyor, ancak formül ile açıklamak istersek şu şekilde yapabiliriz. Her ailede %50 olasılık olduğu için 2 çocuk olduğunu var sayarsak, ailelerin sonsuz yani x olduğunu var sayarsak ve erkek veya kız cinsiyetlerinin farklı olma olasılığını'da var sayarsak (x-1)/x+1 şeklinde bulabiliriz diye düşünüyorum. Ancak tam bir formül bulabilmek için matematik düzeyimin yeteceğini sanmıyorum.
Matematiği biraz sıkıntılı olmuş ama doğru gidiyorsun. (x-1/x+1= sonsuz/sonsuz belirsizliği)

ilkeroyun

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
2
1 saniye cevap erkek veya kız diyenlere yanlış dediniz. Nasıl oluyor ._.