ForestEdge
Ağaç Yumruklayıcı
- En iyi cevaplar
- 0
1 saniye cevap erkek veya kız diyenlere yanlış dediniz. Nasıl oluyor ._.
Erkek veya kız, ya erkek yada kız demek oluyor. Ancak cevap eşit yani 2'si de değil.
1 saniye cevap erkek veya kız diyenlere yanlış dediniz. Nasıl oluyor ._.
Yoksa eşit mi ibaresini ekleseydim ipucu gibi olurdu diye düşündüm.1 saniye cevap erkek veya kız diyenlere yanlış dediniz. Nasıl oluyor ._.
Evet. Aldatmaca vesaire yok bu soruda.
Ben de aynısını diyecektim xdBence erkek. Çünkü her halükarda mutlaka 1 erkek doğuyor. Fakat kızların doğmama şansıda var. Üstelik 2. kız doğmadı sürece kızlarda bir avantaj olmayacak.
Aldatmaca gerçekten de yok. En çok çocuk kızlar çünkü kimse bu kurala uymamış gibi saçma sapan şeyler de söyleyebilirdim.Matematiğini bilmem ama sen bana demiştin ki
Sana 2 tane seçenek mi olduğunu sordum, sen de evet dedin....
Düzgünce sor, ona göre cevap verelim aga
Ben de aynısını diyecektim xd
Matematiği biraz sıkıntılı olmuş ama doğru gidiyorsun. (x-1/x+1= sonsuz/sonsuz belirsizliği)
Arkadaş x sonsuza giderse öyle bir denklem olur demiş ama x sonsuza yaklaşırsa x-1=sonsuz ve x+1=sonsuz olur buradan da sonsuz bölü sonsuz belirsizliği çıkar. En fazla L' Hospital yapılır bu sefer de 1 olur.Kardeşim sonsuz/sonsuz belirsizliği ne alaka?
Aradığım cevap buydu. Tebrikler.Tek bir ailenin çocukları olarak düşünelim:
İlk çocuk için 2 ihtimal var:
Ya erkek olur ve başka çocuk olmaz. +1 erkek (%50 ihtimal)
Ya kız olur ve bir dahaki çocuk beklenir. +1 kız (%50 ihtimal)
Bir dahaki çocuk için yine 2 ihtimal var:
Ya erkek olur ve başka çocuk olmaz. +1 erkek (%50 ihtimal - En başa göre %25)
Ya kız olur ve bir dahaki çocuk beklenir. +2 kız (%50 ihtimal - En başa göre %25)
Yani bir aile için:
+1 erkek (%50 ihtimal)
+1 kız +1 erkek (%25 ihtimal)
+2 kız +1 erkek (%12.5 ihtimal)
+3 kız +1 erkek (%6.25 ihtimal)
Yani daha net düşünürsek bir aile %50 ihtimalle erkek sayısını 1 artırabilir, %25 ihtimalle cinsleri dengede tutabilir veya daha düşük ihtimallerle 1 erkeğe karşılık daha fazla kız doğurabilir.
Yani %25 ihtimalle ailenin cinsiyet dengesine hiç etkisi olmaz, %50 ihtimalle erkek sayısını artırır, %12.5 %6.25 gibi küçük ihtimallerle de kız sayısını artırabilir.
100 aile için hesaplayalım:
50 tanesi +1 erkek doğuracak (50 erkek)
25 tanesi +1 kız +1 erkek doğuracak. (25 kız ve 25 erkek) (toplam 25 kız 75 erkek)
12.5 tanesi +2 kız +1 erkek doğuracak (25 kız 12.5 erkek) (toplam 50 kız 87,5 erkek)
6.25 tanesi +3 kız +1 erkek doğuracak (18,75 kız 6.25 erkek) (toplam 68,75 kız 93,75 erkek)
3.125 tanesi +4 kız +1 erkek doğuracak (12,5 kız 3,125 erkek) (toplam 81,25 kız 96,875 erkek)
Görebileceğiniz üzere bunu sonsuza kadar devam ettirirseniz kız sayısı sürekli erkek sayısına yaklaşacak ve 100 aile için erkek ve kız sayısı eşitlenecektir.