(ÖNEMLİ) MAP ÇALMA

kayra06

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0

TheMuhammed2188

Java <3
En iyi cevaplar
0
Map çalmayı engellemek imkansız. Bütün gördüğüm pluginler aynı mantıkla çalışıyor. 5 dakikada yapılacak şeyler.

_Randy1_

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dava açma gibi bir girişimde bulunursan kaybedecek taraf sen olursun. Bu kişinin yaptığı elbette olumsuz bir şey fakat kendini sadece "Minecraft özgür bir oyun. Şans eseri aynı yerlere aynı blokları koymuşuz, ne tesadüf!" gibi bir konuşmayla kendini savunabilir ve bu savunma yeterli olur, emin olabilirsin.

Aerenn

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Şu konuya ve yorumlara bakıp da gülmemek elde mi ya :) Sokakta bıçak mı çektiler, cüzdanını mı çaldılar naptılar bilader dava açmak nedir ? Mapını çaldılar diye .. ? :D :D "Olan Üstü güvenlik Bulunmakta"... Olağan üstü :) ..? Naptın okutturdun mu sunucuya ?

Şimdi ciddi cevap vermek gerekirse, mantıken oyuncuların mapı indirmesini tamamen engellemek mümkün değil. Bazı belli clientler için belli engellemeler yapabilirsin ama bu sadece karşındakilerin işini zorlaştırır, aşılamaz - olağan üstü - bir engel oluşturmaz :) Bunun yerine haritanın yapım aşamalarında görüntü alırsan, bunlarla birlikte haritanın resimlerini sunucu konuna koyarsan herkes o haritanın sana ait olduğunu bilir zaten. Ondan sonra bırak kullanan kullansın. Sana zararı ne ? O kişi ne kadar kazanmaya başlarsa haritanın çalıntı olduğunu da o kadar fazla kişi bilir ve ilerleyemez :) Hatta sen daha ünlenirsin. Kısacası haritanın sana ait olduğunu göster gerisi dert değil, takma kafana o kadar :) Bırak alsınlar 2 güne vip satamadık diye kapatırlar sunucuyu .. :)

Başarılar diliyorum :şapka:

Olumun_4_Kolu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Şu konuya ve yorumlara bakıp da gülmemek elde mi ya :) Sokakta bıçak mı çektiler, cüzdanını mı çaldılar naptılar bilader dava açmak nedir ? Mapını çaldılar diye .. ? :D :D "Olan Üstü güvenlik Bulunmakta"... Olağan üstü :) ..? Naptın okutturdun mu sunucuya ?

Şimdi ciddi cevap vermek gerekirse, mantıken oyuncuların mapı indirmesini tamamen engellemek mümkün değil. Bazı belli clientler için belli engellemeler yapabilirsin ama bu sadece karşındakilerin işini zorlaştırır, aşılamaz - olağan üstü - bir engel oluşturmaz :) Bunun yerine haritanın yapım aşamalarında görüntü alırsan, bunlarla birlikte haritanın resimlerini sunucu konuna koyarsan herkes o haritanın sana ait olduğunu bilir zaten. Ondan sonra bırak kullanan kullansın. Sana zararı ne ? O kişi ne kadar kazanmaya başlarsa haritanın çalıntı olduğunu da o kadar fazla kişi bilir ve ilerleyemez :) Hatta sen daha ünlenirsin. Kısacası haritanın sana ait olduğunu göster gerisi dert değil, takma kafana o kadar :) Bırak alsınlar 2 güne vip satamadık diye kapatırlar sunucuyu .. :)

Başarılar diliyorum :şapka:
Sen istersen gülebilirsin, ancak internette kişinin izni olmadan emek sarfettiği birşeylerinin çalınması hem siber suçlara, hemde emek hırsızlığına girer. Biri senin evini soysa müsade eder misin, "Al git hepsi senin olsun" mu dersin yoksa yakalayıp tutuklattırır mısın? Siberi de öyle işte. Hırsızlığın yeri, zamanı, türü olmaz. Sonuna kadar gideceksin bu konularda. Bu benim kişisel görüşüm elbette farklı düşünenler vardır.

Aerenn

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Sen istersen gülebilirsin, ancak internette kişinin izni olmadan emek sarfettiği birşeylerinin çalınması hem siber suçlara, hemde emek hırsızlığına girer. Biri senin evini soysa müsade eder misin, "Al git hepsi senin olsun" mu dersin yoksa yakalayıp tutuklattırır mısın? Siberi de öyle işte. Hırsızlığın yeri, zamanı, türü olmaz. Sonuna kadar gideceksin bu konularda. Bu benim kişisel görüşüm elbette farklı düşünenler vardır.
Kardeşim senin haritanı çaldılar sen dava açacaksın. Lütfen anlatır mısın nasıl açacaksın -ayrıntılı bir şekilde- ? Çok merak ettim şuanda...

Olumun_4_Kolu

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Kardeşim senin haritanı çaldılar sen dava açacaksın. Lütfen anlatır mısın nasıl açacaksın -ayrıntılı bir şekilde- ? Çok merak ettim şuanda...
Öncelikle ufak bir bilgi eksikliğini doldurmak istiyorum, arkadaşın olayında map'inin çalınmasının yanında işin içine birde tehdit giriyor. Siber suçtan ceza almasa bile tehditten alır.

Bir kimsenin elektronik cihazlarına girerek veya girmeyerek onun bilgilerini (bu her türlü materyal olabilir, resim, dosya, müzik vs) izinsiz olarak kullanmak siber suçtur. Hadi suç olmasın, adam benim kullandığım bir materyali çalıyor, izinsiz kullanıyor, siber suçu geçtim bir hırsızlık var konuda. Üstüne üstlük birde işin içine tehdit giriyorsa tamamdır, al sana ortam. Ben dava açmaya karar versem, öncelikle bir avukat tutarım, avukat için yeterli parayı bulamadıysam Barolar Birliği'ne bir dilekçe yazar, avukat tutmak için yeterli param olmadığını gelir belgemle birlikte ispat ettikten sonra şahsıma bir avukat ayarlanmasını sağlarım. Ülkede bilişimle ilgili ayarlanmış bir mahkeme olmadığı için herhangi bir mahkemede dava açılması için avukata başvururum. Dosyaları hazırlandıktan sonra ilgili mahkemeye şikayet metnimi dosyalarla birlikte iletir, karşı tarafın da savunmasını hazırlattıktan sonra davaya geçerim. Bu kadar yeterlidir umarım ?

TheErn99

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar kusura bakmayın konuyu hortaltiyorum ama Türkiye'de DDOStan bile ceza alan bir kişi yok şimdi bir adam map çaldı diye ona dava açamaz sın Ayrıca bir şey kanıtlamak için 18 yaşında olmak gerek Siber suçlar sadece internet dolandırıcılığı sahte site yapımı ve kredi kartı hırsızlığı gibi üst düzey suçlara bakar yani Yok sunucuma bot attılar Ben hemen dava açayım diyenler var Allah aşkına sunucuda de Ddos bile atsalar hiçbir şey yapamazsın emin ol Welcome to Turkey