ArifBaykal
Ağaç Yumruklayıcı
- En iyi cevaplar
- 0
/oneri <oneriniz> diye bir komut olucak ve skript dosyasına kaydedilicek. Yapabilirseniz çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler.
lk satır hata verdi
- Buyrun denemedim.
Kod:on command /oneri [<text>]:Kod:log "%command% %text%" to "skript/%player%/oneri.log"
gine hatalı
- Şunu deneyin, olmazsa diğer arkadaşlar yardımcı olur.
Kod:on command /oner [<text>]: log "%text%" to "skript/%player%/oneri.log"
gine hatalı
options:
l: &7<Sunucu Isminiz>
command /oneri [<text>]:
trigger:
if arg-1 is set:
log "%player% - %arg-1%" to "oneriler"
send "{@l} > &aBaşarı ile önerinizi yaptınız. Öneriniz için teşekkürler." to player
else:
send "{@l} > &cHatalı kullanım! &7Doğru kullanım > &a/oneri <Öneriniz>" to player
Öneri yapan kişi gözükür mü bilmem skriptini güncel yazdım.Kod:options: l: &7<Sunucu Isminiz> command /oneri [<text>]: trigger: if arg-1 is set: log "%player% - %arg-1%" to "oneriler" send "{@l} > &aBaşarı ile önerinizi yaptınız. Öneriniz için teşekkürler." to player else: send "{@l} > &cHatalı kullanım! &7Doğru kullanım > &a/oneri <Öneriniz>" to player
Denenmiştir. Plugins/Skript/logs adlı klasörün içinde "oneriler" isimli bir metin belgesi oluşturuyor. "Oneriler" adlı belgede
[Tarih] "Öneri yapan oyuncu ismi" - "Öneri" şeklinde öneriler kaydediliyor.
İyi forumlar.
command /oneri [<player>] [<text>]:
trigger:
if arg-1 is set:
if arg-2 is set:
log "%player-argument% > %text-argument%" to "oneriler"
send "{@l} > &aBaşarı ile önerinizi yaptınız." to player
stop trigger
else:
send "{@l} > &cHatalı kullanım! &7Doğru kullanım > &a/oneri <ÖnerenKişi> <Öneriniz>" to player
stop trigger
Mantıken [<player>] kısmı komut argümanları arasında olmaması gerekiyor.Öneri yapan kişi gözükür mü bilmem skriptini güncel yazdım.
Kod:command /oneri [<player>] [<text>]: trigger: if arg-1 is set: if arg-2 is set: log "%player-argument% > %text-argument%" to "oneriler" send "{@l} > &aBaşarı ile önerinizi yaptınız." to player stop trigger else: send "{@l} > &cHatalı kullanım! &7Doğru kullanım > &a/oneri <ÖnerenKişi> <Öneriniz>" to player stop trigger
"player" kısmı /oneri komutu yazan kişi oluyor argumentteki player ise öneren kişi oluyor fakat başka şekilde yazılabilir örnekMantıken [<player>] kısmı komut argümanları arasında olmaması gerekiyor.
player-argument de bir bütün variable olarak algılanacağı için hata verebilir skript bilmiyorum yorumlamam mantık çerçevesinde belki doğrusu yazdığın şekildedir. "%player-argument%" yerine %player% kullanılmalı sanırım.
"player" kısmı /oneri komutu yazan kişi oluyor argumentteki player ise öneren kişi oluyor fakat başka şekilde yazılabilir örnek
log "%player-argument% > %text-argument%" to "oneriler" yerine
log "%argument-1% > %argument-2%" to "oneriler"
Ek skript yazabiliriz.Eğer öyle yapsaydık, komutu kullanan kişi kendi adını yazmak zorunda kalır. Örneğin adımız BigDaddy. /oneri BigDaddy Deneme şeklinde yazmamız gerekir. Fakat %player% kullanırsak direk olarak argument gerekmeksizin adını gösterir.
log "%player% > %argument-1% > %argument-2%" to "oneriler"
Ek skript yazabiliriz.
"Admin > Öneren Oyuncu > Öneri" bu şekilde loga kaydeder.Kod:log "%player% > %argument-1% > %argument-2%" to "oneriler"
Argumentsiz player /öneri yazan kişi oluyor. Bir skript editlerken farketmiştim ancak admin kısmı gereksiz olduğunu varsayıyorum. "%player-argument%" bu kısmına "/öneri oyuncu" oyuncu kısmı yer alıyor yada "%argument-1%" oyuncu kısmı da. Ayrıca oyuncu kısmına adminin ismi yazarsa yine admin gözükür. Dediğin zaten son yazdığım skriptte mevcut. Skripti denemekte fayda var.Fakat gene aynı durum ortada olurdu. Oyuncu gene /oneri Admin Öneri şeklinde yazmak zorunda kalırdı. Bu da her önüne gelenin admin ağzından öneri yapması gibi bir şey. Tabii benim düşüncem ile.